grenouillette 24.06.2005 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 Chciałabym zrobić sobie biblioteczkę, żeby wszystkie książki trzymać w jednym miejscu. Mam tyle miejsca: szerokość 160 cm, wysokość 270 cm. Z lewej strony mam ścianę działową, z prawej nic - zaczynają się drzwi. Wstępnie już sobie rozrysowałam, ale może to nie jest optymalne wyjście? Chciałabym te dwie środkowe przegrody zrobić z regipsów albo bloczków (środkowy pion zawierałby jakies tam zbieracze kurzu), a dwa boczne półki z książkami. Mam tylko problem techniczny, jak to zrobić ...http://republika.pl/be_er/test.jpg A może jakieś inne wizje?Podpowiedzcie mi coś ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina Mirgos 24.06.2005 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 Wykonać na zamówienie regał z drewna lub MDF z samymi półkami na książki i kilkoma szufladami na szpargały. Zawsze można zetrzeć spokojnie kurz, nie jesteś zmuszony mieć stelarzowej konstrukcji z Płyt GK na ścianie, no i jakoś to tak cieplej wygląda... My robimy taką biblioteczkę u stolarza. Będzie nam zajmowała dwie ściany w gabinecie... mamy kilka tysięcy książek w domu... i też chcemy je mieć w jednym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smartcat 24.06.2005 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 Cos w ten "deseń" jak Ty zrobiłem u siebie.Konstrukcje zrobił gość od rigipsów. Pólki zamontowała firma która robi szafy wnekowe. Pólki maja 80cm długości i 2,8 cm grubości Mimo tej grubości jedna z pólek dostała leciutkiego łuku, no ale na niej w zasadzie same duże albumy mieszkaja. Mocowanie pólek muszę sprawdzić bo teraz nie pamietam jak to zrobili.http://foto.onet.pl/upload/37/34/_413086_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grenouillette 24.06.2005 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 A taki regał drewniany / MDF poradzi sobie z tyloma kilogramami? Pewnie tak, skoro robią. Tylko ja dążę do zminimalizowania kosztów - jeśli już, to zamówiłabym te deski gdzieś, a sam montaż zrobiłby mąż. Tylko wtedy jest kłopot, W JAKI SPOSÓB. O ile po lewej stronie jest ścianka, z tyłu też i to nawet nośna, to jak zakończyć tą część po prawej stronie? Żeby mi nie opadła ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smartcat 24.06.2005 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 O ile po lewej stronie jest ścianka, z tyłu też i to nawet nośna, to jak zakończyć tą część po prawej stronie? Żeby mi nie opadła ... Musiałoby być mocowanie tej scianki do podłogi i sufitu. A gdzieś w dwóch miejscach pólki zamocować tak zeby ściagały scianke z MDF i k-g ze sobą. Trzeba by w sklepach z okuciami popytac o odpowiednie laczniki. A reszta pólek na "podpórki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katalina 24.06.2005 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 żabeczko - tak to chyba będzie po polskiemu podaję ci fajne linki na wzór 1. ja mam taką (podobną bo ARMARIO jest dość drogie), bez drzwi szklanych bo mi kasy zabrakło http://www.tensor.biz.pl/index1.php3?strona=1&pokazszafe=15 2. http://emprojekt.pl/projekty/11.jpg Mnie się takie podobają, ale nie wiem jak Tobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katalina 24.06.2005 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 http://www.klimek-klus.pl/ i jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smartcat 24.06.2005 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 http://www.klimek-klus.pl/ i jeszcze masz dobry gust. Klimek i Kluś robia ładne i dobre rzeczy ale nie tanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katalina 24.06.2005 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 dziękuję miau lubię wszytkie koty z szczególnie te smart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grenouillette 24.06.2005 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 Smartcat: Właśnie wiem, że te półki będą maksymalnie obciążone, więc takich ugięć będę miała mnóstwo, więc wolę się zabezpieczyć przed tym od początku. I trochę się boję ruszać sufitu - stare budownictwo, widziałam nniestety, jak wygląda w środku Katalino fajne linki nr 1 i 2, ale trochę za "ciężkie", nie będzie mi pasować do reszty - może gdybym miała mieć osobną bibliotekę, to super by było. A Klimek-Kluś ... ok A szczególnie to: http://www.klimek-klus.pl/images/galeria/duze/01.jpg p.s. znasz francuski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grenouillette 27.06.2005 06:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Byłam w Komandorze - zaproponowali mi za 2 piony, 19 półek, a w srodku 7 szklanych - ok. 1300 zł. Plusem chyba będzie to, że zrobią to szybko i jeszcze odliczę sobie 19% za "szafę do zabudowy". Ale czy to nie jest trochę dużo jak na ... w sumie regał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katalina 27.06.2005 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 to nie jest drogo, tylko ja bym KONIECZNIE zrobiła sobie drzwi jakieś, np. szklane przesuwane, bo mam otwartą bibliotekę i wszystko horrendalnie sie kurzy 1300 to dobra cena. a jaki projekt dokładnie?taki jak na zdjeciu z klusia? ps.łi myslę że mozna tak powiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grenouillette 27.06.2005 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Własnie, to jest cena bez drzwi, bez pleców - same półki - tak, jak na rysunku w 1 poście. Myślałam o drzwiach, ale nie wiem, czy by to głupio nie wygladało, bo chciałabym mieć ten środek odsłonięty, a tylko po bokach będą książki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katalina 27.06.2005 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 ja myslę że jak masz półki eleganckie po bokach a w środku osłoniete - mnie sie podoba takie mleczno matowe szkło - to będzie b. fajny regał.ja w swojej biblioteczce nie mam tyłów - jak ładna ściana za nimi to po co?powiem Ci że w kuchni mam kafelki na scianie od góry do dołu i też szafki bez tyłów sobie zamówiłam. żabko jak jesteś z wawy lub okolic to mogę Ci poleciś SUPER gościa stolarza, który Ci zrobi wszytko na wymiar - ze szkłem, bez szkła jak sobie zazyczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grenouillette 27.06.2005 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Z tyłu nie planuję tyłów, to pokój bedzie cały robiony - w gładziach, to szkoda dodatkowych wydatków na "plecy" szafy. O drzwi zapytam - wolałabym takie, jak będę miała przy meblach, zeby pasowało, a już zapomniałam, czy tak jest szyba, czy szkło mleczne Niestety, mam daleko do Warszawy. Stety - mieszkam we Wrocławiu Na piątek mam pomiar Komandora, to dowiem się konkretnych szczegółów. Dzięki za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts