Snowdwarf 07.11.2002 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2002 Jestem włascicielem domu wpisanego do rejestru zabytków - zaczynam własnie remont - wymiana okien, drzwi, itp. proszę o kontakt wszystkich którzy mają lub mieli ten sam problem - tj. jak remontować by było zgodnie z przepisami... proponuje wymianę wiedzy w tej kwestii...pozdrawiam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatrix 24.11.2002 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2002 Nie masz odpowiedzi; wygląda, ze sam jesteś zabytkiem:smile: albo dinozaurem? Podziwiam Cię za to, co robisz, i jestem pewna (skąd?), że nie wstawisz plastikowych okien dzielonych 2/3. Niektórzy tak robią, mimo, ze teoretycznie powinien być nadzór konserwatora. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 26.11.2002 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2002 sprawa jest prosta beatrix - dałem okna takie jakie chciałem - oczywiście po konsul;tacjammi z wojewódzim konserwatorem ...co do samych okien to nie ma problemu z otrzymaniem zgody na okna PCV w zabytku (przynajmniej z moim), zalezy wszystko od zachowania stylu i podziału okna (choć i to niekoniecznie)dlaczego to robię??? żeby się nikt nie dopieprzył że coś jest nie tak - a to że inni robią to co robią to ich sprawa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 26.11.2002 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2002 aha i beatrix - masz rację nie wstawiłem okien dzielonych 2/3 - bo okna mam na tyle małe ze byłoby to bez sensu...i jest jeszcze jeden problem - wiem że niektórzy mają problemy z konserwatorem np. przy ewentualnej budowie garażu - jeśli na prace które wykonywali przy domu nie mieli zgody konserwatora, potem są problemy np. przy pracach ktore z konserwatorem raczej związku nie mają...a konserwatorzy robią wizje lokalne (sam widziałem)wydaje mi się że warto trochę zachodu niz wybudowac a potem się trząść czy a nuż nie każą rozebrać czy "powrócić do stanu pierwotnego" - a mogą to zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 05.12.2002 05:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2002 ale żeście mine zażyli - nikt juz zabytków nie remontuje????? pozdrowkasnow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts