Paweł31 24.06.2005 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 projekt EMILIA z Archipelagu, czy ktoś zbudował albo buduje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł31 24.06.2005 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 czy ktoś buduje lub zbudował dom z projektu EMILIA?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfilo 06.03.2006 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Witam. Szukam osób, które budowały lub budują dom Emilia pracowni Archipelag (http://www.archipelag.pl/switch_obj.php?KatID=3990400&KlasaID=3&ObjID=242&CanBack=1)Obserwuje forum od dłuższego czasu ale na pytania o Emilię nikt do tej pory nie odpowiadał. Może jednak znajdą się chętni do podzielenia uwagami? Archipelag niestety nie chce pomóc w skontaktowaniu się z osobami, które kupiły ten projekt. Czy dom wygląda ładnie na żywo i jest fajny? Czy nie wygląda jak "barak" ? Czy okna nie są za mocno zaciemnione? Czy to prawda, że jest "dość tani" w realizacji jak wynika z opisu? Proszę o kontakt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 06.03.2006 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Czy okna nie są za mocno zaciemnione? Czy to prawda, że jest "dość tani" w realizacji jak wynika z opisu? Proszę o kontakt!http://www.archipelag.pl/switch_obj.php?KatID=3990400&KlasaID=3&ObjID=242&CanBack=1 Rozumiem teraz, o co chodzi z zaciemnionymi oknami - chyba rzeczywiście!. Ja trochę podniosłabym ten dach - przynajmniej na 30 stopni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfilo 06.03.2006 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 No właśnie. Zastanawialam się nad podniesieniem wysokości budynku. Dom niezły. Projektu jeszcze nie kupiliśmy, czekamy na warunki zabudowy ale ja już siedzę w altanie przed kominkiem zewnętrznym. I jak już tak sobie siedzę to myślę, że dziwne jest to, że nikt o tym domu nie pisze chociaż Archipelag twierdzi, że to często wybierany projekt. Jaki on jest w użyciu? I jakie są koszty budowy? Ratunku!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfilo 23.03.2006 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Witam, nie poddaję się i nadal szukam zainteresowanych, budujących lub tych, którzy zbudowali EMILIĘ Archipelagu. http://www.archipelag.pl/domek.php?KatID=3990500&ProjID=242(sorry-nie umiem tego linku normalnie wkleić)[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfilo 25.03.2006 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Nadal się nie poddaję. Tym razem do wszystkich chętnych do udzielenia rady. Co jest z tym domem nie tak, że nikt nie chce o nim rozmawiać?Podobno jest w miarę tani w realizacji (marzy mi się, żeby stan pod klucz zamknąć w 200.000 brutto (?????)). Układ pomieszczeń sensowny. Martwi mnie niski skos dachu tylko z tego powodu, że zastanawiam się, czy nie będzie wyglądał jak barak? Natomiast kubatura do ogrzania niewielka. Życzliwych i bardziej doświadczonych proszę o radę, bo do końca następnego tygodnia muszę już kupić projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tsu77 14.02.2007 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Witam serdecznie wszystkich. Z tym projektem jest coś dziwnego -albo nikt go nie buduje.http://www.archipelag.pl/domek.php?KatID=3990500&ProjID=242 Pracownia chwali się, że to jeden z najczęściej kupowanych projektów, a na forum 0 (zero) informacji od forumowiczów. Jestem ciekaw, czy sytuacja ta ulegnie zmianie i zechce ktoś podzielić się doświadczeniami na temat budowy tego domku. Jestem zainteresowany tym projektem, bo ma fajny wygląd, jest prosty i funkcjonalny i wydaje mi się tani w budowie (tego właśnie nie wiem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khaldum 24.09.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 kupiłam rozpoczęta emilkę Jak Ci idzie budowa, ja jestem na etapie poziomu 0. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khaldum 24.09.2007 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Kupiłam rozpoczętą emilkę, ... jakieś uwagi i spostrzeżenia dla zaczynających? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfilo 27.09.2007 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Półtora roku temu próbowałam znaleźć wątki dotyczące projektu EMILIA Archipelagu ale nie udało się. Aż się zastanawiałam mocno, czy decydować się na ten projekt. Kupiliśmy go, dom stoi, teraz robimy wykończenia (posadzki, docieplenie dachu, docieplenie domu, itp.) Parę rzeczy zmieniliśmy. Są to dość istotne zmiany. Jeżeli będziecie zainteresowani napiszę więcej. Jeszcze nei mieszkamy więc trudno ocenić funkcjonalność projektu. Póki co, jesteśmy bardzo zadowoleni z wyboru, dom nam się bardzo podoba. Na jakim etapie budowy jest Wasz dom? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khaldum 08.12.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 Udało się zmieniliśmy kąt nachylenia dachu i podnieśliśmy murłatę o 15 cm. Razem zyskaliśmy 30 cm na wysokości i tym samym antresolę o wysokości 210 cm w najwyższym punkcie - wg projektu wychodziło tylko 170 cm w najwyższym punkcie antresolę doświetlimy świetlikiem w dachu - okno polaciowe odpada, za mały kąt dachu zamontujemy go od strony południowej Kurcze pisze żeby się podzielić radością będzie miejsce na postawienie suszarki z praniem i na regały z książkami może zmieszczę gdzieś biurko do pracy i będzie gdzie materac dmuchany położyć jak się zjedzie więcej rodziny z pobytem 2 dniowym . Jak niewiele kobiecie do szczęścia potrzeba ICHA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert_2128 19.01.2008 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 witam .Mam pytanie o ile stopni zmieniliście kąt dachu?I jak rozwiązaliście konstrukcję więźby, bo z tego co widzę na zdjęciach nie ma chyba tych 8 słupów s-1 które są w projekcie?My zaczynamy budowę na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khaldum 20.01.2008 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 nachylenie dachu podniesione maximum tyle ile dozwolone było w projekcie czyli 5%... resztę info wysłałam PRV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek1201 19.08.2008 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Witam. Byłbym bardzo wdzięczny, gdybyście państwo z Zduńskiej Woli podali mi do sibie jakiś kontakt. Oglądałem fotki na Picasie,a ja dopiero zaczynam budowę Emili. Z góry dziękuję i Pozdrawiam. [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
n.o.v.y. 21.04.2009 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Dla odświeżenia wątku Emilia wygląda tak: http://images.extradom.pl/grafiki/8450/medium335x251.jpg ...czyli całkiem, całkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
violinka 21.06.2009 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 WitamMam pytanie czy rozpoczął Pan budowę domu "Emilia"Ja będę rozpoczynać od sierpnia.Może jakieś wskazówki. Dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
violinka 07.07.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Halo halo czy ktoś wreszcie dopisze swoje doświadczenia w budowie domu Emilia ...czekamu na doświadczonego budowniczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luzny_mietek 24.10.2009 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 ponieważ też przymierzam się do tego projektu, czy ktoś może mi powiedzieć jaki jest przybliżony koszt budowy tego domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfilo 19.02.2010 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Nareszcie po troszku wątek budowy Emilii się rozwija. Gdy my zaczynaliśmy budowę w 2006 nikt nie chciał odpowiedzieć na moje wołania...Niektóre osoby kojarzę, bo pisały do mnie-Pozdrawiam. Podciągając temat: jestem bardzo zadowolona z tego projektu. Dom jest bardzo funkcjonalny (jesteśmy rodziną z 2 małych dzieci). Było kilka drobnych zmian: kąt dachu, lekkie podwyższenie, itp. Mieszkamy drugi rok w Emilii i naprawdę polecam. Bardzo lubię nasz dom. W salonie i kuchni jest zawsze bardzo jasno. Jak świeci słońce mamy go pełno w domu. Jest też wygodnie i praktycznie. Strefa nocna intymna. Dla Pań: bardzo łatwo i sprawnie ten domek się sprząta. Nie jest to jakiś ekstrawagancki projekt, zapierający dech ale taki akuratny, przyjemny domeczek, który całkiem przyjemnie można wykończyć, i to na różne sposoby. Życzę powodzenia w budowaniu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts