chaos 24.06.2005 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 Czy muszę prosić o zgodę współwłaścicieli nieruchomości żeby zamieszkał ze mną lokator? Może im się nie podobać, że zamieszka na tej nieruchomości obcy człowiek. Właściwie to jest wspólna własność i na 100% będą mieli pretensje, że z rzeczy która jest własnością tak jak i moją tak samo należy do nich, będzie korzystać lokator. Tym bardziej, że czyns będę pobierał tylko ja. Czy zgoda jest konieczna i czy mogą rządać opuszczenia nieruchomości takiej osoby? Jeśli zgoda nie jest konieczna, to czy mogę zameldować lokatora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 25.06.2005 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2005 Pożytki z nieruchomości czerpią współwłaściciele. Zasadniczo obie strony.Można sobie określić w drodze umowy sposób użytkowania nieruchomości. I wtedy niech sobie robi co chce.Ale współwłaściciel ma coś do powiedzenia w sprawie swojej włąsności... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aries 25.06.2005 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2005 Czy chcesz go zameldować w swoim własnym mieszkaniu/lokalu? Czy to "pomieszczenie" gdzie ma mieszkać Twój lokator jest wyodrębnione i stanowi wspólną własność wszystkich ?ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chaos 25.06.2005 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2005 Lokal stanowi wyodrebnione mieszkanie, ale nie ma podzialu fizycznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aries 26.06.2005 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 jeśli ten lokal jest w całości Twoją własnością, to możesz z tym robić co chcesz. Jeśli z kilkoma przyjaciółmi wybudowałeś kamienicę i nie ma podziału jaki lokal do którego z Was należy i nie ma umowy, kto jak użytkuje te lokale, to jest tak jak napisał Sp5es.pozdrawiam-ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts