Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kończyna w trawie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Po co zaraz się pozbywać. Może tak jak z żoną lepiej polubić przyzwyczaić się a nie zaraz wymyslać czym by ją tu otruć czy posypać.

Taka koniczyna to roslina motylkowa sama pobiera azot z powietrza i odprowadza do gleby . Nie musisz po nawozy do sklepu latać. Jest cały czas zielona same zalety. Odpręż się nie lataj tyle z kosiarka po swoich terenach zielonych , a będą bardziej zielone, będą produkować tlen skraplać rosę, tłumić hałas , wysylać w powietrze bakteriobójcze fitocyty, wyłapywac pył z powietrza.

LUDZIE WAM TO JUŻ NAPRAWDĘ ODP.........tego, JAK WAM JUŻ KONICZYNA NA TRAWNIKU PRZESZKADZA?

To trzeba mieć nieżle rozschwianą psychikę.

Odpręż się nie lataj tyle z kosiarka po swoich terenach zielonych , a będą bardziej zielone, będą produkować tlen skraplać rosę, tłumić hałas , wysylać w powietrze bakteriobójcze fitocyty, wyłapywac pył z powietrza.

LUDZIE WAM TO JUŻ NAPRAWDĘ ODP.........tego, JAK WAM JUŻ KONICZYNA NA TRAWNIKU PRZESZKADZA?

To trzeba mieć nieżle rozschwianą psychikę.

Nie martw się o moją psychikę jest na pewno zdrowa co nie powiedziałbym tego o tobie po twojej histerycznej odpowiedzi.

A teraz parę słów wyjaśnienia mam na 100m2 posianą delikatną pięknie wyglądającą trawę ,która gdy ma ok.12cm to delikatnie faluje na wietrze więc nie latam z kosiarką bez potrzeby,a koniczyna niej wygląda jak plamy po kawie na białym obrusie.Wyobrażasz to sobie.Jak chcę popatrzeć na kończynę to idę do sadu tam mi nie przeszkadza.

Pozdrowienia

Najlepsza jest owca. W Wielkiej Brytanii są nawet firmy które wynajmują taką wełnianą kosiarkę. Tylko drogo to wychodzi.

bo do nie robienia swetrów to, koza była :wink:

a tak poważnie - przecież koniczyna też roślinka i ładna zielona, naturalna. nie wygłupiajcie się z tą trawą - bez żadnych innych roślin, to takie trochę sztuczne. więc zamiast się stresować trzeba było z pcv wyłożyć, tam nic niepożądanego nie urośnie.

Tak a`propos kończyny w trawie...

Mojemu znajomemu kosiarka obcięła pół palca i zanim się obejrzał, palec został...

połknięty przez jego ukochanego jamnika...

A można było przecież przyszyć...

Bardzo mu współczułam, ale najpierw myślałam, że pęknę ze śmiechu...

Tak a`propos kończyny w trawie...

Mojemu znajomemu kosiarka obcięła pół palca i zanim się obejrzał, palec został...

połknięty przez jego ukochanego jamnika...

A można było przecież przyszyć...

Bardzo mu współczułam, ale najpierw myślałam, że pęknę ze śmiechu...

A ktoś powiedział, że pies jest przyjacielem człowieka. Widać nie znał wszystkich psów.

A tak na poważnie, to do koniczyny i innych chwastów zastosowałem starane. Spryskałem kilka dni temu i chyba zaczyna widać efekty.

Z tą koniczyną to nie jest tak łatwo, ja sobie odpuściłam i teraz to

właściwie jest sama koniczyna a trawy tylko co.

Nawet nie zauważyłam kiedy tak się rozlazła po 400 kwadratach i

teraz to mam zgryz - bo nawet jak opryskam to trzeba chyba będzie zaczynać od początku. Więc nie daj się.

Cieszę się ,że forumowiczom tak świetnie dopisuje humor.

Owcy nie kupię ponieważ nie umiem robić na drutach.

Mam działkę 5000m2 więc jest na niej miejsce i na koniczynę i na pokrzywę,ale na tym trawniku chcę tylko mieć trawę.

Dzięki za radę .Zastosuję starane jak tylko trawa odrosnie.

trawnik z koniczyną trzeba częściej ciąć .Koniczyna zawiera dużo wody i jej cięcie jest kłopotliwe.

Pozdrowienia