dop729 24.06.2005 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 czy ktoś zna dobry i sprawdzony sposób na pozbycie się koniczyny z trawnika.Stosowałem Chwastox lecz nie działa. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jatoja 24.06.2005 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 czy ktoś zna dobry i sprawdzony sposób na pozbycie się koniczyny z trawnika.Stosowałem Chwastox lecz nie działa. Pozdrowienia Starane, Bofix i nieco mniej skutecznie Mniszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mela 27.06.2005 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Temat jest przezabawny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 27.06.2005 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Kończyna w trawie jak przeczytałam tytuł, od razu przed oczyma stanął mi /jak pewnemu politykowi / obraz odciętej nogi, walającej się na świeżo skoszonym trawniczku i co radzicie drodzy forumowicze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mela 27.06.2005 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Przypomniało mi się jeszcze jak mój kolega w podstawówce odpowiadał na lekcji i użył określenia "sierotki komunikacji" Na początku nikt go nie zrozumiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszko2 27.06.2005 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Po co zaraz się pozbywać. Może tak jak z żoną lepiej polubić przyzwyczaić się a nie zaraz wymyslać czym by ją tu otruć czy posypać.Taka koniczyna to roslina motylkowa sama pobiera azot z powietrza i odprowadza do gleby . Nie musisz po nawozy do sklepu latać. Jest cały czas zielona same zalety. Odpręż się nie lataj tyle z kosiarka po swoich terenach zielonych , a będą bardziej zielone, będą produkować tlen skraplać rosę, tłumić hałas , wysylać w powietrze bakteriobójcze fitocyty, wyłapywac pył z powietrza.LUDZIE WAM TO JUŻ NAPRAWDĘ ODP.........tego, JAK WAM JUŻ KONICZYNA NA TRAWNIKU PRZESZKADZA? To trzeba mieć nieżle rozschwianą psychikę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dop729 27.06.2005 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Odpręż się nie lataj tyle z kosiarka po swoich terenach zielonych , a będą bardziej zielone, będą produkować tlen skraplać rosę, tłumić hałas , wysylać w powietrze bakteriobójcze fitocyty, wyłapywac pył z powietrza.LUDZIE WAM TO JUŻ NAPRAWDĘ ODP.........tego, JAK WAM JUŻ KONICZYNA NA TRAWNIKU PRZESZKADZA? To trzeba mieć nieżle rozschwianą psychikę.Nie martw się o moją psychikę jest na pewno zdrowa co nie powiedziałbym tego o tobie po twojej histerycznej odpowiedzi. A teraz parę słów wyjaśnienia mam na 100m2 posianą delikatną pięknie wyglądającą trawę ,która gdy ma ok.12cm to delikatnie faluje na wietrze więc nie latam z kosiarką bez potrzeby,a koniczyna niej wygląda jak plamy po kawie na białym obrusie.Wyobrażasz to sobie.Jak chcę popatrzeć na kończynę to idę do sadu tam mi nie przeszkadza. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 27.06.2005 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Tak, temat jest przeraźliwy... A co do koniczyny, to królika może sobie spraw? Bedzie ekologicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 27.06.2005 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Najlepsza jest owca. W Wielkiej Brytanii są nawet firmy które wynajmują taką wełnianą kosiarkę. Tylko drogo to wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 28.06.2005 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Ale na długie samotne wieczory taka owca jak znalazł... Mam na myśli robienie swetra z owczej wełny na drutach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mela 28.06.2005 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Whisper, dobrze że dopisałeś, że chodzi o robienie swetra bo już się przestraszyłam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 28.06.2005 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 bo do nie robienia swetrów to, koza była a tak poważnie - przecież koniczyna też roślinka i ładna zielona, naturalna. nie wygłupiajcie się z tą trawą - bez żadnych innych roślin, to takie trochę sztuczne. więc zamiast się stresować trzeba było z pcv wyłożyć, tam nic niepożądanego nie urośnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sobal1 28.06.2005 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Trzeba po prostu dosiać koniczyny żeby plam nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.06.2005 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Tak a`propos kończyny w trawie...Mojemu znajomemu kosiarka obcięła pół palca i zanim się obejrzał, palec został... połknięty przez jego ukochanego jamnika...A można było przecież przyszyć... Bardzo mu współczułam, ale najpierw myślałam, że pęknę ze śmiechu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cinek21 29.06.2005 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Tak a`propos kończyny w trawie... Mojemu znajomemu kosiarka obcięła pół palca i zanim się obejrzał, palec został... połknięty przez jego ukochanego jamnika... A można było przecież przyszyć... Bardzo mu współczułam, ale najpierw myślałam, że pęknę ze śmiechu... A ktoś powiedział, że pies jest przyjacielem człowieka. Widać nie znał wszystkich psów. A tak na poważnie, to do koniczyny i innych chwastów zastosowałem starane. Spryskałem kilka dni temu i chyba zaczyna widać efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doro 30.06.2005 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 Z tą koniczyną to nie jest tak łatwo, ja sobie odpuściłam i teraz to właściwie jest sama koniczyna a trawy tylko co.Nawet nie zauważyłam kiedy tak się rozlazła po 400 kwadratach iteraz to mam zgryz - bo nawet jak opryskam to trzeba chyba będzie zaczynać od początku. Więc nie daj się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbro 30.06.2005 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 STARANE!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dop729 03.07.2005 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2005 Cieszę się ,że forumowiczom tak świetnie dopisuje humor. Owcy nie kupię ponieważ nie umiem robić na drutach. Mam działkę 5000m2 więc jest na niej miejsce i na koniczynę i na pokrzywę,ale na tym trawniku chcę tylko mieć trawę.Dzięki za radę .Zastosuję starane jak tylko trawa odrosnie. trawnik z koniczyną trzeba częściej ciąć .Koniczyna zawiera dużo wody i jej cięcie jest kłopotliwe. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREK S 04.07.2005 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 witam, dop, ja swego czasu sam posialem trawe z koniczyna (trudno ja zdobyc) zeby bylo szybko zielono,efekt naprawde byl fajny,potem tylko kosilem na ok 8 cm i nie bylo jej az tak widac, a ze koniczynka jest intensywnie zielona to szkoda jej niszczyc z czasem sama zniknie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg5 07.07.2005 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Trawnik z koniczyną przestaje być trawnikiem a staje się łąką , moja rada- kosić bardzo nisko , angole to wiedzą i jak twierdzą trawnikiem można nazwać coś po 80 latach uprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts