Gwizdki 24.06.2005 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 Czy można to zrobić samemu? Czy ktoś to "przerabiał", a jeśli tak, to na co zwrócić uwagę. Teoretycznie wydaje się łatwe: obudowa z gipsokartonu i przykleić płytki lub coś innego Ale pewnie jest jakiś haczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 25.06.2005 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2005 Są 1. Troszke skomplikowane jest wykonanie półki nad kominkiem, no chyba, ze kupisz gotową prefabrykowaną (około 600 zł) 2. Trzeba wewnątrz zaizolowac specjalną wełną (dosyć droga) 3. Na górze trzeba zrobic "keson" - czyli wewnątrz obudowy kominka opuszczony i zaizolowany suficik (to z gwiazdką) - w tym miejscu jest naprawde gorąco - trzeba chronić strop ============ | * \ |----\ | \ | \ |======== | | | | ============= No i ogólnie pilnować, żeby materiały łatwopalne (karton, drewno) oraz mocno nagrzewające się (metal) nie miały bezpośredniego kontaktu z płaszczem kominka. PS. Aha - mi poradzili półke (z cegieł) nad kominkiem lepić na zaprawe szamotową. To bzdura - szamot jest strasznie słaby i kruchy, a temperatura w tym miejscu nie jest aż tak wysoka, żeby zwyczajny beton popekał. [/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwizdki 25.06.2005 14:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2005 hmmm.... Trza to przemyśleć Dzięki za odzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z_i_k_u 26.06.2005 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 Czesc,Czy ktoś może mi polecić dobrego fachowca do kominków ? Kominek do wykonania w Markach pod Warszawą. Prosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwizdki 26.06.2005 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 Ja mam bardzo kompetentnego i fajnego Pana, ale niestety jest z Gdańska i nie jestem pewna czy opłacałoby Ci się go ściągać do siebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts