Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt kuchni - prośba o opinię

piotr_ro

Recommended Posts

Ostatnio nadesłana wersja to w zasadzie wolna twórczość - bez zgody żony - :wink:

Nie jestem też pewien, czy rzeczywista realizacja nie wyszła by tandetnie - połączenie naturalnego forniru jesionowego z laminatem imitującym aluminium / szarym lakierem na frontach ... dla mnie za duże ryzyko.

Jak monig zauważyła mała ilość szuflad + 2 wąskie karga w mieszkaniu, które ma 40m2 i jest mało ustawne to trochę za mało.

Ale kończąc z tą autokrytyką chciałem zapytać jak ożywić projekt z 3 kolumnami szuflad - najbardziej potrzebuję pomocy przy doborze kolorów ścian. Może jakieś ciekawe pomysły na wzory malowideł ściennych.

Ja już zaczynam mieć dość ... reżim jaki narzuca funkcja kuchni w pokoju + małe przestrzenie do zagospodarowania + usytuowanie przyłączeń + materiały z jakich wykonane są niektóre ściany zaczynają mnie wpędzać w chorobę ... jednym słowem pomocy !!!

• Odpowiedzi 52
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tak się zastanawiam. Przykładowo cokoły pod szafkami i blaty w ciemniejszych kolorach (ceglasta czerwień, czekoladowy brąz) dla odcięcia koloru mebli i podłogi.

Ściany b. jasny szary lub ciemniejszy szary tylko na środkowej ścianie boczna ściana tak jak pozostałe w mieszkaniu a na ścianie obok obrazy ew. plakat w żywych kolorach ale pasujących do barw użytych w kuchni. Lub blaty i cokoły w szarościach a środek w ceglastej czerwieni lub innym. Może ktoś doradzi jakie tu pasują kolory.

Fajny projekt :) zwroc tylko uwage na ilosc glebokich szafek, zdecydowanie wygodniejsze sa szuflady albo carga, szafke pod piekarnikiem mam i teraz kombinuje jak zmienic ja na cargo! nie boj sie szuflad mozna je robic glebokie, a odpada problem nurkowania :)

jesli chodzi o szafki wiszace to zmierz sobie wysokosc wewnetrzna szfki - tak zeby mozna bylo zrobic dwa pziomy - polki w srodku. Ja mam niestety piekne ale zbyt niskie i po wstawieniu kieliszkow sporo przestrzeni zostaje ale zbyt malo by ustawic jeszcze jedno pietro.

• 1 month później...

Czas na realizację....

Poniżej dwa zdjęcia - jeszcze niedokończonej kuchni - brak okapu i kurtyny przy piekarniku oraz uchwytów w szafkach po lewej stronie piekarnika ...

http://www.s4bpm.com/images/realizacja_1.JPG

http://www.s4bpm.com/images/realizacja_2.JPG

Drobny komentarz - aparat zniekształca kolory - podłoga jest jaśniejsza ...

• 1 month później...