Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

drodzy forumowicze pomóżcie--POWAŻNY PROBLEM Z DACHÓWKĄ !!!!

zgudi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 125
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

DZIEKI ZA PORADY

POWIADOMIŁEM DROGĄ MAILOWĄ PRZEDSTAWICIELI KONCERNU O ZAISTNIAŁEJ SYTUACJI

Zła droga! Nie łudź się, że poskutkuje!

1. Do poduszki przestudiuj Kodeks Cywilny, dział Sprzedaż wraz z Ustawą o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej.

2. Na podstawie w/w ustawy napisz reklamację i wyślij listem poleconym za potwierdzeniem odbioru do sprzedawcy dachówki, a nie do producenta.

Ustawa obciąża sprzedawcę, natomiast do producenta możesz wychodzić z reklamacją tylko z tytułu gwarancji, która w swoich zapisach jest zazwyczaj dla klienta niekorzystna (sprawdziłam to).

3. W razie wątpliwości skontaktuj się z najbliższym Urzędem Ochrony Konsumenta, gdzie uzyskasz pomoc w sformułowaniu pisma reklamacyjnego oraz wsparcie w całej procedurze.

4. Jeśli sprzedawca (nie producent) w ciągu 14 dni nie odpowie pisemnie na Twoją reklamację, to wg ustawy reklamację uznał. Możesz mu wtedy uświadomić, że niniejszym masz wygraną sprawę w sądzie , więc dla własnego dobra ma Ci natychmiast wymienic dachówkę.

To jest jedyna skuteczna droga.

Ja tak zrobiłam i poskutkowało.

Natomiast wszelkie rozmowy z producentem nie przyniosły efektu -producent wypiął się na całą sprawę.

Na moje oko to Roben sredzka falista. Czy sie myle? Mam taki model, ale u mnie wszystko OK (na razie :evil: )

"Pochwal" sie w koncu tym producentem, Zgudi!

Pozdrawiam

No wlasnie,nie rozumiem dlaczego starasz sie kryc takie partactwo i nie chcesz ujawnic producenta.Nie pojmuje tego :o .Gdyby mnie sie cos takiego przytrafilo trabil bym na wszystkie strony swiata aby przestrzec przed dziadostwem.Czyzbys sie oczegos obawial?? tylko czego??

Po to jest to forum zeby pisac co jest dobre a co zle.Zycze pozytywnego zakonczenia tej sprawy.

Na moje oko to Roben sredzka falista. Czy sie myle? Mam taki model, ale u mnie wszystko OK (na razie :evil: )

"Pochwal" sie w koncu tym producentem, Zgudi!

Pozdrawiam

Pewności nie mam, ale to chyba nie Roben. W Robenie dachówka krańcowa ma węższą płetwę boczną, ale może się mylę.

A tak swoją drogą to wykonanie jest tragiczne. Mój Roben kasztanowy nie ma żadnych takich śladów ani zgrubień.

Pawson, moje przygody z reklamacją, opisane powyżej, dotyczyły Koramica.

Ciebie i Twoje przygody juz znam :):)

Mowilem o tym keidys przy okazji mojemo dostawcy A.Ch. i twierdzil ze to niemozliwe zeby byly jakiekolwiek problemy z wymiana - optymista ... oczywisice wole nie sprawdzac czy ma racje ...

Pawson, moje przygody z reklamacją, opisane powyżej, dotyczyły Koramica.

Ciebie i Twoje przygody juz znam :):)

Mowilem o tym keidys przy okazji mojemo dostawcy A.Ch. i twierdzil ze to niemozliwe zeby byly jakiekolwiek problemy z wymiana - optymista ... oczywisice wole nie sprawdzac czy ma racje ...

Tak się składa, że A. Ch. oglądał mój dach razem z przedstawicielem Koramica wezwanym w sprawie reklamacji..., więc zna sprawę (chociaż nie u niego dachówkę kupowałam).

jutro mają zając się sprawą ... otrzymałem maila od przedstawiciela...

nie chodzi o to ,że nie chce podac marki--mam w tym jakiś cel...

krótko i zwięzle to nie roben , nie creaton, nie brass( wiadomo jest betonowy)

mówiac krótko jeżeli sprawa będzie załatwiona nie po mojej myśli skieruje sprawę do sądu ( pokryję oczywiście pozostałą częśc dachu..ale wtedy firma poniesie dużo większe straty...-rozmawiałem dzisiaj z jednym z przedstawicieli konkurencyjnej firmy i objasnił mi jak to załatwić).

nie chcę żadnego rabatu tylko DACHÓWKĘ ZGODNIE Z UMOWĄ W 1 GAT

-a nie jakieś odpady produkcyjne

mysle, że jest jakieś wyjście z sytuacji

zaznaczam również , że oglądałem dzisiaj tę samą dachówkę wyprodukowaną w poprzednich latach ...mimo upływu czasu wygląda okazale, jest wolna od jakicholwiek wad --zapewniam ta sama i z tej samej hurtowni...

(...)skieruje sprawę do sądu (...)

rozmawiałem dzisiaj z jednym z przedstawicieli konkurencyjnej firmy i objasnił mi jak to załatwić

nie ma jak konkurencja :lol:

ha! w ogóle dziś otwieram "Rzeczpospolita" a tam reklama Robena na ž str ( wiem, ze Twoja to nie Roben ) z hasłem, "od dziś nowe nizsze ceny" od razu mi sie przypomniały Twoje perypetie z dachówką i powód dla którego jest promocja :wink:

w jakim kolorze planujesz elewacje ?