zgudi 26.06.2005 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 DZIEKI ZA PORADY POWIADOMIŁEM DROGĄ MAILOWĄ PRZEDSTAWICIELI KONCERNU O ZAISTNIAŁEJ SYTUACJI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 26.06.2005 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 DZIEKI ZA PORADY POWIADOMIŁEM DROGĄ MAILOWĄ PRZEDSTAWICIELI KONCERNU O ZAISTNIAŁEJ SYTUACJI Zła droga! Nie łudź się, że poskutkuje! 1. Do poduszki przestudiuj Kodeks Cywilny, dział Sprzedaż wraz z Ustawą o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej. 2. Na podstawie w/w ustawy napisz reklamację i wyślij listem poleconym za potwierdzeniem odbioru do sprzedawcy dachówki, a nie do producenta. Ustawa obciąża sprzedawcę, natomiast do producenta możesz wychodzić z reklamacją tylko z tytułu gwarancji, która w swoich zapisach jest zazwyczaj dla klienta niekorzystna (sprawdziłam to). 3. W razie wątpliwości skontaktuj się z najbliższym Urzędem Ochrony Konsumenta, gdzie uzyskasz pomoc w sformułowaniu pisma reklamacyjnego oraz wsparcie w całej procedurze. 4. Jeśli sprzedawca (nie producent) w ciągu 14 dni nie odpowie pisemnie na Twoją reklamację, to wg ustawy reklamację uznał. Możesz mu wtedy uświadomić, że niniejszym masz wygraną sprawę w sądzie , więc dla własnego dobra ma Ci natychmiast wymienic dachówkę. To jest jedyna skuteczna droga. Ja tak zrobiłam i poskutkowało. Natomiast wszelkie rozmowy z producentem nie przyniosły efektu -producent wypiął się na całą sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 26.06.2005 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 Na moje oko to Roben sredzka falista. Czy sie myle? Mam taki model, ale u mnie wszystko OK (na razie ) "Pochwal" sie w koncu tym producentem, Zgudi! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matth 27.06.2005 03:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Na moje oko to Roben sredzka falista. Czy sie myle? Mam taki model, ale u mnie wszystko OK (na razie ) "Pochwal" sie w koncu tym producentem, Zgudi! Pozdrawiam No wlasnie,nie rozumiem dlaczego starasz sie kryc takie partactwo i nie chcesz ujawnic producenta.Nie pojmuje tego .Gdyby mnie sie cos takiego przytrafilo trabil bym na wszystkie strony swiata aby przestrzec przed dziadostwem.Czyzbys sie oczegos obawial?? tylko czego?? Po to jest to forum zeby pisac co jest dobre a co zle.Zycze pozytywnego zakonczenia tej sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 27.06.2005 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Na moje oko to Roben sredzka falista. Czy sie myle? Mam taki model, ale u mnie wszystko OK (na razie ) "Pochwal" sie w koncu tym producentem, Zgudi! Pozdrawiam Pewności nie mam, ale to chyba nie Roben. W Robenie dachówka krańcowa ma węższą płetwę boczną, ale może się mylę. A tak swoją drogą to wykonanie jest tragiczne. Mój Roben kasztanowy nie ma żadnych takich śladów ani zgrubień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 27.06.2005 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Zawiadomić GUNB niech wpiszą na listę zakwestionowanych towarów. Wtedy na pewno wszyscy obejrzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 27.06.2005 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Jesli Zgudi nie chce chce ujawnic producenta - proponuje mala ankiete Kto ma jeszcze jakies propozycje? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 27.06.2005 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Jesli Zgudi nie chce chce ujawnic producenta - proponuje mala ankiete Kto ma jeszcze jakies propozycje? Pozdrawiam no to dobra ja pozostaje nadal przy tym ze to jest Roben - chyba najbardziej przekonuja mnie te zamki, a raczej prawie ich brak -ale moze sie myle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 27.06.2005 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 prosze powiedzcie mi ze to nie KORAMIC (WIEKOR) ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 27.06.2005 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 prosze powiedzcie mi ze to nie KORAMIC (WIEKOR) ... rozumiem, ze kupiles ostanio Wikora - ja też napoczatku przestraszyalm sie ze to moze być "mój Creaton", ale ta "tylko" 30-letnia gwarancja i wyglad dachówki mnie uspokoily Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek_s 27.06.2005 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 prosze powiedzcie mi ze to nie KORAMIC (WIEKOR) ... no nie wiem a może to ten nowy Brass lumino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 27.06.2005 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Nie, no Brass to to na pewno nie jest bo zgubi napisal ze to jest dachówka ceramiczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alexsoft 27.06.2005 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Tak dla uwagi: pod marką Brass są w Niemczech sprzedawane dachówki ceramiczne które w Polsce występują pod nazwą RUPP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 27.06.2005 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 prosze powiedzcie mi ze to nie KORAMIC (WIEKOR) ... Pawson, moje przygody z reklamacją, opisane powyżej, dotyczyły Koramica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 27.06.2005 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Pawson, moje przygody z reklamacją, opisane powyżej, dotyczyły Koramica. Ciebie i Twoje przygody juz znam :) Mowilem o tym keidys przy okazji mojemo dostawcy A.Ch. i twierdzil ze to niemozliwe zeby byly jakiekolwiek problemy z wymiana - optymista ... oczywisice wole nie sprawdzac czy ma racje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 27.06.2005 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Pawson, moje przygody z reklamacją, opisane powyżej, dotyczyły Koramica. Ciebie i Twoje przygody juz znam :) Mowilem o tym keidys przy okazji mojemo dostawcy A.Ch. i twierdzil ze to niemozliwe zeby byly jakiekolwiek problemy z wymiana - optymista ... oczywisice wole nie sprawdzac czy ma racje ... Tak się składa, że A. Ch. oglądał mój dach razem z przedstawicielem Koramica wezwanym w sprawie reklamacji..., więc zna sprawę (chociaż nie u niego dachówkę kupowałam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zgudi 27.06.2005 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 jutro mają zając się sprawą ... otrzymałem maila od przedstawiciela...nie chodzi o to ,że nie chce podac marki--mam w tym jakiś cel...krótko i zwięzle to nie roben , nie creaton, nie brass( wiadomo jest betonowy)mówiac krótko jeżeli sprawa będzie załatwiona nie po mojej myśli skieruje sprawę do sądu ( pokryję oczywiście pozostałą częśc dachu..ale wtedy firma poniesie dużo większe straty...-rozmawiałem dzisiaj z jednym z przedstawicieli konkurencyjnej firmy i objasnił mi jak to załatwić).nie chcę żadnego rabatu tylko DACHÓWKĘ ZGODNIE Z UMOWĄ W 1 GAT-a nie jakieś odpady produkcyjnemysle, że jest jakieś wyjście z sytuacji zaznaczam również , że oglądałem dzisiaj tę samą dachówkę wyprodukowaną w poprzednich latach ...mimo upływu czasu wygląda okazale, jest wolna od jakicholwiek wad --zapewniam ta sama i z tej samej hurtowni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zgudi 27.06.2005 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 a tak a,propos jak się podobały zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
proxy 27.06.2005 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 (...)skieruje sprawę do sądu (...) rozmawiałem dzisiaj z jednym z przedstawicieli konkurencyjnej firmy i objasnił mi jak to załatwić nie ma jak konkurencja ha! w ogóle dziś otwieram "Rzeczpospolita" a tam reklama Robena na ž str ( wiem, ze Twoja to nie Roben ) z hasłem, "od dziś nowe nizsze ceny" od razu mi sie przypomniały Twoje perypetie z dachówką i powód dla którego jest promocja w jakim kolorze planujesz elewacje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 27.06.2005 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 jutro mają zając się sprawą ... otrzymałem maila od przedstawiciela... nie chodzi o to ,że nie chce podac marki--mam w tym jakiś cel... Zgadzam się z tobą, że najlepsze są groźby niezrealizowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts