TadekL 28.06.2005 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Tadek, pędź do hurtowni i rób oględziny... Ella, ale mnie pocieszyłaś A co Ty też taką kupiłaś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 28.06.2005 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Ello, czy ty też masz tę samą dachówkę i masz ten sam problem co Zgudi?Beata z Tadkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 28.06.2005 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Przepraszamy wszystkich, ale obserwujemy z żoną ten wątek niezależnie i czasami piszemy razem.TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 28.06.2005 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Czyli jednak Koramic? Mnie ostatnio załamała informacja, że Wienenberger (producent własnie tej dachówki) przejął fabryki Von Mullera w Niemczech. Ja mam Von Mullera i jest to doskonała dachówka, niestety obawiam się, że pod nowym zarządem jakość wkrótce drastycznie spadnie. Zamówiłam sobie nawet trochę dachówki na zapas, jakby trzeba było cos naprawiac po jakiejś wichurze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 28.06.2005 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Nie, ja mam grafitową marsylkę, kupioną rok temu, która przyjechała z otartą angobą - czyli szara w czerwone cętki . Przedstawiciel po oględzinach stwierdził rozkosznie, że dachówka w cętki jest równie wartościowa jak bez nich i on nie widzi problemu . Powiedział, że firma daje gwarancję tylko na czerep dachówki (czyli to czerwone pod angobą), a angoba spełnia tylko funkcje estetyczne, funkcjonalnie nieistotne ... Nie było z kim gadać - producent zawsze się wykręci. Dlatego sprawę załatwiłam wedle procedury, którą podałam na poprzedniej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 28.06.2005 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 zgudi - to jaką masz dachówkę bo tu można się pogubić ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 28.06.2005 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 zgudi - to jaką masz dachówkę bo tu można się pogubić ... Jak uważnie poczytasz, to się odnajdziesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zgudi 28.06.2005 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 całej partii nie da sie obejrzeć ...sa one spakowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zgudi 28.06.2005 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 przejżałem dzisiaj dachówki róznych firm w przedziałe cenowym 40-60 zł brutto..zapewniam was , ze jest ogromna róznica między nimi ...najlepsze moim zdaniem sa te najmniej reklamowane...największe wrażenie zrobiła na mnie dachówka ceramiczna brazowa ( podobna do glazurowanej) rozprowadzana przez euronita o nazwie pfafainder ( jeżeli przekreciłem nazwę to przepraszam ) produkowana w niemczechidealna struktura na powierzchni , gładka a przede wszystkim równanie ulegajcie reklamie --- w tych wszystkich promocjach maja jakiś ukryty cel ...z pozdrowieniami Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zgudi 28.06.2005 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 przejrzałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 28.06.2005 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 zgudi - to jaką masz dachówkę bo tu można się pogubić ... No przecież to wszyscy wiedzą. Ta beznadziejna dachówka 3 gatunku, sprzedawana jako wyrób luksusowy za bardzo duże pieniądze to wyrób firmy RuppCeramika, której przedstawiciel handlowy utrzymuje, że wszystko jest "w normie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 28.06.2005 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 zgudi - to jaką masz dachówkę bo tu można się pogubić ... No przecież to wszyscy wiedzą. Ta beznadziejna dachówka 3 gatunku, sprzedawana jako wyrób luksusowy za bardzo duże pieniądze to wyrób firmy RuppCeramika, której przedstawiciel handlowy utrzymuje, że wszystko jest "w normie". Klaus, ale wymyśliłeś. Stary jak Ty na to wpadłeś? A tak na marginesie o już wiesz jaki będę miał kolor dachówki . Pozdrawiam TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zgudi 28.06.2005 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 klaus to nie jest rupp ! sasiad po przeciwnej stronie ma ruppa .... jeżeli chodzi o powierzchnię i wykonanie jest całkiem niezła...jedyne co rzuciło mi się w oczy to rózne odcienie na róznych częściach dachu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zgudi 28.06.2005 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 szczerze mówiąc , w tym wszyskim chodzi o to , że my jako konsumenci jesteśmy na kazdym kroku-----OSZUKIWANI przez nieuczciwych producentów albo sprzedawców... to , że na opakowaniu zbiorczym jest napisane , że jest to 1 gat o niczym nie świadczy...czy nie mam racji? przeciez papier przyjmie wszystko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 28.06.2005 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Dokładnie tak jak piszesz zgudi. Jako klienci jesteśmy na każdym kroku kantowani . Pozdrawiam TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 28.06.2005 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 A tak swoją drogą zgudi to ten kolor na tych pozostałych dobrych dachówkach jest naprawdę ładny.Pozdrawiam TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 28.06.2005 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 klaus to nie jest rupp ! sasiad po przeciwnej stronie ma ruppa .... jeżeli chodzi o powierzchnię i wykonanie jest całkiem niezła...jedyne co rzuciło mi się w oczy to rózne odcienie na róznych częściach dachu... to moze powiesz wreszcie co to jest za dachówka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 28.06.2005 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Przecież zostało to już powiedziane (dyskretnie ale wyraźnie). Nie bez powodu Tadek się zaniepokoił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.06.2005 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 To ja zapytam jeszcze bardziej wprost : czy chodzi o angoby Koramic? Ja ostatnio widziałam "swoją" dachówkę - czerwona angoba - kropki nieobecne, wyglądała bardzo ładnie. Czy te cętki się Wam "pojawiły" po jakimś okresie użytkowania dachówki, czy też były widoczne od razu? Jesli chodzi o wymienioną dachówkę, będę odbierała towar osobiście uzbrojona w lupę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 28.06.2005 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 klaus to nie jest rupp ! No to jak to nie jest Rupp to już musisz powiedzieć co to jest bo cierpią niewinni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts