Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

drodzy forumowicze pomóżcie--POWAŻNY PROBLEM Z DACHÓWKĄ !!!!

zgudi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 125
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czyli jednak Koramic? Mnie ostatnio załamała informacja, że Wienenberger (producent własnie tej dachówki) przejął fabryki Von Mullera w Niemczech. Ja mam Von Mullera i jest to doskonała dachówka, niestety obawiam się, że pod nowym zarządem jakość wkrótce drastycznie spadnie. Zamówiłam sobie nawet trochę dachówki na zapas, jakby trzeba było cos naprawiac po jakiejś wichurze.

Nie, ja mam grafitową marsylkę, kupioną rok temu, która przyjechała z otartą angobą - czyli szara w czerwone cętki :evil: .

Przedstawiciel po oględzinach stwierdził rozkosznie, że dachówka w cętki jest równie wartościowa jak bez nich i on nie widzi problemu :o . Powiedział, że firma daje gwarancję tylko na czerep dachówki (czyli to czerwone pod angobą), a angoba spełnia tylko funkcje estetyczne, funkcjonalnie nieistotne :o ...

Nie było z kim gadać - producent zawsze się wykręci.

Dlatego sprawę załatwiłam wedle procedury, którą podałam na poprzedniej stronie.

przejżałem dzisiaj dachówki róznych firm w przedziałe cenowym 40-60 zł brutto..zapewniam was , ze jest ogromna róznica między nimi ...

najlepsze moim zdaniem sa te najmniej reklamowane...

największe wrażenie zrobiła na mnie dachówka ceramiczna brazowa ( podobna do glazurowanej) rozprowadzana przez euronita o nazwie

pfafainder ( jeżeli przekreciłem nazwę to przepraszam ) produkowana w niemczech

idealna struktura na powierzchni , gładka a przede wszystkim równa

nie ulegajcie reklamie --- w tych wszystkich promocjach maja jakiś ukryty cel ...

z pozdrowieniami Rafał

zgudi - to jaką masz dachówkę bo tu można się pogubić ...

No przecież to wszyscy wiedzą. Ta beznadziejna dachówka 3 gatunku,

sprzedawana jako wyrób luksusowy za bardzo duże pieniądze to wyrób firmy

RuppCeramika, której

przedstawiciel handlowy utrzymuje, że wszystko jest "w normie".

zgudi - to jaką masz dachówkę bo tu można się pogubić ...

No przecież to wszyscy wiedzą. Ta beznadziejna dachówka 3 gatunku,

sprzedawana jako wyrób luksusowy za bardzo duże pieniądze to wyrób firmy

RuppCeramika, której

przedstawiciel handlowy utrzymuje, że wszystko jest "w normie".

Klaus, ale wymyśliłeś.

Stary jak Ty na to wpadłeś?

A tak na marginesie o już wiesz jaki będę miał kolor dachówki :lol: :lol: :lol: .

Pozdrawiam

TadekL

szczerze mówiąc , w tym wszyskim chodzi o to , że my jako konsumenci jesteśmy na kazdym kroku-----OSZUKIWANI

przez nieuczciwych producentów albo sprzedawców...

to , że na opakowaniu zbiorczym jest napisane , że jest to 1 gat o niczym nie świadczy...czy nie mam racji? przeciez papier przyjmie wszystko.... :evil:

To ja zapytam jeszcze bardziej wprost :): czy chodzi o angoby Koramic?

Ja ostatnio widziałam "swoją" dachówkę - czerwona angoba - kropki nieobecne, wyglądała bardzo ładnie.

Czy te cętki się Wam "pojawiły" po jakimś okresie użytkowania dachówki, czy też były widoczne od razu?

Jesli chodzi o wymienioną dachówkę, będę odbierała towar osobiście uzbrojona w lupę ;)