Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

drodzy forumowicze pomóżcie--POWAŻNY PROBLEM Z DACHÓWKĄ !!!!

zgudi

Recommended Posts

Chodzi o to, że na rynku pojawiły się firmy, które sprzedają dachówki drugiego gatunku w cenie pierwszego gatunku. Po prostu oszukują ludzi. Rzecz wiadoma każdy producent zarówno polski, jak i zagraniczny ma odpady z linii technologicznej, które sprzedają pośrednikom za dużo niższą cenę. I wszystko byłoby w porządku, gdyby ci sprzedawali ten "wyrób", informując o tym fakcie klientów. Niestety podrabiają i na opakowaniach zbiorczych pojawia się napis gatunek pierwszy. I nie chodzi tu tylko o "polską" firmę. Sprzedawcy ściągają również z Niemczech takie wybrakowane wyroby i sprzedają jako wartosciowe.

Beata L

• Odpowiedzi 125
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Klaus

To nie jest oszukana dachówka, tylko dachówka drugiego gatunku. A oszukanym jest Zgudi, któremu nieuczciwy sprzedawca sprzedał za cenę najwyższej jakości gorszy towar. Producentowi nie można nic zarzucić. Sprzedaje dachówki zarówno bardzo dobrej jakości, a także w niższej cenie gorszy, wadliwy towar.

Pozdrawiam

TadekL

jak z grubej rury to ok

widziałem dzisiaj kilka dachówek jednej z firm , które wymienialiscie z pajęczyną na całej powierzchni i co najlepsze na zapleczu jednej z hurtowni i myslę niestety , że za dwa , trzy lata niektórzy z nas wspomna te słowa

z szacunkiem dla wszystkich Rafal

jak z grubej rury to ok

widziałem dzisiaj kilka dachówek jednej z firm , które wymienialiscie z pajęczyną na całej powierzchni i co najlepsze na zapleczu jednej z hurtowni i myslę niestety , że za dwa , trzy lata niektórzy z nas wspomna te słowa

z szacunkiem dla wszystkich Rafal

Rafale, nie bardzo rozumiem. Jak już zacząłeś "z grubej rury" to proszę dokończ. Czy oznacza to, że tak za kilka lat będą wyglądały wszystkie dachówki tej firmy z tego konkretnego modelu, nieależnie od gatunku???

TadekL

drogi Tadku (--droga żono Tadka) żle mnie zrozumiałeś...-łaś

nie chodzi o to żeby popadac w paranoję i szukać na siłę jakis defektów poszczególnych wyrobów

ja akurat wbiłem się na minę i nie życzę naprawde tego nikomu...

połasiłem sie na promocję i teraz musze sobie jakoś z tym problemem poradzić ( dziękuję przy okazji wszystkim tym , którzy dali mi cenne wskazówki)

chodzi mi głównie o to ,że problem ten dotyczy nie tylko wyrobu producenta , którego jestem teraz posiadaczem...

zagłebiajac sie w temacie natrafiłem przypadkowo na dachówki innego producenta z pajęczyną na całej angobie---ale po kilku szt. z wystawki nie mozna wyciagać wniosków...mógł to być przypadek , jakiś zwrot....

nie ma żadnego sensu podawanie producenta , bo tym samym powstałoby kolejne zamieszanie

kazdy z nas predzej czy pózniej bedzie miał kłopot z jakimś produktem.

nie nalezy to do rzeczy przyjemnych...

mnie najbardziej dziwi fakt , że takie trefne partie trafiają na rynek w 1 gat.

przypuszczam ( nie urażając nikogo , że wiele starszych osób nie zauwazyłoby tych defektów i z cała swiadomoscią cieszyliby się pełnowartosciowym towarem ) a po kilku latach przyszłoby wielkie rozczarowanie.

tak nie mozna postepować , tzn. oszukiwać

to jest jawne liczenie producenta na to --konsument zauważy mankamenty to niedobrze , nie zauwazy to ok

najgorsze jest jednak wciskanie ciemnoty jak wspomniała wczesniej ella ,

że produkt jest pełnowartosciowy ,

i te ich normy brane chyba z księzyca

:wink: myślę, że sprawa będzie miała szczesliwy finał

pozdrawiam Rafał

Zgudi, myślę, że mimo wszystko powinienieś podać nazwę tej nieszczęsnej dachówki. Uspokoiło by to wielu forumowiczów.

Uważam również, że podanie nazwy nie zniechęci potencjalnych klijentów do zakupu dachówki tej firmy tylko zaowocuje zwróceniem większej uwagi przy dokonaniu wyboru odpowiedniego pokrycia dachowego.

Zgudi!

Ja wciąż widzę, że masz pretensje do producenta, ale to sprzedawca cię oszukał, że nie poinformował, że handluje drugim gatunkiem. Może trzeba mieć pretensje do przedstawiciela producenta, że wprost nie mówi, że kupiłeś pan drugi gatunek. A jaki dostałeś rabat? Bo nawet w kwietniu na tym forum czytaliśmy, że można na tę dachówkę tego producenta było dostać 35% rabatu. Nawet trochę kłóciliśmy się z hurtownią, że my dostaliśmy tylko taki mały rabat (30%). Wczoraj nam powiedzieli, że na drugi gatunek był i zawsze jest jeszcze większy rabat (jeszcze o 10%). Wczoraj naszej hurtowni przesłaliśmy link do tego wątku, obejrzeli zdjęcia i przysięgli, że nie handlują takim złym towarem, ale z producentem tak. Bo producent ogólnie ma dobry towar. Nie jedziemy zobaczyć naszej dachówki. Oni wiedzą, że jeżeli takie badziewie znajdzie się na naszej budowie, to zrobimy aferę. Ale powiedzieli, że oni nie mogą sobie pozwolić na takie handlowanie trefnym towarem, bo dbają o swoją opinie na terenie Poznania. Są prawie na niej liderem. Ale dzwonili i mówili, że rozpakowali dachówkę i w środku jest ładna dachówka pierwszego gatunku. Damy wam znać za jakieś dwa, trzy tygodnie jak tam nasza dachówka. W tej chwili cieśle układają więźbę.

Pozdrawiam

Beata

Zgudi, przyznaj, że jesteś trochę nie fair trzymając w tajemnicy

informację o producencie. To jest forum a więc miejsce wymiany

informacji i poglądów. Tu się nie przychodzi na konsultacje. Trzeba

coś dać żeby otrzymać. Takie są zasady etykiety forumowej.

A ty co? Jak miałeś problem to przyleciałeś z płaczem. A teraz jak już

wiesz co robić to masz nas gdzieś.

Tymczasem wiele osób nie wyłączając mnie bardzo interesuje jakiego

producenta dachówek należy mieć na oku. Gdyby każdy zachowywał się

według twoje algorytmu to to forum by po prostu nie istniało.

Zgudi, myślę, że mimo wszystko powinienieś podać nazwę tej nieszczęsnej dachówki. Uspokoiło by to wielu forumowiczów.

Uważam również, że podanie nazwy nie zniechęci potencjalnych klijentów do zakupu dachówki tej firmy tylko zaowocuje zwróceniem większej uwagi przy dokonaniu wyboru odpowiedniego pokrycia dachowego.

Zgudi, przyznaj, że jesteś trochę nie fair trzymając w tajemnicy

informację o producencie. To jest forum a więc miejsce wymiany

informacji i poglądów. Tu się nie przychodzi na konsultacje. Trzeba

coś dać żeby otrzymać. Takie są zasady etykiety forumowej.

A ty co? Jak miałeś problem to przyleciałeś z płaczem. A teraz jak już

wiesz co robić to masz nas gdzieś.

Tymczasem wiele osób nie wyłączając mnie bardzo interesuje jakiego

producenta dachówek należy mieć na oku. Gdyby każdy zachowywał się

według twoje algorytmu to to forum by po prostu nie istniało.

A w kwestii formalnej - zgadzam się z przedmówcami.

Dowiedziałam się :)

Promocja 30% NA PEWNO nie wynika z wad dachówki i dotyczy pierwszego gatunku. Gwarancja - 30 lat. W zeszłym roku była sprzedaż dachówek drugiego gatunku w promocyjnej cenie, ale firma W. ręczy głową, że klient kupując ją musiał wiedzieć, że kupuje drugi gatunek. Nie można za to wykluczyć nie do końca uczciwych praktyk sprzedawców :evil: . Tą dachówkę można kupic miejscami także i teraz, w cenie sporo niższej niz "promocyjna pierwszogatunkowa". Opisywana dachówka w drugim gatunku była w kropki i sporo tańsza.

No i dostało się wrażej konkurencji ;)