maja 07.11.2002 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2002 Czy rzeczywiscie warto zakładać w domu jednorodzinnym, jeśli tak jakie , Heroal np.?????? Poradżcie, proszę Bedę wdzięczna za rady wieloletnich praktyków w temacie. Czy to się Wam sprawdziło, bo cena jest wariacka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 09.11.2002 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2002 Cześć.Ja mam żaluzje zewnętrzne i jestem z nich zadowolony.Zasłaniając je np.w zimie oszczędzamy energie.Złodzieja to nie zniechęci ale utrudni mu to włamanie.Co do firmy np. Heroal to nie sądze żeby to była istotna różnica w stosunku do pozostałych znanych firm.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatkor 09.11.2002 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2002 Wiech, czy potrafisz oszacować na ile oszczędność energii jest zrealizowana przez żaluzje? [ Ta wiadomość była edytowana przez: kwiatkor dnia 2002-11-09 18:13 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 09.11.2002 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2002 Witam Kwiaktora.Postaram się odpowiedzieć na zadane pytanie.Nie znam dokładnego procentowego wyliczenia zysków przy zakładaniu rolet.To zależy od wielu czynników takich jak;ilość i wielkość okien,usytuowanie budynku względem stron świata ,wiejące wiatry itp.Wiadomo że okno jest najsłabszym ogniwem w scianie jeśli chodzi o współczynnik U lub K dlatego zasłaniając je w zimie oszczędzamy energię.Natomiast w lecie przysłaniając je zapobiega się nadmiernemu nagrzaniu wnętrza.Pozdrawiam Wiech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 10.11.2002 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2002 A jakie masz skrzynki na rolety czy RKS czy nakładane na scianę ew na okno . Jeżeli RKS to jak rozwiązałeś zamknięcie od środka zakładam że zastosowałeś orginalne ale czy masz do tego jakieś uwagi. Napisz jak rozwiązałeś system sterowania- właśnie układam kable i nie chcę popełnić błędów. Będe wdzięczny za rady. Równierz zachęcam innych którzy maja rolety zewnętrzne do wypowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maja 11.11.2002 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2002 Kochani, dzieki za dotychczasowe informacje, niestety nic nie piszecie o niezawodnosci - lub zawodnosci mechanizmu podnoszacego rolety, konserwacji, etc. Okna mam duz, nietypowe, skrzynki na zewnatrz pójda, ewentualnie. Czekam dalej na informacje, pozdrawiam...Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maja 11.11.2002 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2002 Kochani, dzieki za dotychczasowe informacje, niestety nic nie piszecie o niezawodnosci - lub zawodnosci mechanizmu podnoszacego rolety, konserwacji, etc. Okna mam duz, nietypowe, skrzynki na zewnatrz pójda, ewentualnie. Czekam dalej na informacje, pozdrawiam...Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 11.11.2002 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2002 ARMANjesli chodzi o rolety to lepiej nie rób sterowania ...dlaczego?moja kumpelka ma rolety i brame garazowa sterowanaiii i któregos dnia nie mogła wogóle ich podniesc..ani wyjechac samochodem...problem prosty...nie było pradu...Teska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 12.11.2002 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2002 Skrzynkę na rolety miałem zaplanowaną wcześniej ,w trakcie budowy stanu surowego .Trzeba zostawić około 16 cm.więcej na roletę pózniej wstawić zespolone razem z oknem .Mechanizm mam ręczny tzn. paski do podnoszenia lub opuszczania oprócz drzwi balkonowych ok.4 m2 gdzie jest korbka .Od wewnątrz jest zdejmowana osłona do konserwacji ale nie wymaga to częstych regulacji .Co do zamknięcia garażu z braku prądu to jest mechanizm który otwiera od wewnątrz bramę jak jest dodatkowe wejscie lub dodatkowy mechanizm do otwarcia.Pozdrawiam Wiech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 12.11.2002 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2002 Skrzynkę na rolety miałem zaplanowaną wcześniej ,w trakcie budowy stanu surowego .Trzeba zostawić około 16 cm.więcej na roletę pózniej wstawić zespolone razem z oknem .Mechanizm mam ręczny tzn. paski do podnoszenia lub opuszczania oprócz drzwi balkonowych ok.4 m2 gdzie jest korbka .Od wewnątrz jest zdejmowana osłona do konserwacji ale nie wymaga to częstych regulacji .Co do zamknięcia garażu z braku prądu to jest mechanizm który otwiera od wewnątrz bramę jak jest dodatkowe wejscie lub dodatkowy mechanizm do otwarcia.Pozdrawiam Wiech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 13.11.2002 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2002 Czy to zamknięcie od środka nie stanowi zimnego miejsca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 14.11.2002 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2002 Wiech - trudno mi sie zgodzic z uogolnieniem ze rolety zmniejsza straty ciepla. Przeciez przez okno jest pozyskiwana energia cieplna ze slonca (nawet w zimie). Jesli zatem zaslonisz okno roletami w dzien to od strony poludniowej na pewno spowodujesz zmniejszenie zyskow ciepla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 14.11.2002 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2002 Pitbul co do zasłaniania rolet miałem na myśli noc oraz w bardzo wietrzne dni.Pozdrawiam Wiech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts