Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Żaluzje zewnętrzne - czy i które???????

maja

Recommended Posts

Czy rzeczywiscie warto zakładać w domu jednorodzinnym, jeśli tak jakie , Heroal np.??????

Poradżcie, proszę :smile:

Bedę wdzięczna za rady wieloletnich praktyków w temacie.

Czy to się Wam sprawdziło, bo cena jest wariacka.

Pozdrawiam

Witam Kwiaktora.Postaram się odpowiedzieć na zadane pytanie.Nie znam dokładnego procentowego wyliczenia zysków przy zakładaniu rolet.To zależy od wielu czynników takich jak;ilość i wielkość okien,usytuowanie budynku względem stron świata ,wiejące wiatry itp.Wiadomo że okno jest najsłabszym ogniwem w scianie jeśli chodzi o współczynnik U lub K dlatego zasłaniając je w zimie oszczędzamy energię.Natomiast w lecie przysłaniając je zapobiega się nadmiernemu nagrzaniu wnętrza.Pozdrawiam Wiech.

A jakie masz skrzynki na rolety czy RKS czy nakładane na scianę ew na okno . Jeżeli RKS to jak rozwiązałeś zamknięcie od środka zakładam że zastosowałeś orginalne ale czy masz do tego jakieś uwagi. Napisz jak rozwiązałeś system sterowania- właśnie układam kable i nie chcę popełnić błędów. Będe wdzięczny za rady. Równierz zachęcam innych którzy maja rolety zewnętrzne do wypowiedzi. Pozdrawiam

Kochani, dzieki za dotychczasowe informacje, niestety nic nie piszecie o niezawodnosci - lub zawodnosci mechanizmu podnoszacego rolety, konserwacji, etc. Okna mam duz, nietypowe, skrzynki na zewnatrz pójda, ewentualnie.

Czekam dalej na informacje, pozdrawiam...

Maja

Kochani, dzieki za dotychczasowe informacje, niestety nic nie piszecie o niezawodnosci - lub zawodnosci mechanizmu podnoszacego rolety, konserwacji, etc. Okna mam duz, nietypowe, skrzynki na zewnatrz pójda, ewentualnie.

Czekam dalej na informacje, pozdrawiam...

Maja

Skrzynkę na rolety miałem zaplanowaną wcześniej ,w trakcie budowy stanu surowego .Trzeba zostawić około 16 cm.więcej na roletę pózniej wstawić zespolone razem z oknem .Mechanizm mam ręczny tzn. paski do podnoszenia lub opuszczania oprócz drzwi balkonowych ok.4 m2 gdzie jest korbka .Od wewnątrz jest zdejmowana osłona do konserwacji ale nie wymaga to częstych regulacji .Co do zamknięcia garażu z braku prądu to jest mechanizm który otwiera od wewnątrz bramę jak jest dodatkowe wejscie lub dodatkowy mechanizm do otwarcia.Pozdrawiam Wiech.

Skrzynkę na rolety miałem zaplanowaną wcześniej ,w trakcie budowy stanu surowego .Trzeba zostawić około 16 cm.więcej na roletę pózniej wstawić zespolone razem z oknem .Mechanizm mam ręczny tzn. paski do podnoszenia lub opuszczania oprócz drzwi balkonowych ok.4 m2 gdzie jest korbka .Od wewnątrz jest zdejmowana osłona do konserwacji ale nie wymaga to częstych regulacji .Co do zamknięcia garażu z braku prądu to jest mechanizm który otwiera od wewnątrz bramę jak jest dodatkowe wejscie lub dodatkowy mechanizm do otwarcia.Pozdrawiam Wiech.