marcin_budowniczy 26.06.2005 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 Witam Ostatnio pozbyłem się z 10 dzikich akacji. Ścianałem je prawie równo z podłożem, następnie pienki zasypałem piachem (tak wyczytałem na forum), żeby nie odrastały. No i już mam ponad metrowe odrosty. Jak sobie poradzić, myślałem żeby spryskać roundap-em, żeby zniszczyć system korzeniowy. Wiem, że najlepiej wyrwać korzeń, ale za leniwy jestem na to . Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woj 27.06.2005 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Walczylismy z akacjamu 3 sezony,mam taki patent-sprawdzony.Na karpy: w pniach trzeba wywiercić otwory w które wsypujesz saletrę amonową-korzenie zjada grzyb i rozpadaja się.Odrosty bedą jeszcze wychodzić bo akacja ma korzenie jak perz.Na odrosty lejesz randup-efekt murowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 27.06.2005 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Chyba mi się nie podoba to, co piszecie, chłopaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 29.06.2005 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Witam Ostatnio pozbyłem się z 10 dzikich akacji. Ścianałem je prawie równo z podłożem, następnie pienki zasypałem piachem (tak wyczytałem na forum), żeby nie odrastały. No i już mam ponad metrowe odrosty. Jak sobie poradzić, myślałem żeby spryskać roundap-em, żeby zniszczyć system korzeniowy. Wiem, że najlepiej wyrwać korzeń, ale za leniwy jestem na to . Co o tym myślicie? Twój pomysł z Roundupem jest Ok, tylko najlepiej zrobić to tak - zetnij te odrosty (nie całkiem przy ziemi tak ok. 10 - 15 cm zostaw), weź pędzel i pomaluj stężonym preparatem rany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts