długi 27.06.2005 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Coś zaczęło capić z klimatyzacjii. Wyczuwalny jest lekki zapach kwasu mlekowego - więc to bakterie. Co można z tym zrobić ?????Jak rok temu pojechałem do serwisu na czyszczenie klimy W ramach akcji Forda to mi rozszczelnili klimę i musialem sie pożniej przez jakiś czas topić. Czy są jakieś domowe sposoby na czyszczenie klimy albo sprawdzony zakład który to robi ( Łódź) ??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 27.06.2005 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Mozna kupic spray,ktorym pryska sie po chlodnicy AC.Ten zapach wydzielaja bakterie,ktore tam sie co jakis czas pojawiaja.Chlodnica AC najczesciej znajduje sie z przodu,tuz przed chlodnica plynu chlodzacego silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 27.06.2005 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Jaki spray , jak się nazywa , gdzie go kupić ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 27.06.2005 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 http://www.parys.pl/oferta7.php CLIM - chyba najtanszy godny uwagi ps. zakup pierwszy lepszy motoryzacyjny lub stacja paliw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 27.06.2005 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 dlugi Dokladnie jak Selimm pisze. Widzisz dlugi ,ja pamietliwy nie jestem.Wystarczy zwykle dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 27.06.2005 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Pamiętliwy nie chamowaty ździebko tak. Selimm dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 27.06.2005 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Pamiętliwy nie chamowaty ździebko tak. Selimm dziękuję. Oj niewyplacony Znowu cos Ci sie myli. Mylisz chamstwo z argumentacja. Mylisz sie tez w podziekowaniach,choc selimmowi sie rowniez naleza. Piszesz,ze byles w service.Oni nie wiedzieli co Ci padlo w aucie. Ja Cie oswiecilem(bez falszywej skromnosci to mowie). To co ze zwyklym,ludzkim dziekuje . I kto tu jest cham? Jezeli spotkamy sie w jakims watku,to w dyskusji uzywaj argumentow.To pomaga przekonac dyskutantow do swego-twego stanowiska w sprawie. A obrazic sie-prosta rzecz.Jak juz Ci pisalem kazdy burak to potrafi. Argumenty,forumowy kolego,argumenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 27.06.2005 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 http://img145.echo.cx/my.php?image=plaktv21aj.jpg a na koniec mozesz jeszcze nawiewy oczyscic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 28.06.2005 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 powinneś się udać do serwisu klim i ją odgrzybić i napełnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 28.06.2005 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 powinneś się udać do serwisu klim i ją odgrzybić i napełnić Jak juz pisalem rok temu byłem w serwisie forda na sprawdzaniu szczelności i oczyszczaniu klimy. Sprawdzanie szczelności skończyło sie tym, że nie umieszczono przewodu powrotnego w właściwym miejscu i po półtora tys. przetarl się i cały freon sp..... . Reklamacji oczywiście nie przyjęto bo niemożliwe jest żeby serwis coś spie.... . Co do oczyszczania to wtryskiwali w nawiewy cos ( sądząc po zapacu jaki póżniej unosił się w samochodzie - spirytus ) w postaci mgielki. Dla mnie pomogło ale moje kobiety mają bardziej wyczulone powonienie i cały czas marudzą. Szukam więc sposobu (możliwości) samodzielnego oczyszczenia klimy bo myślę ,ze sam zrobię to lepiej i dokładniej. Ale być może macie rację - poszukam jeszcze jkiegoś wyspecjalizowanego warsztatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 28.06.2005 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Znowu cos Ci sie myli. Mylisz chamstwo z argumentacja. Mylisz sie tez w podziekowaniach,choc selimmowi sie rowniez naleza. Piszesz,ze byles w service.Oni nie wiedzieli co Ci padlo w aucie. Ja Cie oswiecilem(bez falszywej skromnosci to mowie). To co ze zwyklym,ludzkim dziekuje . I kto tu jest cham? Jezeli spotkamy sie w jakims watku,to w dyskusji uzywaj argumentow.To pomaga przekonac dyskutantow do swego-twego stanowiska w sprawie. A obrazic sie-prosta rzecz.Jak juz Ci pisalem kazdy burak to potrafi. Argumenty,forumowy kolego,argumenty. Jak zwykle przeczytałeś to co nie napisane i dorabiasz swją teorię . podziękowałem i jeszcze raz dziękuję Selimmowi za bardzo konkretną radę. Jak widzisz umiem używać słowa dziękuję . Umiem używać również słowa przepraszam ktorej to umiejętności tobie w pewnym momencie zabrakło. Uzywać w dyskusji argumentów tak zgadzam się z tobą trzeba ale obrażanie innych ludzi bez jakichkolwiek podstaw przyznasz trąci troszeczkę chamstwem. I żeby byla jasność nie chodzi mi o mnie - na forum możesz sobie pozwolić na nazywanie kogos "burkiem czy burakiem" ale w realu radziłbym ci troszeczkę uważać na słowa bo może się to nieprzyjemnie skończyć. Niestety poziomem swojej dyskusji zniesmaczyłes wielu ludzi i udusiłeś wątek który fajnie się zapowiadał.Niestety tak w życiu jak na forum niekoniecznie spotyka się ludzi na poziomie więc pozostaje mi poraz kolejny zakończyć dyskusję z tobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 28.06.2005 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Co Wy tu jakąś prywatną wendete macie ? chłopcy mało macie problemow w realu ps. nie powinno Cie wiecej kosztować niz 200zł ...przeglad +wymiana czynnika +odgrzybianie ...a trza to robić co 2 lata ( nie dotyczy renaulta ..tam capi po poł roku ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts