Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Coś capi z klimatyzacji

długi

Recommended Posts

Coś zaczęło capić z klimatyzacjii. Wyczuwalny jest lekki zapach kwasu mlekowego - więc to bakterie. Co można z tym zrobić ?????

Jak rok temu pojechałem do serwisu na czyszczenie klimy W ramach akcji Forda to mi rozszczelnili klimę i musialem sie pożniej przez jakiś czas topić. Czy są jakieś domowe sposoby na czyszczenie klimy albo sprawdzony zakład który to robi ( Łódź) ???????

Pamiętliwy nie chamowaty ździebko tak.

Selimm dziękuję.

Oj niewyplacony

Znowu cos Ci sie myli.

Mylisz chamstwo z argumentacja.

Mylisz sie tez w podziekowaniach,choc selimmowi sie rowniez naleza.

Piszesz,ze byles w service.Oni nie wiedzieli co Ci padlo w aucie.

Ja Cie oswiecilem(bez falszywej skromnosci to mowie).

To co ze zwyklym,ludzkim dziekuje .

I kto tu jest cham?

Jezeli spotkamy sie w jakims watku,to w dyskusji uzywaj argumentow.To pomaga przekonac dyskutantow do swego-twego stanowiska w sprawie.

A obrazic sie-prosta rzecz.Jak juz Ci pisalem kazdy burak to potrafi.

Argumenty,forumowy kolego,argumenty.

powinneś się udać do serwisu klim i ją odgrzybić i napełnić

Jak juz pisalem rok temu byłem w serwisie forda na sprawdzaniu szczelności i oczyszczaniu klimy. Sprawdzanie szczelności skończyło sie tym, że nie umieszczono przewodu powrotnego w właściwym miejscu i po półtora tys. przetarl się i cały freon sp..... . Reklamacji oczywiście nie przyjęto bo niemożliwe jest żeby serwis coś spie.... .

Co do oczyszczania to wtryskiwali w nawiewy cos ( sądząc po zapacu jaki póżniej unosił się w samochodzie - spirytus ) w postaci mgielki. Dla mnie pomogło ale moje kobiety mają bardziej wyczulone powonienie i cały czas marudzą. Szukam więc sposobu (możliwości) samodzielnego oczyszczenia klimy bo myślę ,ze sam zrobię to lepiej i dokładniej.

Ale być może macie rację - poszukam jeszcze jkiegoś wyspecjalizowanego warsztatu.

Znowu cos Ci sie myli.

Mylisz chamstwo z argumentacja.

Mylisz sie tez w podziekowaniach,choc selimmowi sie rowniez naleza.

Piszesz,ze byles w service.Oni nie wiedzieli co Ci padlo w aucie.

Ja Cie oswiecilem(bez falszywej skromnosci to mowie).

To co ze zwyklym,ludzkim dziekuje .

I kto tu jest cham?

Jezeli spotkamy sie w jakims watku,to w dyskusji uzywaj argumentow.To pomaga przekonac dyskutantow do swego-twego stanowiska w sprawie.

A obrazic sie-prosta rzecz.Jak juz Ci pisalem kazdy burak to potrafi.

Argumenty,forumowy kolego,argumenty.

Jak zwykle przeczytałeś to co nie napisane i dorabiasz swją teorię . podziękowałem i jeszcze raz dziękuję Selimmowi za bardzo konkretną radę. Jak widzisz umiem używać słowa dziękuję . Umiem używać również słowa przepraszam ktorej to umiejętności tobie w pewnym momencie zabrakło.

Uzywać w dyskusji argumentów tak zgadzam się z tobą trzeba ale obrażanie innych ludzi bez jakichkolwiek podstaw przyznasz trąci troszeczkę chamstwem.

I żeby byla jasność nie chodzi mi o mnie - na forum możesz sobie pozwolić na nazywanie kogos "burkiem czy burakiem" ale w realu radziłbym ci troszeczkę uważać na słowa bo może się to nieprzyjemnie skończyć.

Niestety poziomem swojej dyskusji zniesmaczyłes wielu ludzi i udusiłeś wątek który fajnie się zapowiadał.Niestety tak w życiu jak na forum niekoniecznie spotyka się ludzi na poziomie więc pozostaje mi poraz kolejny zakończyć dyskusję z tobą.