Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

W drodze do domu -- KOMENTARZE --

Recommended Posts

Witam na placu boju, do niedawna też tak myslałam, że inni już mury mają a teraz jak mam mury to zazdroszczę tym co już dach mają, Wam tez tak szybko pójdzie, zobaczycie jak to wszystko wystrzeli do przodu tylko jeden warunek dobra ekipa + kasa, :wink: powodzenia trzymam kciuki

• 1 month później...
  • 3 weeks później...
  • 3 weeks później...

Powodzenia ewa i artur ,

Niech 13 będzie dla Ciebie szczęśliwa.

A wywiady na sąsiednich budowach są moim zdaniem bardzo dobrym sposobem na znalezienia ekipy. Po pierwsze możesz obejrzeć ich robotę, a po drugie zrobić wywiad z inwestorem u którego pracowali. Ja dzięki temu mam cieśli, tzn. mam mieć bo zaczynają dopiero gdzieś za tydzień.

A czy aby te zmiany w projekcie to przedyskutowaliście z architektem lub konstruktorem ? Teriva może być dużo cięższa od stropu drewnianego.

witam cieplutko w piątek, konstruktor właśnie dostał temat do analizy, zobaczymy co z tego wyjdzie. A z 13 niestety nic nie wyszło, bo panowie nie byli w stanie wbić łopaty wczoraj w naszą gliniastą skorupę ziemską i zdecydowali się na koparkę. Optymiści chcieli robić wykop ręcznie.Tak więc, wszystkie prace przesunięte na sobotę, mam nadzieję, że koparka da sobie radę z tym twardzielem gruntowym, który nie uświadczył deszczu od tygodni...

pontypendy

Tak właśnie zamierzam! u mnie taka sama gleba III a urodzajnej gliny :)

synek będzie miał frajdę, jak zobaczy koparę w akcji (też przedszkolak, ale już bardziej zaawansowany stażem). Właśnie czytam z przyjemnością Twój dziennik, gratuluję fantastycznych zdjęć i przy okzaji życzę powodzenia w dalszych zmaganiach na placu boju.

trochę gliny odłożę na wszelki wypadek, gdyby nam później na garnki kasy zabrakło... będzie jak znalazł

dziecku nie dane było zobaczyć koparki w akcji, przynajmniej u nas, gdyż koparkowy zaniemógł w sobotę, za to dzisiaj kopią tylko że ręcznie.

popadało odrobinę wczoraj i mają łatwiejsze zadanie

ostatnio najbardziej oczekiwanym programem w tv stała się prognoza pogody z wiadomych względów