iga9 17.05.2006 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Ja z transzy mam pozakladane lokaty miesieczne (z mozliwoscia zerwania wczesniej bez utraty odsetek) w granicach 4%. wszystko w banku gdzie mam konta osobiste. Polecam Widze Gerion, ze teraz jestesmy na podobnym etapie - choc ty wyprzedzasz nie o jakis miesiac w robotach. Jak mozesz to podeslij mi namiary na twoich tynkarzy - moze sa wolni pod koniec lipca lub w sierpniu (a do tego czasu juz u ciebie skoncza ). Maja niezla cene - nie wiesz ile to wychodzi u nich z materialem? Ta kostka w garazu to dobry patent - sama o tym myslalam, ale ja jednka przygotowuje garaz tak, aby ew. w przyszlosci zrobic tam pokoj i wole od razu zrobic ocieplona podloge, zeby pozniej sobie dodatkowej roboty za pare lat nie dokladac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 17.05.2006 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Ja z transzy mam pozakladane lokaty miesieczne (z mozliwoscia zerwania wczesniej bez utraty odsetek) w granicach 4%. wszystko w banku gdzie mam konta osobiste. Polecam Eee tyle to ja nie dostanę. Moje transze sa niewielkie w porównaniu z Twoimi Widze Gerion, ze teraz jestesmy na podobnym etapie - choc ty wyprzedzasz nie o jakis miesiac w robotach. Jak mozesz to podeslij mi namiary na twoich tynkarzy - moze sa wolni pod koniec lipca lub w sierpniu (a do tego czasu juz u ciebie skoncza ). Maja niezla cene - nie wiesz ile to wychodzi u nich z materialem? O miesiąc mówisz? Toż ja w maju czerwcu zeszlego roku zacząlem Namiary Ci podeślę a i owszem, ale wpierw chcę ich zobaczyć przy pracy. No i jakieś pierwsze efekty. Jak to mowią strzeżonego ... Ta kostka w garazu to dobry patent - sama o tym myslalam, ale ja jednka przygotowuje garaz tak, aby ew. w przyszlosci zrobic tam pokoj i wole od razu zrobic ocieplona podloge, zeby pozniej sobie dodatkowej roboty za pare lat nie dokladac Cóż, wychodze z założenia: nic na potem. Ewentualna przyszłość zwykle nas zaskakuje obrotem rzeczy. Podobnie mają się sprawy z "ewentualnym" poddaszem uzytkowym. U nas jest parterówka i koniec. Duży strych, nieocieplony. Garaż podobnie. Znając życie - latorośle zwykle ulatniają się w odległą europę za nic mając nasze przewidywania i zapobiegliwe plany. Tak więc - plan minimum, bez wydziwiania. pozdrawiam Gerion ps dziś wcześniej spać, bo mnie czeka nocny wyjazd i 700km trasy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 17.05.2006 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Gerion, zapewne nie przeczytałeś mojego postu bo właśnie skończyłam nim poprzednią (czwartą stronę). Ale powtórzę : Witaj Gerion, Twój domek bardzo mi się spodobał . Dachóweczka wygląda prześlicznie, drzwi także ! Jestem bardzo ciekawa jak będzie wyglądało Wasze ogrodzenie. Może byś tak jakiś szkic wyrysował ? A lokata krótkoterminowa z transzy, która czeka na wydanie - to dobry pomysł. Nawet mi to nie przyszło do głowy (że tak można) Życzę POWODZENIA ! ZDROWIA dla żoneczki ! Pozdrawiam ! P.S. Szerokiej drogi ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 18.05.2006 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 No, widzę że przygotowania przebiegają konkretnie!!! Jesem pełna podziwu!!! U nas w niektórych momentach to była wolna amerykanka... I potem były ( czasami) przykre niespodzianki! Tak trzymaj!! Rzetelnie drobiazgowo, do bólu- może ( napewno) unikniesz przykrych niespodzianek!!! Ta trzymaj!!! A z prądem ciśnij, ustalaj wszystko dokładnie, drobiazgowo , wszystko na papirze!! Prąd , elektryka w domu to chyba jedna z najniewdzięczniejsza instalacja!! Ciągnie się to jak guma w gaciach, ciągle coś trzeba robić uzbrajać, dokładać i płacić, płacić.....Początkowa cena rozrasta się trzykrotnie lub jeszcze więcej...Uzbrojenie skrzynki, alarm, wyprowadzenie światła, prądu na zewnątrz, furtka...uzbrojenie kontaktów, punktów świetlnych, przeniesienie niektórych wyłączników....No ciągle coś... Mam nadzieję że swoją skrupulatnością unikniesz takich niespodzianek...Wypisz wszystko co planujesz, punkt po punkcie, nic na gębę!!!! Pozdrowionka i do dzieła!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 08.06.2006 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 No Gerion prujesz do przodu jak torpeda. Wzststko tak swietnie dograne Troche mnie ma ten tekst twojego instalatora, bo jeszczemysle czy by sie na niego nie zdecydowac a on taki zarobiony Obaczymy Bede podgladac jak to idzie u ciebie, bo nie wyprzedzasz o jakis miesiac A zbiory piekne - i na pewno smaczne co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 09.06.2006 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 A dziękuję, zbiory bardzo smaczne. Z ta torpedą to lekka przesada, ja bym powiedział, że strasznie wszystko się żółwi. Najgorsze, że w praca zawodowa u nas obojga ostanio nie pozwala w ogóle zająć się budową. To smutne, ale zaczynamy cierpieć na chroniczny brak czasu. Nawet nie myślę o aktualizowaniu dziennika Biorąc pod uwagę kiedy zaczynałem budowę ja a kiedy Ty, to myślę, że wyglądam jak mały Punciak przy Porsche Carrera pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 09.06.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 No kochany ty się juz się tym Punciakiam tak rozpedzasz, że jak Porsche Carrera. A moje tempo nie jeste wcale takie zawrotne - sa znacznie szubski (ja sie tam na autach nie znam, wiec i przyrowanc nie potrafie ). W kazdym radzie wiedze, ze masz wystko bdb zorganizowane i pieknie sie toczy. Mimo napietego czasu pracy i nie tylko liczymy jednak na jakies wipsy w dziennku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 09.06.2006 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 Dobry, rzeczowy dziennik. Konkrety - to co faceci lubią najbardziej. Muszę sobie porobić notatki z Twojego dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 09.06.2006 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 Cześć Gerionku Przeglądnąłem twoje fotki, no i tak mnie zaciekawiła instalacja pod multimedia. Po co ta skrzyneczka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 09.06.2006 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 Dobry, rzeczowy dziennik. Konkrety - to co faceci lubią najbardziej. Muszę sobie porobić notatki z Twojego dziennika A nie lepiej wydrukować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 12.06.2006 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Cześć Gerionku Przeglądnąłem twoje fotki, no i tak mnie zaciekawiła instalacja pod multimedia. Po co ta skrzyneczka? Skrzyneczka mój drogi po to, żeby w niej schować jakieś ustrojstwo rozdzielające sygnał z satelity na kilka odiorników. PLus żeby tam wsadzić drugie ustrojstwo mające coś wspólnego z radiem. Wybacz moją ignorancję, ale mam to zapisane w domciu. Ot taki wynik konsyltacji z elektrykami. Jak się dorwię do notatek, to Ci napiszę fachowo, co tam ma być. pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 14.06.2006 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 witam. muszę sie wpisac co by mi ten dziennik nie uciekł - musze poczytać skrzętnie a w pracy tera siedze pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 14.06.2006 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 A witam witam, kolegę czytacza. Ja takoż się edukowałem na dziennikach innych. Mogę z czystym sercem polecić dziennik TadkaL (projekt EManuela2), najbardziej szczegółowo wyliczone koszty pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 14.06.2006 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 a dzięki dzięki oczywiście tam tez lukne.[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 16.06.2006 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 Hej, hej! Tez się zastanawiałam nad roletami złoty dąb, ale sprzedawcy mi odradzili, bo podobno odcienie rolet i ram okiennych sie róznią i nie wygląda to dobrze. Ja wybrałam ciemny brąz i jestem zadowolona. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 16.06.2006 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 Ha, a ja właśnie zapłacilem za roletki w kolorze kremowym. Cały dzień był masakryczny (bo ukrop, dziesiątki kilometrów za kólkiem i mnóstwo spraw). Ale kolejne rzeczy budowlane do przodu... Jutro będzie wpis w dzienniku Żaba, ja tam się z Twoimi oknami nie mam co równać. Chociażbym na glowie stał na parapecie to i tak nikt nie skomentuje, jak Twoich wyczynów ;-D pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 19.06.2006 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Ciekawe jaki to bez, bo u nas ma byc tak samo, kolor okien - zloty dab, kolor rolet - bez..., tez pod elewacje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 19.06.2006 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Teraz tylko załatwić ekipę. Lokalny studniarz liczy sobie 220zł/krąg (70+150 materiał i robocizna). Więc obie razem, wyniosłyby mnie 1640 zł. Gerion nie mam w tej chwili przy sobie, ale jeśli chcesz to wieczorem podeślę Ci kontakt na gostka, który robił nam studnię. Też jest z Kostrzyna. Za wkopanie siedmiu kręgów zapłaciliśmy mu 400 zł, więc myślę, że to dobra alternatywa. Ten "Twój" lokalny studniarz to nie czasem ul. Warzywna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 19.06.2006 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Żuczek, kontakt chętnie poproszę ALternatywa niezła, a studniarz, owszem z Warzywnej. Wiesz jak się często jeździ do hurtowni, to trudno nie zauważyć szyldu Kręgi rozumiem, że braliście od Piotrowskich z Nekli? Zelijko, kolor pancerza rolet, to kremowy, a dokładniej nr 23. Nie wiem, czy w internecie gdzieś można podejrzeć wzorniki z kolorami? Jak już będę miał zamontowane, to ofotografuję pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 19.06.2006 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 To fajnie, czekam na fotki. U nas juz mialo byc z roletamy.., ale jak wszystko opuznia sie i to.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts