zuczek1719499749 19.06.2006 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Gerion, kręgi mamy z Nekli po 58 zł netto, ale facet, który robił nam studnię wspominał coś o kimś z Pobiedzisk, kto też robi kręgi i chyba taniej. My jednak już mieliśmy zamówione z Piotrowskich więc nie pytałam o kontakt. Telefon podeślę wieczorem, bo gdzieś mi wyparował. Pamiętam, że nazywa się Bindulski i mieszka w Kostrzynie na ul. Nowy Świat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 19.06.2006 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Gerion jakiej wielkosci masz szambo i ile kosztowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 19.06.2006 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Telefon podeślę wieczorem, bo gdzieś mi wyparował. Pamiętam, że nazywa się Bindulski i mieszka w Kostrzynie na ul. Nowy Świat. Darek? Darek Bindulski?? Jak to on, to namiary mam. Zara go ścignę, nawet nie wiedziałem, że kopie też pod studnie ;-D Wywoził mi glinę po szambie i kupiłem od niego ziemię... Ale jaja. Acca koszty szamba: 8m3 - 2400 transport, wykopanie i osadzenie - 1200 studzienka (1m) - 150 czujnik elektryczny - 400 przyłącze szambo-wóz asenizacyjny 200 przyłącze kanaliza domowa - szambo - gratis (mój materiał na 9 mb) pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 19.06.2006 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 No dokładnie Darek Bindulski My też nie wiedzieliśmy, że robi studnie, dzwoniliśmy do niego w sprawie zdjęcia humusu i wtedy się wydało Ale znalazłam ten numer, więc podaję, może jeszcze komuś się przyda: 061/81 78 101 ul. Nowy Świat 2 Pozdrawiam P.S. Jesteś zadowolony ze współpracy z Piotrowskimi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 19.06.2006 22:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 W sumie to byłem b.zadowolony w zeszłym roku. Praktycznie wszystkie betony od nich bralemi udało się na 7%Vat. W tym roku, jakoś zaczęli stroić fochy, że cośtam...widocznie nie trafiłem na humor jednej pani (załatwiałem wcześniej wszystko z facetem). Stąd do chudego betonu wziąłem część na 22%. Mniejsze pół Większe, dzięki mojemu sąsiadowi poszło na lepszym vacie. Myślę, że tylko kręgi od nich wezmę i potem parę m3 B15 do garazu. I na tym koniec. No ale generalnie jestem na tak pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 20.06.2006 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 W sumie to byłem b.zadowolony w zeszłym roku. Praktycznie wszystkie betony od nich bralemi udało się na 7%Vat. W tym roku, jakoś zaczęli stroić fochy, że cośtam...widocznie nie trafiłem na humor jednej pani (załatwiałem wcześniej wszystko z facetem). Stąd do chudego betonu wziąłem część na 22%. Mniejsze pół Większe, dzięki mojemu sąsiadowi poszło na lepszym vacie. Myślę, że tylko kręgi od nich wezmę i potem parę m3 B15 do garazu. I na tym koniec. No ale generalnie jestem na tak pozdrawiam Gerion No właśnie, my na razie jesteśmy średnio zadowoleni Kręgi, które od nich dostaliśmy były kiepskiej jakości (to samo mówi nasz sąsiad, który też od nich brał), a ceny na towar dostaliśmy takie, że nam szczęki opadły. I nic nie daje tłumaczenie, że chcemy kompleksowo wszystko od nich począwszy od betonu, po przez bloczki i nadproża, a skończywszy na stropie. Nie dadzą rabatu i tyle! Jeśli nie dostaniemy lepszych cen to skorzystamy z oferty Stanbudu, gdzie ceny dostaliśmy naprawdę przyzwoite. A od Piotrowskich weźmiemy chyba tylko strop i nadproża. Chociaż szczerze mówiąc wolałabym wszystko z Nekli, bo o Stanbudzie różnie się słyszy. Ale obecne ceny są nie do przyjęcia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 20.06.2006 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Słuchaj, nie myśl, że chcę Cię zniechęcić do kupienia kręgów z Nekli. Może akurat takie kiepskie my dostaliśmy i sąsiad. Ale rzeczywiście dwa były wyszczerbione, a całość wykonana bardzo niestarannie. To samo mówił sąsiad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 20.06.2006 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Hmm może faktycznie znowu się popsuli? ALbo jadą masówkę na betonie towarowym i olewają robienie detali? No nie wiem, rozeznam jeszcze rynek. Dziś pogadam z Darkiem, co on proponuje i za ile. Rozumiem, że Ty normalną studnie masz zrobioną? Nie tam żaden lipny odpływ deszczówki? I jak z poziomem wody? Jak wysoko? No i w której części Kostrzyna się budujesz, blisko to czy daleko do mojego, skromnego domku? Co do stropów i nadproży. Mam na wydanie trochę pustaków stropowych do terivy. Nic z nimi nie zrobię, więc leżą mi odłogiem. Jeśli Cię to interesuje, to policzę ile ich jest i dam Ci znać. Ja płaciłem za nie 2,90 brutto/szt. Jakbyś potrzebowała kotwy do murłaty, to mam fest, fi 16 ocynk z gwintem już ładnie wygięte tak jak trza. Po 5 zł sztuka (każdy wyginany z kawałka długości 67 cm.) Muszę poszukać czy nie mam od razu nakrętek do nich. pozdrawiamGerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 21.06.2006 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 My mamy działkę sporo dalej na południe, praktycznie na końcu osiedla, więc kawałek to jest. A poziom wód hmm... wysoki jak cholera! W sumie dla nas to dobrze, bo wody w studni jest naprawdę bardzo dużo i z powodzeniem wystarczy później do podlewania ogrodu (a na to właśnie liczyliśmy ). Ale domu podpiwniczonego już byśmy raczej nie postawili Pierwotnie mielliśmy mieć 7 kręgów, ale ledwo 6 dało radę wsadzić. Pan Darek mówił, że kopiąc na czwarty krąg, było już bardzo mokro. Kiedy skończył, woda w ciągu godziny naszła na dwa kręgi, następnego dnia była już na trzech, a teraz jest na czterech i niewiele spada poniżej. Jak widzisz - wody pod dostatkiem W żadne źródło raczej nie trafiliśmy, bo u sąsiadów woda też jest tak wysoko. Odnośnie pustaków stropowych. W Piotrowskich całość nam wycenili na około 3300 i transport gratis. Nie wiem ile kosztuje nas pojedynczy pustak, ale cena ok. Jednak sporo skromniejszy będzie ten nasz stropik od Waszego:wink: Dużo masz tych pustaków? Co do kotew na murłaty. U nas cieśla wchodzi ze swoim towarem, mamy już cały towar i ceny dograne i zamówione. Więc rozumiesz, nie chciałabym robić teraz zamieszania... Ale dziękuję za pamięć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 23.06.2006 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 No, wygląda na to, że po raz pierwszy ciebie wyprzedziłem z pracami - u mnie tynkarze działają od wczoraj - do wtorku będę miał skończone A co do tej skrzyneczki - to teraz już wiem Ja zrobiłem trochę inaczej - zwrotnicę i wzmacniacz będę miał na strychu, a do każdego pokoju idzie osobny kabel antenowy. Jakoś tak jestem przyzwyczajony do gwiaździstego rozprowadzenia instalacji A tak na marginesie, to wydaje mi się strasznie droga ta twoja instalacja - ja za sam materiał zapłaciłem o połowę mniej - no, ale to wszystko zależy od tego, ile się kładzie kabli i punktów (u mnie poszło tylko 700 metrów kabli na wszystko). No chyba, że ten materiał to już z gniazdami i włącznikami. Co do robocizny się nie wypowiadam, bo miałem gratis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 04.07.2006 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Gerion, gratuluje pomyslu na prezent dla zony! Oj, jaka szkoda, ze wszyscy mezowie nie potrafia troche pomyslec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 06.07.2006 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Nie będzie nachalne pytanie: jakie prace wykończeniowe Ci zostały do zamknięcia domu prawie na tiptop i ile szacujesz, może to kosztować? Wiem, wykończeniówka. Fajnie, że podajesz, ile do tej pory kosztowało, można próbować przymierzać do swoich zamiarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 06.07.2006 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Z prezentem dla żony bomba - dam swoje mu twoj dziennik do poczytania Z reszta tez ci idzie niczego sobie Wiem, ze to prawie nierealne - ale nie maja ci twoi tynkerze teraz wonych 2 tygodni dla mnie? Bo moja ekipa sie mnie boi - nie wiem czemu - no chyba, ze krzywo mi sciany wymurowali Zapytaj co Co do dalszych etapow - kto jak kto, ale ty Gerion na 100% wszystko ogarniesz i jeszcze jakis zapas ci zostanie Co my bedne robaczki mamy zrobic Fakt, ze intensywan praca jest bardzo trudna do pogodzenia z budowaniem, no ale musi sie udac! W koncu nie mozna jej rzucic, bo tzreba z czegos za to budowanie placic. Wiec pozostaje nadzorowanie i spotkania o 7 rano lub po 18 po poludniu (mi przynajmniej tak sie udaje to ustawic- no ale ja mam blisko na budowe ). Co do drzwi to powiem jedno - ja bym sie bala zewnetrznych drewnianych montowac... Moze jednak z ta Gerda wszystko ci wypali - trzymam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 06.07.2006 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Dzięi Iga, trzymam wzajemnie kciuki za Twoją budowę. Co do tynkarzy to cholera kłopot w tym, ze gość nie ma...telefonu komórkowego A trudno mi wytłumaczyć gdzie mieszka. Wiem na pewno, że mają full roboty i mi cudem się udało (przez Sławka sąsiada) ich skołować. Nie wiem jak Cię z nimi skontaktować. Drzwi Gerda- powinny być OK, bo sam takie użytkuję od 6 lat. Ale jest jedno ale. tak se przed chwilą licząc wpadłem na to, że misie biorą koło 500zł za montaż. Więc co? Mam tysiaka dołożyć za dwoje drzwi? Jutro koniecznie musze o sprawdzić. Bo mogę załatwić wszystko swoimi źródłami, co prawda bez gwarancji i innych pierdół, ale znacznie taniej. Acidtea, do zamknięcia domu zostało mi jeszcze duuuużo. Wycenę chciałbyś? Wiesz to się zmienia jak w kalejdoskopie, z reguły więcej niż myślałem. Jak znajdę chwilę to spróbuję się rozpisać co i jak. Myślę, że 340-360 jest w zasięgu niestety. pozdrawiam gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 06.07.2006 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Z tynkami tak z glupia franc zapytalam - wiem, ze to nierealne niestety Ale cos czuje, ze ze swoimi bede miala przeboje i nie pojdzie tak gladko (w kazdym tego slowa znaczeniu ) jak u ciebie Co do gwarancji - czy nie po to kupujesz drzwi gerdy, zeby m.in miec gwarancje? Wiem, ze wiele firm ma zasade , ze jak oni nie montuje gwarancja przepada (choc to chyba niedozwolona klauzula - pewnie w sadzie moznaby wygrac ). Ja bym jednak brala ich montyerow i gwarancje na takie drzwi zachowala, ale... decyzja twoja, bo i kasa twoja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 06.07.2006 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Znaczy wiesz...gwarancja na antywłamaniowosć NIby 5% zniżki u ubezpieczyciela. W tym sensie, że jak robi autoryzowany montą to gwarancje na montaż masz. A gwarancje na drzwi to masz zawsze. W sensie na okleinę, zawiasy itd itp. O tę gwarancję akurat się nie martwie... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 06.07.2006 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Ok - to jasne No ale sprawdz, czy te 5% znizki w jakis sposob nie zrekompensuje ci 500 zł za montaz. Komus innemu tez pewnie za montaz bedziesz musial cos odpalic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 07.07.2006 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Chociażby tak z grubsza. Trochę mi głupio, tak Cię męczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 07.07.2006 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Gerion a jaki kolor elewacji planujecie, macie juz cos na oku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 07.07.2006 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Gerion a jaki kolor elewacji planujecie, macie juz cos na oku? Jasne. Zelijka wejdź sobie na Kreisla: http://www.kreisel.pl/wizualizacje/index.html Potem kliknij baranek 1,5mm, a farba to mniej więcej 112, 121 albo bardziej w żółty 141, 142. Dokładniej już chyba nie mogę Oczywiście pewnie moja żonka to skoryguje o 180stopni, bo ja jakoś tak tych kolorów nie rozróżniam. Generalnie ma pasować do miedzianych rynien, ceglastej dachówki, piniowej deski czołowej i stolarki w złotym dębie. pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts