Żelka 15.11.2006 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Gerion, mi tez mamy podobnego pana Tomka. takie dzis czasy, ciezko o dobrego fachowca... I tak jest nie zle, bo sobie poradziles. ale wiem przez co przechodziliscie... Czekam na fotki pieknego domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 15.11.2006 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Wspolczuje nerwowki z Panem Tomkiem dobrze ze udalo sie w koncu go sciagnac i podpisac umowe. Trzymam kciuki za szybka jej realizację i czekam na zdjecia Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 15.11.2006 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 oj oj iluż to takich Tomków na tym świecie........................ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 15.11.2006 15:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Dzięki Wam wszystkim za dobre słowa. Zdjątka wkleję jutro, bo dziś miałem cały dzień latania...kupiłem rynny,znaczy się rury spustowe i całe akcesoria, bo przez ten cholerny deszcz, nówka tynk już jest pochlapany... Zeby nie było tak słodko, to się okazało, że łączniki sztucerów ze spustowymi są za długie i musze dokupić mufki...inaczej się tego nie połączy po skróceniu jak ja to lubię.. pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 15.11.2006 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Uff- nie miales latwo. Jestem pod wrazeniem jak sobie poradziles Panom Tomkom mowimy NIE! Musze powiedzec, ze ta elewacja wcale drogo ci nie wyszla. Czekam na jakies fotki Bedzemy sprawdzac czy dotrzymujesz slowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 16.11.2006 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Już się poprawiam. Ponadrabiałem to i owo. Teraz w dzienniku znajdziecie aktualne foty i komentarze, dlaczego wszystko wygląda tak a nie inaczej W razie pytań o ceny, producentów i kryteria wyboru - służę chętnie pomocą. pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 16.11.2006 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Gerion piekna kostke brukowa wybraliscie!!! - normalnie sie zakochalam. Bede dzisiaj wiercila mezusiowi w brzuchu zeby taka kupic My wzoraj liczylismy co jeszcze przed zima zrobic i za ile i niestety nasze marzenia o dachowce odlecialy w zapomnienie (koszt na nasz dach wyszedl 40 tys ) chyba bedzie jednak zielony dach z blachodachowki :? Kolorystyka super, zupelnie w moich typach, tez marze o waniliowym tynku i takich samych roletach. Czekam ze zniecierpliwieniem na zdjecia z ubierani alazienek w plytki, podlog ect.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 16.11.2006 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Gerion - ty wilki jestes! Pod Wrzesnie kostki jedziesz ogladac ja juz na to nie mam sily. A odczucia odnosnie zwijania sie w klebek w pelni podzielam. le koszta jest piekna - dom tez swietnie wyglada, wdac, ze zadaliscie sobie sporo trudu z doborem kolorow. Tyakutrat nalezych do tych zwracajacych uwge na najdrobniejsze szczegoly Gratulacje Bardzo sie ciesze, ze przerobilej juz temat stalowej rami do komika- bo jak wiesz tez taka planuje. Kominek juz nawet mam, choc do obudowy daleko Wiec konkretnie - z jakiego materialu ta ramka (bo pewnie obcykales temat), gdzie zamawiana, jak montowana i oczywiscie po ile. Bo ten tekst o cenie wyzszej niz plytki mnie przerazil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.12.2006 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Gerion sledze Twoj dziennik od poczatku i musze przyznac , ze bardzo fajna wybudowales Plejade zwlaszcza z zadaszeniem nad wejsciem. Ja zamierzam tez wybudowac dom parterowy i bardzo powaznie zastanawiam sie nad budowa Plejady. Czy mozesz zdradzic jakie poniosles koszty do tej pory i w jakich kosztach myslisz , ze zamkniesz budowe tak , zeby juz zamieszkac ? Bardzo ladne dobrales kolory domu ,dachu ,klinkieru i kostki. Zycze powodzenia w wykanczaniu domu i czekam na dalsze zdjecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 07.12.2006 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Hej.Do tej pory wydałem 290 tys. Ale musiałbym rozpisać dokładnie ile i na co poszło, bo koszty są bardzo względne. Zacząłem w zeszłym roku, wiele towarów mam bez faktury (-22%) kupionych np. w styczniu 2005. Powiem Ci, że różnica w cenach np styropianu sięga 100% (dziś). W tych kosztach są też koszty całej papierologii urzędowej, no generalnie każda złotówka związana z budową. Tak na dziś to myślę że wydamy w granicach 350-360 tys. Mamy do zapłacenia całą robociznę płytkowania (materiały już mamy), całe podłogi (r+m), malowanie (r+m), meble kuchenne, zabudowę, meble łazienkowe i do salonu, wnętrza łazienek, pozbruki, podbitka, sztachety i przęsła ogrodzenia + brama, dopłaty za bramy garażowe i odkurzacz centralny, o zagospodarowaniu działki nie wspomnę...BYć może nawet to przekracza 70 tys. zł - nie wiem, nawet nie chcę liczyć... Jak wyjdzie finalnie - zobaczymy. pozdrawiamGerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 07.12.2006 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Jejku, dopiero teraz sobie uświadomiłem, że niedawno minęły mi 2 latka Oczywiście 2 latka z forum Muratora.......Ale ten czas leci. pozdrawiam wszystkich 2-latków Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.12.2006 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Gerion dzieki za odpowiedz. Ja co prawda myslalam , ze zmieszcze sie w 320-330 tys, . ale widze , ze jednak nie , tym bardziej , ze materialy zdrozaly.Mam pare projektow na uwadze typu Plejada , ale jeszcze sie nie zdecydowalam na konkretny projekt. Czy Ty przed budowa widziales wybudowana Plejade? Moze jak zobacze wybudowane domy to wtedy , bedzie mi latwiej podjac decyzje. Teraz mieszkam w domu pietrowym i w czerwcu zaczne zalatwiac wszystkie formalnosci do budowy parterowego. Mam dosyc schodow. Jeszcze raz zycze powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 10.12.2006 00:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 MIałerm to szczęście, że niedaleko również budowano PLejadę, zresztą znalazłem dom D'arka właśnie przez forum Muratora. Oczywiście, że obejrzałem dokładnie To zdecydowanie pomaga. Pewnie teraz jes więcej projektow a więc i wybór większy. My żeśmy się wiele zastanawiali i przejrzeliśmy setki projektów. Ale pomogło wypisanie na kartce oczekiwań. Jaki chcemy mieć metraż pomieszczeń ile pomieszczeń i jakiego przeznaczenia. Jaki metraż działki do zagospodarowania (parterówka zabiera o wiele więcej miejsca na działce niż dom z poddaszem, garaż wysunięty przed dom, lokuje cały budynek centralnie na działce i zmniejsza ogród za domem itp). A teraz Plejadę budują również sąsiezdzi 100m od naszej działki To już 3 Plejada w promienu 20 km. pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.12.2006 01:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 Moze i sa nowe projekty, ale ja nie moge nic znalezc ciekawego.Od paru lat mam cztery-piec wybranych projektow i tych sie trzymam. Pewnie podejme decyzje jak zobacze juz wybudowane domy. Mam pytanie, czy poszerzales pomieszczenie gospodarcze? Czy zmiesci mi sie tam piec kondensacyjny Vaillant, pralka , suszarka i bardzo mala wanna na podwyzszeniu tak ,zeby sie nie schylac np. do kapania psow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 10.12.2006 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 Piekny domek sie zrobil, prawdziwi elegant!!! A kostka mi sie tez bardzo podoba, szkoda, ze takiej wczesniej nie widzialam, bo by pasowala i do naszego domciu...,skubana.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 10.12.2006 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 Bonnie, pomieszczenie gospodarcze zrobiliśmy na 1.36. Dlaczego na tyle? Ano żeby zmieściła się bez problemu szafka wisząca w kuchni. SZafka wisi (zawiśnie) na ścianie między kuchnią a kotłownią, i musielibyśmy inaczej przesuwać okno kuchenne, bo by kolidowało. A tak...poszerzyłem o 5 cm i wystarczy.Pralka i piec spokojnie tam wejdzie, ale wanna? Wątpię. Zelijko, kostka fajna, ale chyba odpuszczę bo dopiero na koniec stycznia mi obiecują. I wezmę z Castoramy, czerwony starobruk za 34 zł/m2. Jest od ręki a pogoda sprzyja... pozdrawiamGerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 21.12.2006 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 Gerionku!!! Czas na życzenia dla mojego doradcy Aby przy świątecznym stole nie zabrakło światła i ciepła rodzinnej atmosfery, a Nowy Rok niósł ze sobą szczęście i pomyślność. Aby wykończeniówka była bezproblemowym pasmem miłych chwil.Aby całej rodzince mieszkałao się wspaniale w nowym domu i wszyscy byli zdrowi i uśmiechnięci, życzy Iga:D http://i51.photobucket.com/albums/f377/iga9/loski_ok_d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 21.12.2006 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 http://www.lagata1.webd.pl/kartki/14/274.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 22.12.2006 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 Wesołych Świąthttp://www.gify.com.pl/albums/choinkibalwany/arbo0003.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 08.01.2007 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Bardzo serdecznie Wam dziękuję za życzenia świateczne. Pozdrawiam i wzajemnie życzę dużo dobrego w nowym roku i radości z mieszkania we własnym domu. Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts