Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Gerionowy - komentarze

Gerion

Recommended Posts

Co do Enei Gniezno, mąż popędzał ich jak umiał i do dziś nie wiem czy bez tego i tak zrobiliby w takim okresie jak zroblili czy nie :-? . Umowę podpisaliśmy pod koniec grudnia 2004, a prąd mamy od jakiś 2 tygodni.

Fiu fiu. No to już nie żałuję tych 1300 zł ;-) Mam świadomość, że mogłem zapłacić mniej i to z 4 stówki, no ale jak pisałem - wziął mnie z zaskoczenia ;-)

I wcale ze mnie nie taki nieustępliwy i twardy, bo inaczej to bym miał prąd po tygodniu i za 200 zł ;-D

Ale dzięki za komentarze.

pozdrawiam

Gerion

• Odpowiedzi 472
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dużo się u Ciebie dzieje. No i piszesz z dużym humorem. Oby poczucia humoru nie zabrakło z czasem. POZDRAWIAM !!!

Heh, czasami to trzeba podejść do tematu z humorem, nawet jak ręce opadają. Niektórych rzeczy nie przeskoczysz i przyznaję, że czasami miałem chęć sięgać po pepeszę i robić "swoje porządki".

Ale nie świruję ;-) Jeszcze.

pozdr.

Gerion

Olka:

Wibrator faktycznie był fest, długość końcówki wibrującej chyba z 50 cm. Zrobił swoje, mam taką nadzieję. Jak do tej pory to z fundamentów najbardziej jestem zadowolony, mimo, że kupa siana na nie poszła, ale jak czytam dzienniki innych, to widzę, że i przez 30 tys. mogą kosztować. Mnie najbardziej zabolał piach do zasypania, ale zrobiłem to na własne życzenie i teraz po kilku dniach ulew i intensywnych burzach widzę, że dokonałem DOBREGO wyboru. Ze ścian nie jestem zadowolony, a Solbet który dostałem to przereklamowane G.... na 30 palet, 2 palety wywaliłem w kosmos bo były niedowymiarowane, a jak się robi na klej, to wiesz co to znaczy...Ale to temat na kolejny wpis w dzienniku.

Andrzejka:

Domek letniskowy to zbyt wielkie słowa. W każdym razie ma mały stryszek (miejsce banicji, jak mawia moja żona, w podtekście, że dla mnie jak będę niegrzeczny), a ja myślę, że to miejsce do wykorzystania dla mojego synka, jak tylko podrośnie i zacznie dziewczyny "na chatę" ściągać

:lol:

Funia

A Twojego blaszaczka to na fotach nie widziałem? Jedyne co pamiętam, to bulwersujący fakt "zapierżyczenia kawałka blachy" z blaszaka. Brzydale, oby im łapy uschły.

pozdrawiam

Gerion

Oj czytam z zapartym tchem. Twój dziennik zaczynam traktować jak elementarz bo właśnie zaczynam budowe czegoś w podobnym stylu. Tu muszę się pochwalić zaraz uwrywam się po podbity dziennik budowy. W poniedziałek do Inspekcji Budowlanej i nastąpi wielki dzień

Właśnie drukuję Twoje fotki żeby zaprezantować mężowi jak powinien wyglądać dobrze zrobiony fundament, chyba druknę też tekst. Mam nadzieję, że nie bedziesz krzyczał o prawa autorskie :o :wink:

Nie żebym sięczepiał, ale czy ta budowla została zgłoszona? :roll:

No przecież pisałem, że własnoręcznie pieczątkowałem dokumentacja przy odbiorze pozwolenia ;-) Może przez to tak wygląda, że robię przeskoki czasowe, ale cóż, budowa idzie do przodu a ja nie mam czasu nadganiać z dziennikiem. Mam zacytować?

Resztą zajął się mój masta kierownik, tylko w końcu tablicę muszę przybić na froncie, żeby mi się Krojena nie czepiał ;-)

pozdrawiam

Gerion

U mnie doświadczenia z Solbetem podobne. Budowlańcy uparli się,że będą stawiać na klej. Nie byli zadowoleni ze swojej decyzji jak zobaczyli jakie są nierówne. Z góry przecierali, aby był poziom. Układali tak, aby z zewnątrz była ściana równa. Teraz to wszystko zniknelo pod tynkiem i już nie kole w oczy.

Szopka pierwsza klasa. Możecie ją wykorzystać jako domek dla gości.

Fajny i szczegółowy jest ten Twój dziennik. Po lekturze proponuję Ci - drobiazgami się nie martw. Co z tego, że bloczki nierówne, co z tego, że nie dali cegieł pod nadproża? Ciesz się, że budujesz swoją chatę :D

Ty to potrafisz człowieka podbudować. A taki dziś kiepski dzień, że nwet meczu mi się nie chce oglądać, nic tylko legnąć się i odsypiać...

W końcudogoniłem dziennikiem stan obecny i będe mogł już na bierząco aktualizować wpisy. Na razie wieje nudą z budowy i nic nie rośnie, poza chwastem, ale już od piątku ruch na nowo.

Trzymam kciuku za Waszą łazienkę, obowiązkowo wklej foty propozycji aranżacji i wykonanania ;-)

pozdrawiam

Gerion