marekszczecin 16.05.2007 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 pokrzepienie się przyda, bo kolejna kłoda dzisiaj pod nogi... Moi budowlańcy zapomnieli o małym szczególe jak wieniec nad garażem !!! A ja się zakręciłem i wcześniej tego nie widziałem. Jutro mają pracowity dzień w związku z tym i mała zadymka nad ranem. Dobrze że dalej nie zaszli ale teraz zamiast pompy beton będą ręcznie wciągać... Dzisiaj miałem wycenę ogrzewania i 31tys z robocizną w tym kominek BYRSKI z płaszczem + solar i 100m ogrzewania podłogowego. A co do tarasu to wymysł żony. Faktycznie betonu za domem będzie co niemiara. Ja byłem przeciwny cóż ale tak bywa. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 16.05.2007 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 No muszę Ci powiedzieć, że 31 tys za to wszystko o czym piszesz to bardzo dobra cena. Rozumiem, że w skład wchodzą rownież grzejniki, piec gazowy i cały osprzęt (pompy, zasobniki itp) plus zrobienie kotłowni? Jak na 100m2 podlogówki, kominek z płaszczem i solary, to smiem powiedzieć, że super. No z tym wieńcem to przeboje przypatrz się tylko, żeby nie podjechali Ci poziomem wieńca na garażu do poziomu wieńca na domu Mi tak schrzanili przez mądrego, byłego kierownika budowy i potem miałam kombinacje z więźbą... pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona_zabrze 16.05.2007 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 No to dołączam do grona budujących Plejadę. My również budujemy 2P podobnie jak Marek. Dzisiaj zalaliśmy ławy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekszczecin 16.05.2007 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 a jak ma być wieniec na garażu?? niżej od tego na domu?? Powiem ci że mój kierownik jest do bani, on nawet nie zauważył ze brak jest wieńca!! Dlatego już go nie ma.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekszczecin 16.05.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 teraz widzę ale nie wiem czy mury garażu są niższe czy wieniec trzeba niżej wylać ;/ Cholera że nie zauważyłem tego wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 17.05.2007 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 teraz widzę ale nie wiem czy mury garażu są niższe czy wieniec trzeba niżej wylać ;/ Cholera że nie zauważyłem tego wcześniej W projekcie mur garażu jest niższy. U mnie jest ten sam błąd. Popatrz na zdjęcia u mnie - jest równo wieniec na garazu i na domu. U Ciebie może być jednak inaczej przez ścianę kolanową - podwyższy nieco dach. CHociaż grady i krokwie i tak będą wsparte na murłacie, a murłata jest śrubowana do wieńca... Popatrz dobrze w projekt w przekroje poprzeczne - tam będzie wyraźnie widać. pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 23.05.2007 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Witaj Gerion, widzę, że już prawie mieszkacie na nowym Szkoda tylko, że wykończeniówka opóźnia się przez chore dziecko Tomka... Słuchaj, tak sobie myślę, że to dziecko Tomka w ogóle musi być strasznie chorowite... Gerion, radzę Ci weź tego faceta solidnie za pysk, niech konczy u Ciebie prace, bo ciężko chorym dzieckiem wysługuje się zbyt często Normalnie gostek kłamie jak z nut! Wyobraź sobie, że zaproponował nam, że zrobi u nas podbeton. Mówił, że może zacząć od zaraz, bo wszystkie prace ma już skończone. A tymczasem teraz czytam w Twoim dzienniku o chorym dziecku. Tyle że w czasie gdy jego dziecko było rzekomo chore, on u nas robił owe podbetony W ogóle nie rozumiem, jak rodzic może opowiadać takie rzeczy? To jest po prostu ohydne! Gerion nie daj się zwieść i trzymaj go krótko. Ostatnio słyszeliśmy, że po tym czlowieku zostaje pełno niedokończonych robót i że on od zawsze opowiada ludziom o chorym dziecku, o 40 st. gorączki i szpitalu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bha 29.05.2007 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 GRATULACJE!!!Miłego mieszkania w nowym własnym domku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 29.05.2007 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Bardzo dziękuję Różnica w porównaniu z mieszkaniem jest znaczna. pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 29.05.2007 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Gerion GRATULUJEMY Z CAŁEGO SERCA! ŻYCZYMY WSZYTSKIEGO NAJ, NAJ, NAJ NA NOWYM MIEJSCU ps. Teraz poproszę o więcej zdjęć kuchni, łazienki itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 29.05.2007 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 GRATULACJE!!! Przyjemności z mieszkania w SWOIM DOMKU!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chmiel 29.05.2007 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Gerion serdeczne gratulacje,mam nadzieję że będzie Wam się dobrze mieszkało.Mam nadzieję że od czasu do czasu wrzucisz jakiegoś news'a z nowego miejsca zamieszkania .Jeszcze raz szczere gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 29.05.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Gratuluję przeprowadzki. Przyjemnego mieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 29.05.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 zaraz jak u mnie napisales to sobie pomyslalam, ze Gerion tyo juz chyba powinien sie przeprowadzic Patrze - myk - i jest! GRATULACJE!!! Chlup- zeby wam sie dobrze mieszkalo i szczesliwie zylo! Mowisz, ze szok Sama jstem ciekawa jak to bedzie Teraz chodzac nawet nie do konca wierze, ze w sumie to nasz dom sie buduje, wykancza Ja tam mysle, ze powinniscie brac przyklad z synka A na ptaszyny polecam stpery do uszu- bedziecie spac jak dzieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 30.05.2007 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Gerion GRATULUJE! no i zazdroszcze tak pięknie juz wykończonego domu - my za miesiąc przeprowadzka ale do wykończenia jeszcze bardzo długa droga.... jak zobaczyłem w poscie że się przeprowadziliście to odrzu kilknąłem na początek twojego dziennika ; ...:tam gdzie żyją smoki " dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 30.05.2007 14:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Dziękuję Wam wszystkim i każdemu z osobna. Aga - zdjęcia porobię o powrzucam. Aczkolwiek u nie już nie wygląda tak elegancko nowiutko. W kochni stoją gary na kuchence, w pokojach wszystko rozłożone...tylko salon pusty bo mebli na razie nie mamy Majania - dziękuję Chmielu - oczywiście, dopiszę coś od czasu do czasu, odpowiem na jakies pytanie. Tylko że z pracy, bo teraz nie mamy ani netu ani tv, na co nie narzekam..Fajnie wrócić doczasów słuchania radia i czytania książek. Acidtea - wielkie dzięki! Iga - zobaczysz jaki to szok...już niedługo. świercz - tak ze 4 lata temu to bym nie uwierzył, jak mi kto by powiedział, że będę tu mieszkał i w takim domu... raz jeszcze pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MISIO_PN 01.06.2007 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Ten Tomek wykonawca co o nim zuczek pisze to faktycznie taki kombinator? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 01.06.2007 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Jak większość wykonawców teraz Po prostu trzeba go pilnować umowami i płacić tylko za zrobione prace.... Bo do jakości nie ma się jak przyczepiać. pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MISIO_PN 01.06.2007 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Dzieki, chyba tylko frajerzy placa za prace przed jej wykonaniem. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
longinus997 01.06.2007 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 GRATULACJE! Należę, do osób czytających i raczej nie kometujących, ale musze powiedzieć, że śledzenie (od listopada 2006) Panstawa dziennika było bardzo przyjemne i kształcące. Forma prowadzenia zapisków, fajne patenty i rozwiązania oraz podobny gust, sprawiły, że z prawdziwą przyjemnością zaglądałem do tego wątku Jeszcze raz, gratulacje i przyjemnego mieszkania, sam nie mogę się doczekać własnego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts