bryta 11.10.2005 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 A jakie wrazenia Powiem szczeze ze nie zwrocilam wczesniej uwagi na ten projekt ale jak zobaczylam zdjecia Dàrka to wrecz sie zakochalam Czy na zywo jest przestronny Dla mnie osobiscie powierzchnia Plejady jest idealna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 11.10.2005 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 Czy na zywo jest przestronny, Dla mnie osobiscie powierzchnia Plejady jest idealna Wiesz, zależy kto do jakiego komfortu chce się przyzwyczaić, albo już jest przyzwyczajony. Na żywo wydaje się (dla mnie) dość przestronny, te 126m2 jest takim optimum. Jak pisałemw dzienniku: "warunki projektu jaki szukaliśy - spiżarka, trzy pokoje, kuchnia większa niż 8-9m2, pokoje większe niż 13m2, holl nie większy niż 10% powierzchni budynku, no i metraż 120-140 bez garażu..." A Plejada spełnia wszystkie moje warunki: Kuchnia 15m, najmniejszy pokój 13m, pozostałe większe, salon prawie 34m, spiżarka, łazienka z oknem (to ważne - nasze mieszkanie ma łazienkę z oknem i nie wyobrażam sobie mieć dom z ciemną łazienką), garaż dwustanowiskowy (35m2)... Ale poszliśmy też na kompromisy, zależało nam na dużym przedsionku, żeby zmieścić szafki pod zabudowę (buty, kurtki). I dlatego zlikwidowaliśmy wnękę przy wejściu - element któy moim zdaniem podkreśla charakter Plejady. WYrównana linia frontu wymogła na nas zabudowanie przedwejści (słupy i daszek tak jak w Marsie). Podobnie zrezygnowaliśmy z ogromnego tarasu i dodatkowych drzwi balkonowych z jednego z pokoi. A poza tym rozkład pomieszczeń jest dla mnie bez zarzutu pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 17.10.2005 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Podobnie zrezygnowaliśmy z ogromnego tarasu i dodatkowych drzwi balkonowych z jednego z pokoi. Nie żal Ci tego tarasu? Jest przepiękny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 17.10.2005 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Nie żal Ci tego tarasu? Jest przepiękny... Nie żal. I nawet nie chodzi tu o koszty. Bardziej mi się podoba żywa zieleń, ciekawie zaprojektowane "krzaczorki" niż beton i płytki. Zapewniam Cię, że tak okrojony taras całkowicie mi wystarczy. Gdybyśmy mieli działkę tak z 1500m2 to może bym zostawił taras taki jak w projekcie. Ale i tak mamy dom dość głęboko "schowany" w działkę. Wolę jednak "krzaczorki" pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 19.10.2005 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Więźba prezentuje sie znakomicie He he twoja sławojka może służyć za schron przy silnych wiatrach Profesjonalna robota Brakuje mi tylko widoku drzwi- czy bedą z motywem do oglądania świata typu serce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 20.10.2005 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Andrzejka, jakbym miał wycinać serduszko zwykłą płatnicą w desze, to bym się chyba pochlastał. A wyżynarki nie miam Więc serduszka nie będzie... Chyba, że będę się nudził zimą. pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 20.10.2005 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Andrzejka, jakbym miał wycinać serduszko zwykłą płatnicą w desze, to bym się chyba pochlastał. A wyżynarki nie miam Więc serduszka nie będzie... Chyba, że będę się nudził zimą. pozdrawiam Gerion Zimą to będziesz odpoczywał A zresztą będzie zimno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 20.10.2005 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 [/b]Gerion Ja nie widzę zdjęć!!!! A takaa jestem ciekawa, jak wygląda Twoja więźba.... No i jak prezentujesz się w stroju wyjściowym...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 21.10.2005 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 A tutaj Gerion w stroju wyjściowym podziwia połowę odwalonej roboty: Ale się uśmiałem Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 21.10.2005 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Śliczności kominy, czerwień imponująca . Raz ekipa Ok, okazuje się że można i tak, zrobić fachowo, posprzątać i jeszcze podziękować. Zapisuj dobrze namiary tych ludzi, bo takich warto dalej polecać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 21.10.2005 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Andrzejka, mi zimno nie straszne...nie dość, że żona spod Ukrainy, to dziadek prawie spod Uralu nu panimacie Żaba - wszystko jest OK ze zdjęciami, mój serwerek z którego ciągnę fotki na forum żyje cały czas, więc to pewnie coś u Ciebie z przeglądarką, try again. Mamoń ;-DDD śmiech to zdrowie! Wciornastek - trochę się te majstry napracowały, bo musieli sporo ciąć. Ot, jak pisałem kiedyś w dzienniku zobaczyliśmy fajnie wykończone kominy i pokazałem mu fotkę mówiąc, o tak ma być WIęc jak najpierw chciał 1,5 zł za cegłę, tak potem po pomiarach przeprosił i powiedział, że jednak 2 zł. Cóż było robić zgodziłem się. Ale co ciekawe, sam sobie liczyłem ilość materiałów. I wyobraź sobie, że zostało 20 cegieł i ćwierć worka zaprawy A kumpel się śmieje, że nie dość, że mam baszty na dachu, to jeszcze wiecha wygląda jak nowe logo gry Doom ;-D No ale jak w środku będą wisieć tarcze i skóry, a ja będę chadzał w kolczudze, to jak ma być inaczej, nie? pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 21.10.2005 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Gerion - masz wspaniałe kominy. Moje nie wytrzymują porównania. Jak moja Małżoncia zobaczy te Twoje to czeka mnie wyburzanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 21.10.2005 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Gerion - masz wspaniałe kominy. Moje nie wytrzymują porównania. Jak moja Małżoncia zobaczy te Twoje to czeka mnie wyburzanie Eeee nie przesadzaj. Za to masz piękną cegiełkę klinkierową na kominie. Przypomnę jakby ktoś miał wątpliwości Ja poszedłem ponajtańszej linii oporu. Też nie wiedziałem ile wart jest promowany Penter, no ale niemiecka strona mnie uspokoiła, że to nie jest firma Busch gmbh, która glinę ściąga z północnego mozambiku i wyrabia tajwańśkimi rękoma... Aczklowiek 1,49 za dziurawkę i 2,89 za pełną uważam za b.dobrą ofertę. pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 21.10.2005 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Aleeeeeeeeeee piękne masz kominy Gerion Inżynierze Mamoniu twoje kominy też są piękne i wątpię w to wyburzanie Chyba nas tu podburzasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 21.10.2005 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Cóż pisać... mogę się tylko przyłączyć do poprzedników: kominy, że mucha nie siada! Chyba będę wyłudzać od Ciebie namiary... Coś mi się zdaje Gerion, że będziesz naszym drogowskazem Prowadź dalej Wodzu!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facio 21.10.2005 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Gerion super kominy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 22.10.2005 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2005 Dzięki za uznanie ALe pomysł nie mój tylko podpatrzony. I wódz ze mnie jak nie przymierzając z Jóźka marzanna, albo z koziego zadka trąba Toż jakby moja budowa miała drogowskazem być, to nikt by chyba ścianek działowych nie robił ;-DDDD pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 26.10.2005 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 Twoje koszty dachu są no tego strasznie duże jak na moje mniemanie no ale mój dom inny, tzw stodoła a i metraż mniejszy no i materiał inny Ale wiesz co zaczniemy krycie mniej więcej w tym samym czasie Z tym że u mnie ma się zamknąc wszystko w tygodniu Powodzenia i trafnej decyzji Jeszcze tylko Lindab czy Galeco...? No to w końcu co będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 26.10.2005 16:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 Twoje koszty dachu są no tego strasznie duże jak na moje mniemanie no ale mój dom inny, tzw stodoła a i metraż mniejszy no i materiał inny Ale wiesz co zaczniemy krycie mniej więcej w tym samym czasie Z tym że u mnie ma się zamknąc wszystko w tygodniu Powodzenia i trafnej decyzji Jeszcze tylko Lindab czy Galeco...? No to w końcu co będzie Heh, podliczyłem dokładnie. I powinno wyjść dokładnie 50 200 za cały dach o metrażu 338n, czyli 148 zł brutto za 1m2 dachu (więżba, pokrycie, robocizna). Sądzę, że nie jest to wynik horrendalnie wysoki, birąc pod uwagę pokrycie ceramiczne wyoskiej jakości, membranę Tyvek Solid, rynny i blacharkę Lindab. Wychodzi mi na to, ze nie sięgaliśmy na najniższą półkę. A co do rynien jednak Lindab (po poobiedniej naradzie wojennej z żonką). Różnica między nimi a Galleco ostatecznie wyszłaby 650 zł. Mimo to Lindab. Kurcze jak zrobią Ci pokrycie w tydzień, to mistrzostwo świata! U mnie dachówkę będą kładli 3 tygodnie (razem z obróbkami i rynnami). pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 26.10.2005 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 Kurcze jak zrobią Ci pokrycie w tydzień, to mistrzostwo świata! U mnie dachówkę będą kładli 3 tygodnie (razem z obróbkami i rynnami). U ciebie dachówka a nie blachodachówka, dach bardziej skomplikowany i większa powierzchnia A z tymi rynnami to też mi sie wydaje, ze jak taka różnica to bez sensu byłoby brać galleco a potem sobie wyrzucać pozorne oszczędności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts