Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kupić gotowy czy wybudować?

Gotowy czy budowany?  

46 użytkowników zagłosowało

1. 1. Gotowy czy budowany?

Recommended Posts

Ja również kupiłem stan surowy zamkniety, bo w miarę spełniał nasze oczekiwania i okolica nam się podoba ,ale też musieliśmy wprowadzić zmiany,bez których nie wyobrażałem naszej egystencji.W sumie to nie żałuję swojej decyzji,a miałem możliwość kupna gotowca od developera.

• 1 month później...
  • 1 month później...

Jezeli jest to dom w 100licy to są to nieduże pieniądze i za tą cenę warto. Dla mnie to raczej podejrzana sprawa za taką cenę jeżeli zdecydujesz się na kupno to dobrze sprawdź wszystkie dokumenty(księga wieczysta, no i dziennik budowy - wpisy).

Ja szukałem domku w Warszawie w tamtym roku i za te pieniądze to były komórki na diałkach.

Pozdrawiam

witam, my się właśnie zdecydowaliśmy...... kupujemy mały domek na super dziłce 2100m2 z bezpośrednim dostępem do wody. Cena ok 280 tys. jak przeliczaliśmy to koszta działki o tych samych wymiarach to ok 220 tys. domek jest mały 80m2 parterowy bez poddasza ale planujemy w ciągu kilku lat małą modernizację tzn. podiesienie ścian kolankowych i zrobienie na poddaszu 2 pokoi + łazienki i kibelka. Konstrukcja i wygląd domu niezmienione więc może uda się wykozystać obecny dach 8)

Czas pokaże zobaczymy.

W środku też kilka zmian i to istotnych ........ale za tą cenęnigdy byśmy sięnie wybudowali w tej okolicy.

Uważam tak: jak jest okazja i da się coś normalnego zrobić z domkiem (tylko nie kostka :( ) to czasem warto się zastanowić. może kupno być lepszym rozwiązaniem niż budowa.