Snowdwarf 15.11.2002 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2002 dzięki jeszcze raz za uwagi na privach - ale takie rady to raczej powinniście na forum otwartym dawać chyba nie?pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 18.11.2002 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2002 Praca nad parapetami zakończona! 3 warstwy lakiery bezbarwnego od spodu parapetu , od wierzchu 2 warstwy - trzecia już po zamontowaniu parapetu pod oknem. dziękuję za wszystkie wskazówki - parapety są jak senne marzenie...aha - to ze nie uzupełniałem ubytków masą szpachlową było właściwe - parapety są po prostu piękne - zapaćkałbym tylko powierzchnię i tyle - a tak powierzchnia z peknieciami ma "charakter"...Teraz czekam na panów z oknami - niech przyjdą i montują... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rammadan 18.11.2002 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2002 Czyli najpierw parapety a potem okna? Napisz proszę jak to wyszło. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 19.11.2002 05:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2002 parapety czekają na strychu - oczywiście ich nie montowałem - czekają aż ekipa zamontuje okna...pozdrawiamsnow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 25.11.2002 06:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2002 witam wszystkich - okna zamontowane, parapety także - musze powiedzieć że wszystko wygląda bardzo ładnie - ekipa zamontowała parapety nie krzywiąc się że musiała trochę pokombinować i zmienić swoją ustaloną wizję montażu okenek- i wszystko jest ślicznie...niech żyją parapety drewniane...wyglądają zaje*****e że tak się brzydko wyrażę... PS. dzięki za wszystkie porady, zdjęcia wkrótce Snow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 26.11.2002 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2002 kolejna jeszcze uwaga dotycząca parapetów - po wyschnięciu zaprawy (obróbka murarska) i pomalowaniu wneli okiennej - b edzie jeszcze jedno slifowanie parapetu (papier ścierny 180) i malowanie lakierem bezbarwnym pozdrowkasnow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 27.11.2002 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2002 dzięki za privy...jak mówiłem - zdjecia wkrótce bejcowanie nowego parapetu mi sie gryzie trochę -bejcowałbym raczej odnowione - zamaskowałoby to ewentualne przebarwienia - jak narazie - naturalny kolor drewna pozdrowka snow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 28.11.2002 06:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2002 hej ludzie...nie piszcie na priva tylko walcie na forum...pomysł z parapetem na szerokośc pokoju będę realizował w przyszłym rokuzostały mi dwa okna "bezparapetowe" do wymiany - okno ma teraz parapecik wystający na około 20mm poza obrys okna (okno skrzynkowe - bez wneki okiennej)w przyszłym roku będę te okna zmieniał, wymyśliłem sobie parapet podobnie jak w innnych oknach drewniany (modrzew lity, szerokość 300, grubość 50) ale na całą szerokosć pokoju - taki parapet-półkę......mocowanie będzie takie jak teraz (końce wpuszczone w ścianę) uzupełnione o kute podpórki (ponieważ pokój ma około 3m szerokości, waga bądzie jak cholera)... proszę o ewentualne uwagipozdrowkasnow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 29.11.2002 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2002 aha - wczoraj tj, w czwartek zacząłem odnawianie starych drzwi drewnianych - pomalowane kilkoma warstwami farby olejnej, początkowo były chyba pokryte politurązacząłem od ościeżnicy: najpierw opaliłem do drewna (część farby zmieniła się w coś o konsystencji czekolady - miało to to dokładnie taką lepkość nie wspominając o kolorze - potem jeszcze papier ścierny a na końcu szlifierka kątowa - wyszło cudnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 02.12.2002 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2002 dzrwi prezentują się coraz lepiej, teraz szukam stylowej klameczki (lub gałki) - w najbliższą sobotę jest targ staroci w bytomiu więc będę szukał...pozdrowkasnow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 02.12.2002 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2002 dzięki za uwagi na privach - tak, "pchli targ" w bytomiu zaczyna się juz w piątek - już po południu zbieraja się pierwsi sprzedający - targ się mieści na placu sobieskiego (na trasie chorzów wrocław - plac jest przy ulicy marszałka j. piłsudskiego), oraz z tyłu biblioteki na tymże placu (nazwy ulicy nie pamietam).. pozdrowka snow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 05.12.2002 06:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2002 kolejna uwaga - po zamontowaniu parapteu i pomalowaniu wnęk okiennych - czeka mnie jeszzce jedno szlifowanie i malowanie zamych parapetów - paier ścierny 180, lakier bezbarwny pozdrowkasnow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 06.12.2002 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2002 do wszystkich zainteresowanych modrzewiem - włąśnie się dowiedziałem że modrzew jest w polsce pod ochroną pozdrowka snow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 11.12.2002 06:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2002 ochrona dotyczy modrzewi ( i nie tylko) o obwodzie pnia (na wysokości 130 cm nad poziomem gruntu) około 100cm... pozdrowkasnow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDIN KIELCE 12.12.2002 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2002 jak długo schło drewno zanim zrobiliście z niego parapet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDIN KIELCE 12.12.2002 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2002 Ile musiało schnąć drewno zanim zrobiliście z niego parapety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 13.12.2002 05:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2002 kupiłem już drewno suche w tartaku - ile tam leżało nie wiem - modrzew jest drewnem małożywicznym więc nie będzie problemów...jest na tyle grube (50) że nie powinno się wypaczyć...i wygląda ślicznie pozdrowkasnow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 29.01.2003 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2003 dzieki za privy ale nie miałem czasu na nie odpowiedziećparapety maja sie dobrze, wkrótce przystapię do kolejnego etapu wymiany okien i zacznę projektowac parapety pod nie - oczywiscie materiał wyjściowy pozostanie taki sam... proszę o ewentualne uwagi co do mocowania parapetu wewnętrznego na szerokość pokoju - zamierzam podzielić go na 2 części (lepszy transport i montaż), bedzie miał długość około 5 matrów (2 x 2,5 m), zamierzam go wesprzeć na kutych kątownikach z zastrzałem do ściany pod oknami, grubość parapetu 45 mm, szerokość parapetu 300 proszę o uwagi lub ewentualne pytaniasnow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts