tomasz wasielewski 08.11.2002 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2002 ja widzę nikt nie zna dokładnie przepisów prawa budowlanego i nie potrafi mi pomóc ;(A ja naprawdę bardzo bym chciał sie dowiedzieć czy jeżeli płot po jednej stronie będzie miał 220 cm to czy po drugiej stronie(sąsiada), jeżeli różnica poziomów działek wynosi 60 cm może byc o te 60 cm wyższy bez dodatkowej zgody sąsiada?czekam na info. [ Ta wiadomość była edytowana przez: tomasz wasielewski dnia 2002-11-15 13:10 ] [ Ta wiadomość była edytowana przez: tomasz wasielewski dnia 2002-11-15 13:11 ] [ Ta wiadomość była edytowana przez: tomasz wasielewski dnia 2002-11-15 13:13 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ena 08.11.2002 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2002 wydaje mi sie,ze nie. Sa specjalne przepisy dot. wielkosci plotu i jego wygladu. I np. bez zgody urzedu nie mozna obudowac sie 2m betonem , tylko siatka albo czyms "przezroczystym" o wys. jak sie nie myle 160cm +podmorowka. Poza tym "zyczliwemu" sasiadowi wszystko moze przeszkadzac, wiec lepiej wszystko zalatwic zgodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.11.2002 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2002 On 2002-11-08 08:08, tomasz wasielewski wrote: Wobec tego aby płot z mojej strony mógł mieć wysokość 2,20 metra musi mieć 2,80 metra od strony sąsiada. Czy płot takiej wysokości można postawić bez zgody sąsiada? Rozporządzenie MGPiB w pargrafie 42 p.1 określa ilość prześwitów w ogrodzeniu i narzuca co najmniej 25% ażuru w ogrodzeniu lecz nie określa wysokości górnej ogodzenia. Z moich doswiadczeń wynika, że ewentualny spór z tego tytułu urząd woli scedować na sad i proces cywilny pomiędzy zwaśnionymi stronami ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winston 09.11.2002 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2002 Gdzieś wczesniej o tym napisałem i z tego co pamietam na ogrodzenie po wywyżej 2.2 m trzeba mieć pozwolenie. poniżej tej wysokości jak zapewne wiesz trzeba tylko zgłosić ten fakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts