prokru 28.06.2005 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Witam, Czy buduje ktoś może, lub rozważa budowe Projektu Z12 z biura Z500 w Warszawie: http://www.z500.pl/index.php?projekt=12&ogolne=1 Domek jest mały, ale ma możliwość adaptacji poddasza- długo myślałem o D06 i LMB31 ale ten projekt wydaje się być dużo lepszą alternatywą. Po rozmowie z autorem okazało się że nie ma w nim żadnych belek stalowych ani niepotrzebnych podciągów czy sciań nośnych a terrive można oprzeć na jednej belce zbrojonej i zalewanej na budowie umiejscowionej w poprzek budynku - co znacznie obniza koszty budowy (brak ceownika itp. oraz nie potrzeba dźwigu). Co sądzicie o tym projekcie bedę wdzięczny za wszelkie uwagi (mile widziana krytyka ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hal 12.01.2006 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 A moze : http://www.z500.pl/index.php?notes=1&projekt=32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anher1968 24.02.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 proszę o opinie na temat tego domu długo szukałem aż wreszcie znalazłem dom ma być z garażem najpierw zrobie parter domu a pożniej górę. Co śadzicie o kosztach tego domu może ktoś wybudował go .Może uda mi się w tym tygodniu kupić działkę więc ruszyłbym z pracam w tym roku. Może podpowiecie jakieś zmiany Dziękujęhttp://www.z500.pl/index.php?projekt=12&ogolne=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 24.02.2007 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Jeden problem masz z głowy: tańszego w realizacji chyba nie znajdziesz.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 24.02.2007 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Witaj, Domek wygląda na bardzo przyjemny i tani w budowie. Można by się nawet pokusić o przygotowanie go w normach domu 3-litrowego. Odnośnie środka nie chcę się wypowiadać, bo to jest Twój gust Ogólnie bardzo przyjemny domeczek. Aha no i odpowiedni na małą działkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anher1968 24.02.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 dziekuję za odpowiedzi też mi się wydaje ttani w realizacji nie jestem bogaty pracuje fizycznie wiec chce sam ten dom wybudować od podstaw. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur K. 24.02.2007 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Dom, tani w budowie, dość funkcjonalny. Co ważniejsze ma tylko ściany nośne wymagające fundament po obwodzie, a to dość sporo obniża koszty już na samym etapie budowy fundamentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anher1968 25.02.2007 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 no właśnie zaczyna sie dobrze bo juz fundamenty wychodzą taniej a może ktoś doradzi gdzie umiejscowić w przyszłości schody myśle też o zrobieniu ganku tak jak to jest w jednym z podwariantów . co sądzicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur K. 25.02.2007 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 W dokumentacji masz zaznaczone miejsce na schody. Z rysunków w sieci wynika iż w tym miejscu to jest to chyba najlepsze rozwiązanie dla tego projektu. Ganek, fajna rzecz. Warta przemyślenia. Tylko pamiętaj iż każde zmiany, dodatki podnoszą Ci koszt budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 25.02.2007 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Bardzo zgrabny, funkcjonalny i tani w budowie domek. Nawet bardzo podobny do naszego! (zobacz link w stopce). Według mnie jeśli chcesz wybudować tanio, to daj sobie spokój z gankiem, po co ci on skoro jest sień (wiatrołap)? Moja rada (sprawdzona u nas): schody w tym miejscu co na projekcie (najlepsze rozwiązanie), a tam gdzie stoi stół dałabym okno albo drzwi jeśli robiłbyś zadaszony taras (jeden z wariantów). Garaż możesz dobudować od strony dwóch sypialni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anher1968 25.02.2007 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 zgadzam się ze podobne domy ale ja jednak wooałabym aby schody byłby gdzie inndziej niż w salonie szkoda mi metrów na schody a salon i tak nie jest duży czekam na propozycje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ala28 05.03.2007 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Witaj Anher1968wybudowałam Z12 w odbiciu lustrzanym z wykuszem i z użytkowym poddaszem.Okolice Wrocławia, jak masz pytania to pisz.Pozdrawiam,Ala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anher1968 05.03.2007 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 witam wreszcie ktoś kto wybudował ten domek bede wdzieczny za wszeklkie informacje zdjęcia itd . ja zdecydowałem się na ten domek ze względów na niskie koszty budowy . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 04.04.2007 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Witam, pokusiłbym się o małe zmiany : Kuchnię zrobiłbym w miejscu sypialni 9,2m2 - nie lubię otwartych kuchni W miejscu gdzie była kuchnia zrobiłbym schody i ew mały kącik jadalny oraz zwęził troszkę pomieszczenie gospodarcze. Ogólnie projekt bardzo sympatyczny, jeśli miałbym zmienić swój projekcik to właśnie na ten. Ale pod warunkiem w/w zmian Też nie lubię schodów w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 04.04.2007 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 A tak na marginesie - czy mógłby któryś z moderatorów przenieść ten wątek do "Projektów" ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 06.04.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Podbijam bo projekt ciekawy Szczególnie dla tych, co chcą wybudować za mniej więcej 150 000 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz1974 23.05.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Z góry wszystkim wielkie dzieki. Zaciekawił mnie ten projekt ze wzgledu na to że nie ma ścian nośnych. W związku z tym mam pytania. 1. Czy dobrze rozumiem że najpierw budujemy coś w rodzaju stodoły a później robimy dowolnie nap ścianki z karton gipsu? 2. Czy strop drewniany w tym projekcie faktycznie być zastosowany jak pisze projektant? Czy belki stropowe mogą mieć 7,5m długości? 3. Czy to się poprostu nie zawali? 4. Co z poddaszem uzytkowym? W przypadku stropu drewnianego przy długości belek 7,5 metra nie będzie wyraźnych odkształceń? Proszę zaspokoić moją ciekawość. Link do projektu http://www.projekty.z500.pl/projekt/z12.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 24.05.2007 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 No to będziemy budować prawie to samo, tyle, że ja wprowadzę kilka zmian do projektu. Wybrałem wersję z użytkowym poddaszem i stropem terriva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz1974 24.05.2007 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 hej kiedy zaczynasz?. Znasz może odpowiedzi na moje pytania? byłbym wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 24.05.2007 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Z góry wszystkim wielkie dzieki. Zaciekawił mnie ten projekt ze wzgledu na to że nie ma ścian nośnych. W związku z tym mam pytania. 1. Czy dobrze rozumiem że najpierw budujemy coś w rodzaju stodoły a później robimy dowolnie nap ścianki z karton gipsu? 2. Czy strop drewniany w tym projekcie faktycznie być zastosowany jak pisze projektant? Czy belki stropowe mogą mieć 7,5m długości? 3. Czy to się poprostu nie zawali? 4. Co z poddaszem uzytkowym? W przypadku stropu drewnianego przy długości belek 7,5 metra nie będzie wyraźnych odkształceń? Proszę zaspokoić moją ciekawość. Link do projektu http://www.projekty.z500.pl/projekt/z12.html zaspokając ciekawość: 1.tak 2.tak 3.nie 4.i tak i nie - drewno może się odkształcać, ba - robi to dobrze, jak chcesz mocno zagracić górę to lepiej np jak M@riusz_Radom - teriva (pewnie t.II ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts