roman_d 05.01.2013 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Jakie macie kosztorysy za prace wykończeniowe oraz instalacje wewnętrzne?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franco103 06.01.2013 00:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Pomocy zawsze można udzielić.... tylko te maile? Jakiś adresik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roman_d 06.01.2013 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 A teraz zdjęcie ze wczoraj i próbka tego co potafi moje zwierzątko domowe po kilku godzinach karmienia.http://imageshack.us/scaled/thumb/69/s5000084l.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁukaszZ. 09.01.2013 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Witam ponownie. Szukam kosztorysu ze studia Z500 na Z12 podstawowy..nie musi być mocno aktualny. Jak ktoś taki posiada to mój email to [email protected]. Pozdrawiam i czekam na wiosne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franco103 11.01.2013 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 A mi ością w gardle stoi temat okien! Jak to u was wygląda? U mnie na placu boju zostały dwie firmy: Vetrex i Stolbud Włoszczowa. Cenowo niewielka różnica. Okna Vetrexu juz oglądałem (nawet dokładnie takie jak moje), a w poniedziałek czas na Stolbud! Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franco103 11.01.2013 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Jakie macie kosztorysy za prace wykończeniowe oraz instalacje wewnętrzne?? To takie pytanie nie na miejscu! To jak zapytać czym jeździsz: Fiatem czy Mercedesem? Takie kosztorysy nie istnieją (nie no są ale nigdy nie maja odbicia w rzeczywistości) Ja nie potrafię na to pytanie odpowiedzieć. Na instalacje dałem sobie 30.000pln ale mam nadzieje, że coś zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roman_d 11.01.2013 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Na instalacje dałem sobie 30.000pln ale mam nadzieje, że coś zostanie. No właśnie też tak myślałem ale na razie bez prądu i gazu wychodzą mi oferty na 35tyś. I powoli zaczynam się martwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franco103 12.01.2013 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 No właśnie też tak myślałem ale na razie bez prądu i gazu wychodzą mi oferty na 35tyś. I powoli zaczynam się martwić. To co Ty chcesz tam jeszcze instalować. Ja za te 30.000pln mam nadzieje zrobić elektrykę, TV i SAT, co i hydraulikę. Więcej instalacji nie posiadam, a na przydomową oczyszczalnie ścieków pozostawiłem sobie osobna pule. Czy ja czegoś nie liczę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franco103 17.01.2013 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Rzuciłem pytaniem i... forum umarło!!! Halo jest tu ktoś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkowski 18.01.2013 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Rzuciłem pytaniem i... forum umarło!!! Halo jest tu ktoś??? Ja jestem Tylko jeszcze nie na tym etapie. Na razie wybieram ekipy, robię wyceny okien i ciągle poprawiam projekt. Instalacje w znacznej części będę robił sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franco103 18.01.2013 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Ja ... robię wyceny okien i ciągle poprawiam projekt. . Pochwal się wycenami za sam parter... u mnie na placu boju pozostały już tylko dwie firmy, a ta która wybiorę to już tylko.... cena! A co tak w projekcie poprawiasz? Ja sam parę rzeczy teraz zrobiłbym inaczej... a dzisiaj z żoną stwierdziliśmy, że najlepiej już przed budową wiedzieć gdzie nawet lodówka będzie stała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roman_d 18.01.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Ja za te 30.000pln mam nadzieje zrobić elektrykę, TV i SAT, co i hydraulikę. U mnie wygląda to następująco: materiały: - ogrzewanie podłogowe 8700 - instalacja grzejnikowa parter 3300 - instalacja grzejnikowa piętro 6100 - kotłowania 7500 montaż powyższego plus woda i kanalizacja Razem wychodzi w okolicach 34tyś. Do tego jeszcze instalacja elektryczna którą robię w większości samemu oraz dodatkowo instalacja gazowa. Okna jeszcze nie wybrane. Firma od wykończeniówki już jest. Teraz tylko czekamy na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franco103 19.01.2013 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 (edytowane) Takie tam moje wypociny (nie patrzcie na kolory ) http://img850.imageshack.us/img850/9606/z12z.png albo tak: http://img268.imageshack.us/img268/5746/z121.png Edytowane 19 Stycznia 2013 przez franco103 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkowski 19.01.2013 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 Pochwal się wycenami za sam parter... u mnie na placu boju pozostały już tylko dwie firmy, a ta która wybiorę to już tylko.... cena! A co tak w projekcie poprawiasz? Ja sam parę rzeczy teraz zrobiłbym inaczej... a dzisiaj z żoną stwierdziliśmy, że najlepiej już przed budową wiedzieć gdzie nawet lodówka będzie stała. Za sam parter musiał bym policzyć. SSO (robocizna + sprzęt) to 41k zł. Za około tydzień będę miał wycenę materiałów. Zobaczymy jak to wyjdzie. Co do projektu - już wrzucam foty - mam nadzieję, że się uda bo to pierwszy raz Parter: Piętro: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁukaszZ. 19.01.2013 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 Franco103 jak robisz zdjęcia w tym programie? Też trochę się w nim bawię ale jakoś nie wiem jak to się robi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franco103 19.01.2013 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 franco103 jak robisz zdjęcia w tym programie? Też trochę się w nim bawię ale jakoś nie wiem jak to się robi... Hehe... trzecia ikona od prawej strony, taki aparacik. Potem w następnym okienku ustawiasz jakoś i i STWÓRZ, a następnie ZAPISZ. Pochwal się co tam nabazgrałeś. Trochę uboga baza sprzętu domowego i baza kolorów w tym programie (ja swoich kolorów w ogóle tam nie widzę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franco103 19.01.2013 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 Za sam parter musiał bym policzyć. SSO (robocizna + sprzęt) to 41k zł. Za około tydzień będę miał wycenę materiałów. Zobaczymy jak to wyjdzie. Co do projektu - już wrzucam foty - mam nadzieję, że się uda bo to pierwszy raz Wow... jak dla mnie to nic tam z z12 nie zostawiłeś... to już inny projekt ale całkiem sprytnie pomyślane. Wstawiasz okna dachowe? Ja w przyszłym tygodniu też mam dostać ostateczne wyceny na okna... zobaczymy ile to wyjdzie. Tyle, że moje z kosmetycznymi zmianami jak w projekcie, a u Ciebie to już całkiem co innego więc nawet nie ma sensu porównywać. Pozdrawiam i chwal się postępami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkowski 20.01.2013 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Czekaj, czekaj Bo mówimy chyba o innych sprawach Cena, którą podałem to za wybudowanie SSO. Co do zmian - w oryginale zostało wszystko co związane z konstrukcją (tak by nie trzeba było jej przeliczać ponownie.Ruszyliśmy jedynie ścianki działowe ). W temacie okien: -865x835- RU - 1szt. -1465x1435- RU - 3 szt. (1skrzydłowe) -865x2350- RU - 1szt. -865x1435- RU - 1 szt. -1465x1135- RU+R- 2szt. -1165x1135 - RU - 1 szt. -3000x2350- Fix+R+RU+sł.ruchomy - 1szt. -865x1135 - RU - 2szt. w dwustronnym kolorze, z pakietem 3 szybowym Okucia Roto Designio (ukryte) Łącznie 12szt. Veka Alphaline, profil 6-cio komorowy o gr.90mm, z klinem docieplającym w standardzie. Profil dodatkowo jest wyposażony w 3 uszczelki. Łączny koszt z samym montażem - 13200zł/brutto. Transport w cenie. Wydaje mi się, że cena niezła. Mam jeszcze wycenę na drewniane, ale tu już około 20k więc za wysokie progi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁukaszZ. 20.01.2013 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Hehe... trzecia ikona od prawej strony, taki aparacik. Potem w następnym okienku ustawiasz jakoś i i STWÓRZ, a następnie ZAPISZ. Pochwal się co tam nabazgrałeś. Trochę uboga baza sprzętu domowego i baza kolorów w tym programie (ja swoich kolorów w ogóle tam nie widzę). U mnie niestety nie ma takiej ikony. Trzecia od prawej to "zoom out"..może muszę znaleść aktualniejszą wersje programu ( moja to sweet home 3D version 1.2) Jeszcze na domiar złego z rozpędu zamiast wziąć otwórz z pliku to wziąłem save i zapisałem pustą kartkę na moim już gotowym planie:sick: czyli wszystko szlag trafił niestety ale zdjęcia i tak bym nie zrobił na tej wersji więc nie płaczę. Jak masz mało sprzętu to tam możesz importować ikonką "import furniture". Tam znalazłem inne schody bo raczej będę miał zabiegowe a nie proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franco103 20.01.2013 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 ...może muszę znaleść aktualniejszą wersje programu ( moja to sweet home 3D version 1.2). No ja mam ver. 3.7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts