ŁukaszZ. 13.02.2013 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Jakie macie przekroje krokwii? Ja mam w projekcie 6x20 ale widziałem że ktoś ma 8x16. Mam drzewa do pocięcia i nie wiem jak będzie lepiej. Ma ktoś dach bez płatwi? Ile wtedy dł mają jętki? Ile m3 łat potrzebne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roman_d 14.02.2013 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 WitamJa u mnie mam krokwie 8x20. Według kosztorysu poszło:Murłaty 0,68m3krokwie 2,17m3płatwie i ramy 1,02+0,58m3słupy 0,55m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franco103 14.02.2013 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 U mnie krokwie jak w projekcie... tylko przez fachowców musiałem 6 dokupić. Nie wiem ile m3 wiem tylko, że za całość więźby 6000pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁukaszZ. 15.02.2013 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 (edytowane) Roman D. dlaczego masz 16 krokwii po jednej stronie? Wydłużyłeś budynek? Projekt przewiduje 14 na strone... Edytowane 15 Lutego 2013 przez ŁukaszZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
valdi2 16.02.2013 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Może ktoś buduje z-12 w woj. dolnośląskim okolice Oławy,Strzelin ,Brzeg,Świdnica,i można byłoby zobaczyć w naturze domek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roman_d 18.02.2013 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Może ktoś buduje z-12 w woj. dolnośląskim okolice Oławy,Strzelin ,Brzeg,Świdnica,i można byłoby zobaczyć w naturze domek. W razie czego zapraszam na śląsk. Wiem, że to troszkę daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roman_d 23.02.2013 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Witam Jak wasze postępy na budowie. U mnie powolotku do prpdu. Instalacja elektryczna, co, wod kan sie powoli sie robi.Jak pogoda pozwoli to na początku marca zacznie się wykonczeniówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chonoratka 27.02.2013 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Jakie macie przekroje krokwii? Ja mam w projekcie 6x20 ale widziałem że ktoś ma 8x16. Mam drzewa do pocięcia i nie wiem jak będzie lepiej. Ma ktoś dach bez płatwi? Ile wtedy dł mają jętki? Ile m3 łat potrzebne? Ja nie mam płatwi. Mam dach jętkowy. Mogę zmierzyć dokładnie i przesłać wymiary w przyszłym tygodniu. O m3 łat zapytam wykonawcę, bo już sama nie dojdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁukaszZ. 01.03.2013 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Ja nie mam płatwi. Mam dach jętkowy. Mogę zmierzyć dokładnie i przesłać wymiary w przyszłym tygodniu. O m3 łat zapytam wykonawcę, bo już sama nie dojdę. Jeśli chodzi o jętkę to projektant już mi pomógł że niby ma 3,40m ale zawsze możesz podać swój wymiar, na pewno będzie bardziej rzeczywisty. Mam nadzieje że jeszcze góra 3tyg i będę miał pozwolenie na budowę Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chonoratka 02.03.2013 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Postaram się podać "moje wymiary" w poniedziałek. A nawet jeśli nie to do jętek masz jeszcze chwilkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chonoratka 04.03.2013 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Zmierzyłam. Jętka (sztuk 12) 6x18, długości 3,5 m. Mierzyłam trochę na oko, tzn długość może być ze 2 cm większa lub mniejsza, to 6x18 się zgadza. I już zaczęłam się bać - czy to mi dach utrzyma? Oba podane przez Ciebie wymiary są większe. Może to dlatego że mam konstrukcję trochę inną niż w moim projekcie, nie mam teriwy, strop drewniany, całość sporo lżejsza (może dlatego te jętki tez takie cienkie mi założyli?) Za to widać już dokładnie DOM, mam drzwi wewnętrzne wstawione, schody stoją..., na razie tymczasowo, bo z wylewkami czekam na wiosnę. Świetnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁukaszZ. 07.03.2013 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Zmierzyłam. Jętka (sztuk 12) 6x18, długości 3,5 m. Mierzyłam trochę na oko, tzn długość może być ze 2 cm większa lub mniejsza, to 6x18 się zgadza. I już zaczęłam się bać - czy to mi dach utrzyma? Oba podane przez Ciebie wymiary są większe. Może to dlatego że mam konstrukcję trochę inną niż w moim projekcie, nie mam teriwy, strop drewniany, całość sporo lżejsza (może dlatego te jętki tez takie cienkie mi założyli?) Za to widać już dokładnie DOM, mam drzwi wewnętrzne wstawione, schody stoją..., na razie tymczasowo, bo z wylewkami czekam na wiosnę. Świetnie to wygląda. A mi budowlaniec powiedział że lepiej by było zastosować płatwiowo-krokwiowy bo jest bardziej sztywny. Ja już złożyłem wniosek o pozwolenie i nie wiem czy będzie można później coś zmienić bez specjalnych korekt i projektanta. Chyba zostanę przy jętkowym. Dzieki za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chonoratka 07.03.2013 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Na pewno można będzie zmienić. Ja do pozwolenia nie zmieniałam NIC w projekcie, łatwiej zmiany wpisywać w dziennik (projekt nie jest pokreślony, projektantowi nie trzeba płacić). Kierownik gwarantuje że jego wpisy bez problemu wystarczą do odbioru a dodatkowa korzyść jest taka, że w trakcie budowy parę pomysłów przyszło i mi, i budowlańcom do głowy, zupełnie poza planem. No ale druga prawda, że wszystko się wyda kiedy odbiór bez problemów dostanę... No to powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franco103 10.03.2013 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Pochwalcie się swoimi pomysłami na schody? Te oryginalne jak w projekcie umieszczone w salonie. Jakie planujecie czy może już macie. Pochwalcie się zdjęciami. Ja skłaniam się ku takim schodom: http://www.atriumsystem.eu/foto_products/schody_balustrady_zabiegowe_atrium_3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roman_d 17.03.2013 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Postępy na budowie http://imageshack.us/scaled/thumb/823/dsc0107wh.jpghttp://imageshack.us/scaled/thumb/15/dsc0122mv.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franco103 20.03.2013 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Szczerze mówiąc to... bardzo wam zazdroszczę!!! U mnie zamknięcie SSO w przyszłym tygodniu,a po świętach już ekipy od instalacji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkowski 21.03.2013 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 To ja się pochwalę ;] Dziś odebraliśmy DECYZJĘ Dokładnie dwa tygodnie i jeden dzień od złożenia wniosku o PnB w Starostwie. Teraz oficjalnie 2+1tyg i start Baaardzo zazdroszczę tym, którzy są bliżej końca niż początku Choć wiem, że sporo trudnych chwil przed nami, to niesamowicie się na to cieszę Pozdrawiam wszystkich budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁukaszZ. 22.03.2013 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 To ja się pochwalę ;] Dziś odebraliśmy DECYZJĘ Dokładnie dwa tygodnie i jeden dzień od złożenia wniosku o PnB w Starostwie. Teraz oficjalnie 2+1tyg i start Baaardzo zazdroszczę tym, którzy są bliżej końca niż początku Choć wiem, że sporo trudnych chwil przed nami, to niesamowicie się na to cieszę Pozdrawiam wszystkich budujących Kurcze blade...to ja czekam od 7lutego i wciaz nic. Z jakiego Ty powiatu ,że tak szybko...w sumie i tak narazie pogody nie ma ale wolalbym juz miec ten papier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkowski 22.03.2013 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Powiat mikołowski, gmina Orzesze;) Polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franco103 27.03.2013 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 A u nas dzisiaj wstawione okna i drzwi wejściowe... a co... pochwale się: http://img163.imageshack.us/img163/3590/p3270137.jpg http://img811.imageshack.us/img811/7976/p3270142.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts