Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 506
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No i wzięła się i utopiła się ...... koparka mi na działce:)

Czekamy zatem do przyszłego tygodnia. Może z wodą i utwardzeniem drogi zdążę dalej się posunąć ...

Wiosny mi trzeba ! :)

A u mnie wczoraj beroniarka nie wjechała po utwarzonej drodze. No i muszę 5 m drogi poprawić. pozostałem 95m jest ok....

Nad marką? Ja myślałem o cenie i jakoś do dziś nikt nie potrafi przekonać mnie do ceramiki. U mnie betonowa Brassa!;)

P.S. Dobrze, że młody was kontroluje! Nie będzie lipy!;)

heh - oczywiście, że nad marką i ceną. Też zaczynam powoli myśleć nad betonową. Czytam i czytam i sam nie wiem. ładnie ten Twój dach wygląda. Jak z gwarancją przy tej dachówce?

Młody UWIELBIA obserwować budowę. Miał wyjść z siebie jak fachmani łańcuchową spalinówką docinali deski szalunkowe. Ja głupi myślałem, że będzie się bał hałasu :p

Witam

U mnie ocieplenie styropianiem idzie az pod sam dach. Do tego poźniej podejcie ocieplenie dachu z wełny.

http://imageshack.us/scaled/thumb/853/dsc0053nag.jpg http://imageshack.us/scaled/thumb/35/dsc0112ke.jpg

W poniedziałek wchodzi ekpia od tynków wewnętrznych.

Aha i najważniejsze:

Mam już prąd docelowy w domku. Koniec z przedłużaczami. I do dyspozycji pełne 20 kW mocy.

Pozdrawiam

Edytowane przez roman_d

U mnie płyta fundamentowa sobie dojrzewa :) wylana 15.04 około godziny 20.

Nareszcie płyta fundamentowa!

Też chciałam budować na płycie, ale projektant dość skutecznie mnie odstrasza, że dużo droższa od tradycyjnych fundamentów (ok. 2x)

W internecie też różne wieści na temat kosztów chodzą.

Napisz, proszę ile Cię kosztowała ta płyta.

No i może trochę informacji technicznych - ile i jaki styropian, jakie uzbrojenie itp.

A w ogóle to zazdroszczę wszystkim, u których już "mury pną się do góry".

Ja jestem na etapie kompletowania papierów i dość powoli to idzie, niestety