tomasz1974 24.05.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 wielkie dzięki za odpowieź. ale biorąc pod uwagę ściankę działową między dwiema sypialniami to gdyby tę ściankę dać idealnie na środku w ściance zrobić obudowane stęplowanie to strop nad sypialniami miałby niewielkie szanse na odkształcenie i w tym miejscu mógłby być fajny elemnt sypialny dla małżonków . dobrze myślę? czy się to zawali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 24.05.2007 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 wielkie dzięki za odpowieź. ale biorąc pod uwagę ściankę działową między dwiema sypialniami to gdyby tę ściankę dać idealnie na środku w ściance zrobić obudowane stęplowanie to strop nad sypialniami miałby niewielkie szanse na odkształcenie i w tym miejscu mógłby być fajny elemnt sypialny dla małżonków . dobrze myślę? czy się to zawali Skoro konstruktor przewidział wszystkie ściany konstrukcyjne jako zewnętrzne, tzn. że ścianki działowe możesz stawiać gdzie chcesz. Ja mam podobny projekt (bez działówek) i nie pzrejmuję się tym, ze coś się zawali. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ala28 24.05.2007 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Witaj, wybudowałam go, mam strop Teriva i nie zawalił się.Pozdrowienia,Ala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz1974 24.05.2007 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Witaj, wybudowałam go, mam strop Teriva i nie zawalił się. Pozdrowienia, Ala A jaką masz technologię ścoan? tak jak w projekcie ytung? czy może zmiana na dwuwarstwową? Mnie by bardziej rajcowała ta druga koncepcja bo mam dojście do suporeksa 24x24x50. A to trochę cienko i się zawali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz1974 24.05.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Witaj, wybudowałam go, mam strop Teriva i nie zawalił się. Pozdrowienia, Ala Masz może jakieś zdjęcie na maila? chętnie bym zobaczył jak wygląda w rzeczywistości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 24.05.2007 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Mnie by bardziej rajcowała ta druga koncepcja bo mam dojście do suporeksa 24x24x50. A to trochę cienko i się zawali widzę, że Kolega zna się na rzeczy, fiu, fiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 24.05.2007 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 To ja mam jeszcze takie pytanie związane z tym projektem. Bo widzę, że tam na parterze w okolicach schodów są jakieś słupy. Czy to są jakieś nośne słupy? Czy może ich tam nie być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 24.05.2007 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Nie wiem czy mooga być czy nie. Ja je wywaliłem z salonu i wstawiłem w miejscu łazienki. Lazienkę w miejscu PG itd itd ... Aha - schody robię betonowe ze spocznikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz1974 24.05.2007 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Mnie by bardziej rajcowała ta druga koncepcja bo mam dojście do suporeksa 24x24x50. A to trochę cienko i się zawali widzę, że Kolega zna się na rzeczy, fiu, fiu znaczy się moze być 24 czy musi być 36. jeżeli moze być 24 to fiu fiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 24.05.2007 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Nie wiem czy mooga być czy nie. Ja je wywaliłem z salonu i wstawiłem w miejscu łazienki. Lazienkę w miejscu PG itd itd ... Aha - schody robię betonowe ze spocznikiem Ale jeśli są nośne, to chyba nie można ich sobie tak dowolnie przestawiać... konsultowałeś te zmiany z architektem, czy to na razie faza projektów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 24.05.2007 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 znaczy się moze być 24 czy musi być 36. jeżeli moze być 24 to fiu fiu wydaje mi się, że bez problemu może być fiu fiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ala28 24.05.2007 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 ściany mam dwuwarstwowe z PTH 25 + 12 cm styropianu.słupy w projekcie są nośne i są na nich trzy podciągi.Tomek podaj maila, to prześlę ci jakieś zdjęcia.pozdrawiam,ala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 24.05.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 ściany mam dwuwarstwowe z PTH 25 + 12 cm styropianu. słupy w projekcie są nośne i są na nich trzy podciągi. Tomek podaj maila, to prześlę ci jakieś zdjęcia. pozdrawiam, ala teriva II chyba do 7.8m bez podpór może jakaś skan/fotka projektu bo ten na stronie to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 24.05.2007 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 ja będę bazował na tym : http://tinyurl.com/2awmbl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 24.05.2007 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 czyli można by pokusić się o wyp... słupa/-ów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 24.05.2007 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Nie tylko można ale i należy. Szczególnie, że schody i tak będą w innym miejscu ( u mnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ala28 24.05.2007 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 w sumie to widać tylko jeden słup, drugi zlicowany jest ze ścianą łazienki.Zgadza sie stop TerivaII. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz1974 24.05.2007 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 ściany mam dwuwarstwowe z PTH 25 + 12 cm styropianu. słupy w projekcie są nośne i są na nich trzy podciągi. Tomek podaj maila, to prześlę ci jakieś zdjęcia. pozdrawiam, ala juz podaję [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 24.05.2007 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Popatrzyłem na ten projekt (w linku), ale niewiele zrozumiałem. Na rysunku wyraźnie widać słupy i podciąg biegnący przez środek domu. Skąd wniosek, że słupy można wywalić? Na czym niby wtedy będzie opierał się ten podciąg? Aha i jeszcze jedno pytanie. Czy w takim domku strop drewniany będzie tańszy niż teriva/monolit itp.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 24.05.2007 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 wniosek wywodzi się z przemyśleń filozoficzno-egzystencjonalnych czyli możliwości wykonania stropu bez podciągów i słupó ze wzlęgu na to, że rozpiętość terivy jest do 7.80 między podporami aha pytanie o wyższość świąt..... chociaż pewnie drewniany tańszy M@riusz_Radom intryguje mnie na tym rysunku fakt, że wygląda jakoby podciąg był wzdłuż i w poprzek domu, czy tak jest rzeczywiście? no i te słupy w garażu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts