Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 506
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A u mnie ściany gotowe ;)

No i pewnie niedługo chata będzie:) Też początkowo chciałem kanadyjczyka ale mój obecny wykonawca dał mi dosyć dobrą ofertę na murowany wiec wiesz...tradycja wygrała i w sumie nie wiem czy dobrze ale to już nie czas by do tego wracać...pozdrawiam i życze powodzenia z twoją budową:)

2013-06-06 10.09.32.jpg

No i pewnie niedługo chata będzie:) Też początkowo chciałem kanadyjczyka ale mój obecny wykonawca dał mi dosyć dobrą ofertę na murowany wiec wiesz...tradycja wygrała i w sumie nie wiem czy dobrze ale to już nie czas by do tego wracać...pozdrawiam i życze powodzenia z twoją budową:)

[ATTACH=CONFIG]194861[/ATTACH]

No tak po prawdzie to mój to nie kanadyjczyk, ale bardzo podobnie. Technologia bardziej niemiecka - cięższa. większe przekroje belek, OSB z obu stron konstrukcji itp.

A dziś na fundamencie powstało coś takiego :):

Image00001.jpg

Image00002.jpg

Image00003.jpg

Dzisiaj, budowlańcy zakończyli u mnie konstrukcję dach.

Przy tej okazji pojawiło się na szczycie coś co podobno nazywa się wiecha :)

Proszę podpowiedź co w tym temacie mam uczynić? :) Szczerze to się pierwszy raz z tym spotykam bo i pierwszy raz się buduję:)

Niestety dzisiaj nie byłem na zakończenie prac, minąłem się o 10 min z ekipą.

Ale jutro rano będę ich witał i chyba tak trochę głupio z pustymi rękami..? Flaszkę kupić czy jak?

No to i ja nadrobię zaległości:

montaż POŚ:

http://img199.imageshack.us/img199/42/8bf.JPG

P.S. Brat inwestora ;)

http://img842.imageshack.us/img842/9610/pfy7.jpg

przyłącze wody:

http://img832.imageshack.us/img832/9194/l2jx.jpg

i z braku czasu to na razie tyle.

P.S. No i wystawili mnie tynkarze do wiatru, bo wpadła robota u dewelopera i nie będą mieli czasu do mnie zajechać. Pięknie kurde pięknie. Następna ekipa umówionana połowę lipca. Jakie tynki u was? Mnie namawiają na cementowo-wapiene ale nie mam ochoty bawić się potem jeszcze z gładzią.

Franco sam robiłeś montaż oczyszczalni? Jaką masz oczyszczalnie..biologiczną czy ekologiczną? Ten temat wciąż do mnie wraca i w końcu muszę się zdecydować na konkretny model. Napewno biologiczna. Narazie mam zamiar wybrać między VH-6 a Sedyment Bio 2000. Ceny są zbliżone tylko teraz się zdecydować.

Jak ktoś zainteresowany to mogę podrzucić zrobione przeze mnie kosztorysy do trzech banków na kwotę 160.000pln. (KB, Alior i Get in Bank). Może się komuś przyda, a może ktoś zweryfikuje moje obliczenia.

Witam:) Wiem ze mineło juz trochę czasu i twoje kosztorysy mogą być lekko przeterminowane ale jeśli mozesz to prześlij mi je na adres [email protected]

My w środę odbieramy adaptację i biegniemy do starostwa, a za miesiąc :D pozwolenie na budowę!!!

Przeglądam strony internetowe i nic nie moge znalezć

PS; dziekuje Romanowi za udostepnienie dotychczasowych kosztów

pozdrawiam