Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam! jestem zdecydowana na budowe domu z12. Mam pytanie do budujących co do pokrycia dachu zastanawiam sie czy w tym domku nie zastosować blachodachówki. w końcu to dośc prosty dach bardzo się wacham proszę o rady. Czyktos stosował blachodachówkę jaka jest różnica w kosztach między blachodachówka a dachówką?

Mam jeszcze goracą prośbę o przesłanie kosztorysu takiego do kredytu, chciałabym porównać moją wizję kosztów ka.andrzejczako2.pl z góry bardzo dziękuję za pomoc

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 506
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wysłałam Pani kosztorys naszej budowy. Nie jest to kosztorys, który daliśmy do banku.Są to przewidywane wydatki na podstawie oferty SSO, oferty na dach, okna, itd. oraz wykończenia jakie planujemy. Oczywiście wykończenie to kwestia gustu i zasobności. Może się przyda. Pozdrawiam!

Dzięki wielkie! My planujemy budowę ze strychem i ewentualna późniejszą adaptacją poddasza. Mimo to podniesiemy ściankę kolankową o jeden pustak i zamontujemy okna dachowe ale chyba tylko trzy. Poza tym innych zmian nie planujemy. Dostałam wstępne warunki zabudowy wiec mogę zamawiać projekt. Mam nadzieję, że już budujący udzielą mam cennych porad i uwag dotyczących projektu i budowy.

• 3 weeks później...
Witam! jestem zdecydowana na budowe domu z12. Mam pytanie do budujących co do pokrycia dachu zastanawiam sie czy w tym domku nie zastosować blachodachówki. w końcu to dośc prosty dach bardzo się wacham proszę o rady. Czyktos stosował blachodachówkę jaka jest różnica w kosztach między blachodachówka a dachówką?

Mam jeszcze goracą prośbę o przesłanie kosztorysu takiego do kredytu, chciałabym porównać moją wizję kosztów ka.andrzejczako2.pl z góry bardzo dziękuję za pomoc

Witam, ja mam z12 P h+ pokryty blachodachówka firmy Alcelor (mat strukturalny, kolor czarny) i bardzo mi się podoba. Zapłaciłam 8 700 + 2 okna dachowe za 1 730zł. + podbitka w kolorze złoty dąb 1460 zł + 6500 robocizna. Dzisiaj wstawili nam okna w kolorze złoty dąb, które kupiliśmy w Oknoplast za 12 200zł (w promocji zimowej). Pozdrawiam i życzę dużo cierpliwości :yes:

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...
roman_d, tą sypialnię to tak macie zaplanowaną docelowo- z głowami przy oknie i kaloryferze, czy to jakieś tymczasowe rozwiązanie? :rolleyes:

Jak na razie tak mieliśmy ustawione bo obok tego mieliśmy małe łóżeczko dla dziecka.

Muszę powiedzieć, że nie przeszkadzało nam sąsiedztwo kaloryfera. Nawet przy największych mrozach miałem ustaioną temperaturę wody C.O na jakieś 40-45 stopni. Do tego grzejnik ma głowicę termostatyczną z elektroniką sterującą i ustawioną temperaturę pokoju 21stopni. I raczej dogrzewał tylko pokój. Dom mamy dobrze ocieplony a do tego wentylacja mechaniczna z rekuperatorem robiła swoje.

W salonie wyższa temperatura a przez to w całym domu było cieplej.

• 1 month później...

Witam wszystkich serdecznie,

czy ktoś z Państwa, którzy wybudowali już swój Z12 i mieszkają w nim, byłby w stanie wstawić na forum zdjęcia swojej łazienki na piętrze ? Jestem na etapie adaptacji projektu, muszę w najbliższych dniach określić się co do tego jak ma wyglądać moja góra, a mam straszne obawy co do łazienki na piętrze - dotyczą one prysznica. Boję się, że z uwagi na skosy będę musiał się zadowolić najmniejszym z możliwych, a tego bym nie chciał. Ciężko wyobrazić mi sobie jak będzie to pomieszczenie wyglądało w rzeczywistości, czy będzie odpowiednio duże. Będę oglądał Z12 w mojej okolicy, ale to dopiero po długim weekendzie - decyzje co do łazienki muszę podjąć wcześniej. Będę bardzo wdzięczny, gdyby ktoś mógł poratować zdjęciem, podzielić się swoimi spostrzeżeniami.

• 2 months później...
W koncu po malu cos zaczyna ruszac projekt kupiony,zrezygnowalismy z jednego pokoju nadole tego mnieszego bedzie powieszony drugi pokoj a na miejscu tego malego bedzie lazienka, a w miejscu lazienki beda schody z salonu zniknie slup, na gorze trzyy pokoje dwa dla dzieciakow i jeden dla rodzicow :-) z garderoba, na gorze rowniez powiekszona lazienka, jak tylko wszystko dobrze pojdzie to jeszcze w tym roku beda fundamenty

• 3 weeks później...