Gość M@riusz_Radom 25.05.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Projekt wymaga lekkiego podrasowania - w tym również usunięcia slupów ze ścian garażu (nie wiem po co tam były) No i garaż zostanie skrócony, odpowiednio: szerokość budynku - 25 cm z frontu i tyłu budynku. Czyli ostatecznie dugość garażu będzie wynosiła ~ 6.5 do 6.7m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 25.05.2007 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 garażu bym nie skracał, zawsze więcej miejsca na graty, np zimówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 25.05.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Mam wąską działkę - 17m - muszę się liczyć z każdym m W ciągu kolejnych 5 lat wybuduję BG na podobne szpargały. (ale po co te słupy w garażu ??) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 25.05.2007 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 A czy ktoś jest w stanie powiedzieć co byłoby tańsze do postawienia biorąc pod uwagę, że oba budynki w tym samym standardzie itp.? Z12 z garażem, czy Z8 bez garażu? Oba bym chciał z drewnianym stropem i strychem (żeby można było przerobić na poddasze użytkowe w razie czego). Z8: http://projekty.z500.pl/projekt/z8.htmlZ12: http://projekty.z500.pl/projekt/z12.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 25.05.2007 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 na pierwszy rzut oka - Z8 - nie unikniesz konstrukcji wewnętrznej (ściany, słupy, podciągi), przy konstrukcji drewnianej taka rozpiętość to też większy wydatek na konstrukcję, bo bez podparcia to chyba się nie da jest to uwaga dotycząca projektu Z8, nie wskazanie tańszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 25.05.2007 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 na pierwszy rzut oka - Z8 - nie unikniesz konstrukcji wewnętrznej (ściany, słupy, podciągi), przy konstrukcji drewnianej taka rozpiętość to też większy wydatek na konstrukcję, bo bez podparcia to chyba się nie da Hmm... odnosząc to do treści pytania, to "na pierwszy rzut oka - Z8" wskazuje, że Z8 będzie tańszy (bo pytanie brzmiało, który będzie tańszy). Ale za to dalsza część zdania to już raczej argumenty za tym, że będzie drożej. Więc nie rozumiem... Z8 będzie tańszy czy droższy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 25.05.2007 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Hmm... odnosząc to do treści pytania, to "na pierwszy rzut oka - Z8" wskazuje, że Z8 będzie tańszy (bo pytanie brzmiało, który będzie tańszy). Ale za to dalsza część zdania to już raczej argumenty za tym, że będzie drożej. Więc nie rozumiem... Z8 będzie tańszy czy droższy? Hmm... odnosząc się do treści wypowiedzi, Jaśnie Pan wybaczy, że sługa uniżony nie odpowiedział wprost jestem gotów paść na kolana i pierścień herbowy Jaśnie Pana całować a w wersji skróconej - strzelić baranka A JAK CI SIĘ WYDAJE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 25.05.2007 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Spokojnie... nie przesadzaj z tym jaśnie panem. Po prostu zapytałem, bo Twoja wypowiedź była niejasna. Nie musisz wyżywać się na mnie za to, że piszesz sprzeczne wypowiedzi... A tak w ogóle, to dziękuję bardzo za zabranie głosu, zresztą bardzo cennego Keep smiling Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mala_lenka 02.06.2007 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 Witam serdecznie,ja też zastanawiam się nad tym projektem.Ew. nad Z14 ale Z12 zdecydowanie bardziej mi odpowiada.Szkoda, że jest tak mało zwolenników tego projektu....Może się jeszcze ktoś znajdzie???Pytanie do Ala28 gdzie dałaś schody na poddasze, w saloniku tak jak w projekcie?Czy robiłaś ścianę 3-warstwową?Czy sam projekt zawiera dużo błędów?Czekam niecierpliwie na odpowiedz i PozdrawiamLenka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonzosc 09.06.2007 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 Pytanie do Ala28 gdzie dałaś schody na poddasze, w saloniku tak jak w projekcie? Pytanie w zasadzie nie do mnie, ale ten projekt teraz stoi u mnie na pierwszym miejscu więc pozwolę sobie podać linki do fotek Ali umieszczonych w innych wątkach. http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=86151&highlight= http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=93736&highlight= PS. Jak sądzicie, czy uda mi się wybudować ten dom za 170tys brutto (stan developerski, bez poddasza i garażu, ale w tej cenie chciałbym mieć jeszcze szambo)? Budowa systemem gospodarczym, instalacje elektryczną wykonam sam. Działka jest, przyłącza wody i prądu nie będą drogie bo są pod samym nosem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mala_lenka 11.06.2007 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Hej, ja już widziałam zdjęcia, skontaktowałam się z Alą i podesłała mi Jednak po głębszym zastanowieniu, ze względu na te nieszczęsne schody w salonie Z12 spadł na miejsce 2 , a na 1 wskoczył Z14. No i teraz chyba ten będę budować. Co do ceny się nie wypowiem ... Bo nie wiem, szczególnie przy obecnym szaleństwie cenowym Pozdrawiam Lenka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anher1968 30.06.2007 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 ja też zrezygnowałem z tego projektu z powodu tych schodów i braku wejścia do garażu z domu z 14 jest super ale boję się ze droższe ja zastanawaim się nad słonecznym z mg projekt . wiecie coś juz o kosztach budowy z14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Isia1972 29.11.2007 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Czy ktoś jednak zdecydował sie na ten projekt? Architekt przemieścił mi schody, wstawił kolumnę żeby strop był tańszy, dodał garaż i będę budowac sie wiosną 2007 pod Piasecznem. Chciałbym nawiązać kontakt z kimś kto może już się wybudował z Z12. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eter 20.06.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 witam, czy ktoś realizuje projekt z12 pracowni z500? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguu 20.06.2008 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Witaj! Ja buduję Z14 z tej samej pracowni i dlatego zareagowałem na hasło "Z12" Nie wiem czy ktoś na tym forum buduje ten projekt, ale na stronie Z500 w zakładce z opiniami o projekcie są dwa wpisy osób, które zbudowały Z12. Napisz do nich (przy wpisach są adresy mailowe), a być może podzielą się swoimi uwagami, zdjęciami. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eter 22.06.2008 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 Dziekuje Ci za pomoc Aguu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motylek0503 28.08.2011 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 co uważacie o tym projekcie czy ktoś budował go , jaki koszt budowy tani czy jest to projekt tani w budowie; pomóżcie mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motylek0503 06.09.2011 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 czy ktoś buduje projekt z12 podoba mi się ale chciałabym oo ocenę może są osoby które go wybudowały chcę ocenić koszty budowy z góry dzięki:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akswał 06.09.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Fajny - choć kosztów nieznam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motylek0503 08.09.2011 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 chyba nie ma osób którzy budują według tego projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts