idkam 07.07.2005 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Kajmany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 11.07.2005 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Kajmany... Dobry pomysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domszkieletowy 11.07.2005 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 na budowie na budowie na budowie ha ha ha całe wakacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.07.2005 04:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 Chorwacja- - na szczęście już nie na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 14.07.2005 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 My też Chorwacja Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darpiot 16.07.2005 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2005 I my też Chorwacja; cza złapać nastroja i sił nieco przed budowa. Na jesień mamy nadzieję zacząć inwestycję. Jedziemy na 2 tyg. do miejscowości Pisak niżej Splitu. Trzeci już raz Chorwacja. Kto nie był gorąco polecam spędzienie urlopu na Dalmacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 19.07.2005 04:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Aaaa Dalmacja - OK, ale żeby trzy razy chyba ze wzgledu na rakiję bo chyba nie ze wzgledu na ożujsko czy karlowacko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.07.2005 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 A gdzie taniej - do Włoch czy do Chorwacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karusia6 19.07.2005 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 A ja właśnie wrócilam z 2 tygodniowego pobytu w Chorwacji! Najpierw bylismy na wyspie Brać w środkowej Dalmacji jest to obok wyspy Hwar i jest to rzeczywiśccie niesamowite miejsce- widoki zapierające dech w piersiach, podobne do Teneryfy - kto był może skojarzyć; drugim miejscem była Istria, miejscowość Umag - zupełnie inny krajobraz, komary, wiele rzymskich miasteczek, też cudo. Odpowiem przy okazji na pytanie : Włochy są znacznie droższe od Chorwacji. Wiem, gdyż wybraliśmy sie do triestu i mogliśmy porównać ceny, rozmawiałam też z osoba która pierwszy tydzień swoich wakacji spędziła na Sycylii i potwierdziła ze ceny sa tam kosmiczne. Chorwacja tez raczej do tanich nie należy i jeśli ktoś jedzie na tzw. wlasny wicht to niech zabierze co sie da do jedzenia. Pocieszające jest to że paliwo jest tam tańsze niż u nas za to autostrady zżerają sporo kasy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 20.07.2005 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 ja też melduję się po powrocie z urlopu.... Hvar jest cudowny, widoki niezapomniane, a te emocje w czasie jazdy po tamtejszych drogach.... Eh.. wiem już że w następnym roku też wybiwerzemy się do Dalmacji. Pozdrawiam,gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KKinga 29.07.2005 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 A ja byłam tydzień nad naszym zimnym i obrzydliwie drogim morzem. Pomijam już nawet fakt, że ceny nie idą w parze z poziomem usług. Chciałam córce sprawić przyjemność (dzieci lubią się grzebać w piasku i chlapać w wodzie) bo ja wolę góry. Pogodę miałyśmy do niczego. Na początku było trochę słońca (ale tylko trochę), a w drugiej połowie tygodnia jak zaczęło lać .......czym prędzej wróciłyśmy do domu. Z pieniądze, które zostawiłam w tym polskim "kurorcie" mogłabym pojechać z dzieckiem do Bułgarii lub Chorwacji. A propos Chorwacji. Mam pytanie do osób, które tam jeżdżą: czy tam gdzie jeździcie plaże są piaszczyste czy zwirowe? Interesują mnie miejsca wyłącznie z piaszczystą plażą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
satina 02.08.2005 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 KKinga w Chorwaji byłam 3 razy i z tego co widziałam to nie ma tam takich piaszczystych plaż jak u nas nad morzem. Byłam wzdłuż wybrzeża aż do Dubrownika -są tam przepiękne widoki i urocze zakątki ale plaże są skaliste i urwiste a do plażowania są wydzielone czasami kawałki miejsc zrobionych z płyt betonowych. Podobnie jest na Istrii. Jeżeli chcesz jechać z małym dzieckiem lub wogóle z dzieckiem a nie już z młodzieżą która potrafi dobrze pływać to polecam OMIŚ - jest to miejscowość jedyna w Chorwacji w której widziałam plażę " ala nasze plaże bałtyckie" czyli coś podobnego do piasku no i jest tam dość łagodne i płytkie zejście do morza. Byłam tam ze swoimi córkami jak miały ok. 7 -10 lat były zadowolone. Teraz gdy są już " nieco " starsze to w tym roku byliśmy w miejscowości SELCE niedaleko Ćkwiernicy. Plaża betonowa, dobre miejsce do pływania dla tych którzy to potrafią ale za to bardzo fajny deptak wzdłuż całego miasteczka i plaży który żyje swoim życiem przez całe noce. Dużo różnego rodzaju koncertów w knajpkach dla takich nastolatków ale też dla czterdziestolatków.Ogólnie polecam jest tam bardzo fajnie. Pozdrawiam hej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KKinga 02.08.2005 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 Dzięki satina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pkm 03.08.2005 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 Chorwacja to temat rzeka, piękny kraj z bardzo wieloma atrakcjami dla każdego. -Zaczynajac od miast, piekne zachowane w idealnym stanie miasta, często obwarowane murami, polecam szczególnie: Zadar,Trogir, Split,Dubrownik i wiele mniejszych urokliwych miasteczek-portów. -Parki Narodowe: Pitvice-cudowne jeziora tarasowe-wrażenia niezapomniane, Krki(koniecznie zabrać kompielówki ),Velebit- ciekawe góry, jaskinia lodowa, Kornati-park setek wysepek. -Piękne wyspy polecam szczególnie Hwar, Korcule,Bol,Kryk i wiele innych. Co do plaż to praktycznie w Chorwacji są tylko skaliste i żwirowe, ale moim zdaniem mają niezwykły urok(szukajcie plaż poza miejscowościami, unikniecie betonowanych wybrzeży) , kilka plaż prawie piaszczystych jest na wyspach, ale to napewno nie jest piasek Bałtycki. Jednak czystość i temperatura tamtej wody wynagrodzi wszelkie niedostatki . Po kilkukrotnych wizytach tam stwierdzam że to kraj kempingów, jest ich wszędzie pełno i w większości są dobrze wyposazone, sklepiki,węzły sanitarne, lodówki,itp. Jak już nacieszycie się chorwacją polecam wypad do sąsiedniej Czarnogóry- super ludzie, roslinność, zabytki...jeszcze troche ,,dzika" Ogólnie bardzo polecam ten kierunek, wakacje tam muszą się udać. Chętnie odpowiem na ewentualne pytania. Miłych wakacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pkm 03.08.2005 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 Chorwacja to temat rzeka, piękny kraj z bardzo wieloma atrakcjami dla każdego. -Zaczynajac od miast, piekne zachowane w idealnym stanie miasta, często obwarowane murami, polecam szczególnie: Zadar,Trogir, Split,Dubrownik i wiele mniejszych urokliwych miasteczek-portów. -Parki Narodowe: Pitvice-cudowne jeziora tarasowe-wrażenia niezapomniane, Krki(koniecznie zabrać kompielówki ),Velebit- ciekawe góry, jaskinia lodowa, Kornati-park setek wysepek. -Piękne wyspy polecam szczególnie Hwar, Korcule,Bol,Kryk i wiele innych. Co do plaż to praktycznie w Chorwacji są tylko skaliste i żwirowe, ale moim zdaniem mają niezwykły urok(szukajcie plaż poza miejscowościami, unikniecie betonowanych wybrzeży) , kilka plaż prawie piaszczystych jest na wyspach, ale to napewno nie jest piasek Bałtycki. Jednak czystość i temperatura tamtej wody wynagrodzi wszelkie niedostatki . Po kilkukrotnych wizytach tam stwierdzam że to kraj kempingów, jest ich wszędzie pełno i w większości są dobrze wyposazone, sklepiki,węzły sanitarne, lodówki,itp. Jak już nacieszycie się chorwacją polecam wypad do sąsiedniej Czarnogóry- super ludzie, roslinność, zabytki...jeszcze troche ,,dzika" Ogólnie bardzo polecam ten kierunek, wakacje tam muszą się udać. Chętnie odpowiem na ewentualne pytania. Miłych wakacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 03.08.2005 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 A ja dla odmiany ( jak co roku ) pojadę w ukochane Tatry . Plany mam ambitne by tym razem chodzić od schroniska do schroniska i przejść od Morskiego Oka aż do Doliny Chochołowskiej . Co z tego wyjdzie zobaczymy , jak się nie uda jedny ciągiem na pewno pójdę do Doliny Pięciu Stawów , na Świnicę , na Wrota Chałubińskiego , Czerwone Wierchy . Orla Perć jeszcze mnie w tym roku nie zobaczy Miłego wypoczynku - Maxtorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanula 03.08.2005 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 A gdzie taniej - do Włoch czy do Chorwacji? Najtaniej to w domu zostać jako też czynię, z uwagi na najniższą w regionach EU średnią płacę.... "Lepsze jutro było wczoraj" na wakacje już się najeźdźiłam dzieckiem bedąc z funduszu wczasów pracowniczych, dobrze że chociaż morze na żywo widziałam, bo moje dzieci jeszcze nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KKinga 04.08.2005 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 A ja dla odmiany ( jak co roku ) pojadę w ukochane Tatry . Plany mam ambitne by tym razem chodzić od schroniska do schroniska i przejść od Morskiego Oka aż do Doliny Chochołowskiej . Co z tego wyjdzie zobaczymy , jak się nie uda jedny ciągiem na pewno pójdę do Doliny Pięciu Stawów , na Świnicę , na Wrota Chałubińskiego , Czerwone Wierchy . Orla Perć jeszcze mnie w tym roku nie zobaczy Miłego wypoczynku - Maxtorka Za tydzień też jadę w nasze kochane Tatry, odreagować pobyt nad polskim morzem i również mam ambitne plany: Świnica od Zawratu (żadnego jeżdżenia kolejką) i Kościelec. A z mórz to najbardzej lubię Morkie Oko, hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 04.08.2005 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 A ja dla odmiany ( jak co roku ) pojadę w ukochane Tatry . Plany mam ambitne by tym razem chodzić od schroniska do schroniska i przejść od Morskiego Oka aż do Doliny Chochołowskiej . Co z tego wyjdzie zobaczymy , jak się nie uda jedny ciągiem na pewno pójdę do Doliny Pięciu Stawów , na Świnicę , na Wrota Chałubińskiego , Czerwone Wierchy . Orla Perć jeszcze mnie w tym roku nie zobaczy Miłego wypoczynku - Maxtorka Za tydzień też jadę w nasze kochane Tatry, odreagować pobyt nad polskim morzem i również mam ambitne plany: Świnica od Zawratu (żadnego jeżdżenia kolejką) i Kościelec. A z mórz to najbardzej lubię Morkie Oko, hej Kinga a na Zawrat to jak chcesz dojść , bo ja od Doliny Pięciu Stawów , od Gąsienicowej troszkę się boję . Na Kościelcu jeszcze nie byłam ale przechodząc z Przełęczy Świnickiej do Czarnego Stawu Gasienicowego przez Karb widziałam to podejście na Kościelec i wcale mi się ono nie podobało Moim zdaniem tam powinny być jakieś zabezpieczenia . Miłego wędrowania i pięknych widoków , hej ! Maxtorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KKinga 04.08.2005 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Maxtorka, Dwa lata temu szłam na Zawrat od Hali Gąsienicowej (droga od Kuźnic, przez Skupniów Upłaz do Gąsienicowej to mój ulubiony szlak) i wcale nie taki diabeł straszny ....... Za to z bliska widać Orlą Perć Rok temu nie byłam w górach z powodu budowy , ale myślę, że nic się tam nie popsuło. W tym roku zamierzam iść tą samą drogą na Zawrat, na Świnicę i zejść z Kasprowego szlakiem pod kolejką. Takie są moje plany, ale ......... zobaczymy. Na Kościelcu byli dwa lata temu mój mąż i szwagier. Mówią, że droga na Karb jest dużo gorsza od wejścia na sam Kościelec, ale jest jeden mankament: jakieś 100 m od szczytu pojawia się skalna półka, na którą trzeba się podciągnąć (żadnej drabinki ani łańcucha ) i tu dają sobie radę wysocy, wysportowani faceci, a ja nie jestem ani wysoka ani wysportowana , ale mam nadzieję, że ktoś mi pomoże. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts