wasyl_psp 10.07.2014 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Ja osobiście od kilku lat jeżdżę na Bałkany. Chorwacja, Bośnia, Serbia.. Wycieczki zawsze organizuje sam aczkolwiek kiedyś jeździłem z biura. Bardzo polecam biuro Rainbow Tour. Profesjonalna organizacja, byłem z nimi na wielu wyjazdach i zawsze było wszystko konkretne i na czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 10.07.2014 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 (edytowane) A to ciekawe co piszesz. Osobiście biur podróży z zasady unikam, ale szwagier 2 lata temu, wybrał się z rodzinką z rainbow tour na Rodos. Wszystko było fajnie dopóki nie wylecieli. Hotel w katalogu ładny, dojazd bezproblemowy itd itp. Lecieli czarterem, wylądowali 2 godziny później niż było w planie. Na lotnisku okazało się że autokar który miał ich zawieźć do hotelu gdzieś się zawieruszył bo kierowca uznał że chyba dziś nie przylecą. Po następnej 1,5 godziny znalazł się, zawiózł ich do hotelu. Tam dwie urocze niespodzianki. Pierwsza to że sorry ale o tej porze to kolacji już nie wydają bo kolacja do 21:30 a jest 21:45. Druga to że owszem w hotelu to będą jeść i mogą korzystać z basenu, baru etc (w końcu all inclusive) ale mieszkać to będą w takim budynku bardziej przypominającym barak niż hotel jakieś 300-400 metrów dalej za to bez klimy. Niby nic ale jednak. Cóż robić, poszli na kolację do jakiejś knajpy beknęli jak za zboże i nieco wkurzeni poszli spać do swojego baraku. Rano na śniadanie. Śniadanie od 7 do 10 więc w okolicy 8 zameldowali się w hotelu a tu następna niespodzianka. Był szwedzki stół, do wyboru do koloru, tyle że o 8 praktycznie wygarnięty do zera przez zamieszkujących w hotelu ruskich. O pozostałe atrakcje nie wypytywałem bo obawiałem się że będę musiał odświeżyć wiedzę z zakresu reanimacji Edytowane 16 Lipca 2014 przez G.N. literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UFCD 24.07.2014 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Też nigdy nie brałem pod uwagę biur podróży, sam sobie organizowałem wakacje. W tym roku Bałkany! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dan ka 31.07.2014 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Ja w tym roku sama wyjechałam do Grecji konkretnie do takiej małej miejscowości na Peloponezie-Selianitika. Miejsce przepiękne, jednalk pierwsze 2 dni w Grecji to była jakaś masakra, pogoda gorsza niż w Warszawie i niebo zachmurzone. Nawet jak już byłam w hotelu to słyszeliśmy burze, na szczęście przeszła bokiem. nie mniej jednak mieszkańcy powiedzieli że czegoś takiego to od kilkudziesięciu lat nie było!!! więc uważajcie bow tym roku w Polsce lepsza pogoda niż zagranicą Najgorsze tylko przed wyjazdem było załatwianie wszystkich spraw urzędowych, wykupienie ubezpieczeń itp. Ale bez tego to ani rusz, bo co jak coś się stanie na wyjeździe nam albo co gorsza wrócimy i się okaże że nie mamy do czego;/ ostatnio znajoma miała taką sytuacje, straszna sytuacja;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diplodok 31.07.2014 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Ja też unikam biur podróży jak ognia. Najlepiej planować samodzielnie. Wówczas standard człowiek ma taki, jaki sobie zapewni i pretensje moż emieć tylko do siebie jeśli coś nie gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 01.08.2014 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 ....Najgorsze tylko przed wyjazdem było załatwianie wszystkich spraw urzędowych, wykupienie ubezpieczeń itp.... A cóż to za problem ubezpieczenie? 5 minut przy kompie. Kwestia tylko wybrać wiarygodnego ubezpieczyciela. BTW jak ktoś się wybiera w granicach UE z biurem czy samopas warto wyrobić sobie kartę EKUZ. Wymaga jednej wizyty w oddziale NFZ ale nic dodatkowo nie kosztuje a zawsze to jakaś podstawa gdyby trzeba było z lekarza skorzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diplodok 01.08.2014 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 Ubezpieczenie to kilka minut, jak mówi przedmówca. Za ok. 50 zł/osoba można się ubezpieczyć na tygodniowy wyjazd + karta z NFZ i czego chcieć więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniela Aniela 04.08.2014 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 @wasyl_psp Ja również uwielbiam jeździć na Bałkany. Biuro podróży... Eh, tyle się teraz słyszy o aferach związanych z nimi. Lepiej na własną rękę zrobić sobie wycieczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalt 06.08.2014 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 My planujmy wakacje razem z mężem i dziećmi w połowie sierpnia. Jedziemy wtedy do Promenady nad Jeziorem Zegrzyńskim - jest to centrum rekreacyjne, które znajduje się zaledwie pół godziny jazdy samochodem od Warszawy. Często jeździliśmy tam wspólnie na weekedy ponieważ naprawdę można tam wypocząć jednak teraz wybraliśmy dłuższy pobyt Szczególnie,że mają tam promocję. Nie wiem czy miejsca są jeszcze wolne ale za 130 zł można tam mieć wyżywienie oraz pakiet różnych atrakcji sportowych. Dzieci również nigdy się nie nudzą. Jest tam dmuchany zamek, plac zabaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reflexes 07.08.2014 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Wakacje na tarasie? Ja mieszkam od 8 lat w swoim domu, co prawda sam go nie budowałem tylko kupiłem (może przez to nie jestem z nim aż tak związany) i od samego początku co roku wyjeżdżamy na urlop, bo nie wyobrażamy sobie spędzić go w domu. Czasem jak było krucho z kasą to "pożyczało" się mieszkanie od rodziny czy znajomych, którzy akurat gdzieś wyjeżdżali, ale ważne żeby zmienić klimat. Wracając jednak do sedna sprawy. Macie już swoje domu, spore ogrody więc polecam karawaning (macie gdzie zimować przyczepy). My drugi rok tak spędzamy wakacje i jesteśmy zachwyceni. Wolność i swoboda jaką daje jazda z kempingiem jest bezcenna. Żadnych rezerwacji, martwienia się o miejsce. Wsiadamy i jedziemy przed siebie. Gdzie nam się podoba to zostajemy, czasem dłużej czasem krócej (zależy od miejsca), nie podoba się to wsiadamy i jedziemy dalej. Pada deszcz to szukamy miejsca gdzie jest słońce. Śpimy praktycznie we własnych łóżkach, pijemy kawę ze swoich ulubionych kubków, nie ma żadnego pakowania (wszystko sobie jeździ w szafkach). Żyć nie umierać. W tym roku zjeździliśmy pół Polski. Zwiedziliśmy 13 miast i miasteczek. 17 dni w trasie i aż mi się ryczeć chce, że się to już skończyło. Na szczęście już za tydzień długi weekend wiec przyczepa na hak i jedziemy nad jezioro. Na kempingu miejsce znajdzie się zawsze, od biedy można stanąć gdzieś na dziko i też przekimać, nie trzeba się martwić i z wyprzedzeniem rezerwować noclegu. O centach nie wspomnę. Średni koszt noclegu dla mojej rodziny (2+2) to około 50 zł, w bardziej uczęszczanych miejscach pewnie około 80-90 zł czyli mniej więcej 1/4 albo 1/2 tego co winszują sobie za mizerne pokoiki nad morzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adbu 07.08.2014 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Jak usunąć białe plamki z chloru, z paneli podlogowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
podróżnik2014 21.08.2014 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 To miałeś szczęście. Biura podróży plajtują i musiałbyś wracać, a tak masz przez cały urlop gwarantowane atrakcje. My na szczęście mamy tego typu atrakcje już w większości za sobą. Teraz marzą się jakieś fajne wakacje z prawdziwego zdarzenia, ale pewnie nie prędko zaszalejemy. Właśnie szukamy jakiegoś fajnego i niedrogiego miejsca na kilkudniowy pobyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andre72 22.08.2014 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 W październiku lecimy z żoną do Tajlandii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldona79 22.09.2014 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Byłam nad morzem, a w październiku chcę pojechać na kilka dni do Włoch, lubię je właśnie jak jest jesień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rentowna 18.11.2014 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Mam nadzieję, że uda mi się wyjechać w jakieś ciepłe kraje na początku roku, ale nie mam jeszcze żadnych konkretnych planów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts