Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam serdecznie, mam na imie Agnieszka i rozpoczne budowe w przyszlym roku kolo Bydgoszczy.

Zastanawiamy sie z mezem nad "Praktycznym", jestesmy zdecydowani na 90%.

Mysle nad nastepujacymi zmianami:

-Okno tarasu na sciane, gdzie nie ma okna oraz przedluzenie dachu nad tarasem i jego czesciowe zadaszenie

-kom do kominka, hm, a czy nie mozna go dac w przedsionku, kominek wypadnie na scianie miedzy przedsionkiem a salonem, a u gory jakos w garderobie, ale ja bym wejscie do garderoby zrobila z pokoju, a komin w garderobie zabudowała i tak beda tam szafy, czy ktos probowal tej karkolomniej kombinacji, przyznaje, ze kuchnia wydaje mi sie mala, a jeszcze komin...

-czy ktos robil drzwi suwane z przedpokoju do kuchni oraz z kuchni do pomieszczenia?

-dodalabym okno polaciowe w duzej sypialni, moze w tej 14-metrowej tez by sie przydalo?

Pozdrawiam serdecznie

Witam. Najpierw link http://www.projekty.murator.pl/prezentacja.htm?IdProjektu=22 ( chyba o tym projekcie rozmawiamy ?)Mam wrażenie że zmiany proponowane przez Ciebie są na tyle poważne że warto ........ szukać dalej. Mnie nie podoba się układ pralnia kuchnia pomieszczenie gospodarcze. Myślę, że znajdziesz coś lepszego i wymagającego mniejszych zmian. Pozdrawiam.

http://www.projekty.murator.pl/Panel/pliki/d07r1.jpg

http://www.projekty.murator.pl/Panel/pliki/D07_poddaszex.jpg

No sporo tych zmian...

Moim zdaniem to przejście z kuchni do pom gosp. jest dość nie funkcjonalne - rozwala kochnie i tak już nie wielką.

Wyjście z garażu wprost do domu jest dość smrodliwe, ale to akurat łatwo poprawić... ja nie wiem czy ten "Praktyczny" jest taki praktyczny... jest mały i prosty to fakt, ale widze w nim parę ale... i to takich obol których raczej nie można przejść obojętnie... jeszcze raz na spokojnie przemyśleć sprawę... i zdecywać.

Pozdrawiam

witajcie,

Pomylkowo wrzucilam ten temat, bo jest juz on na forum pod D07, ale tam sa milosnicy praktyczngo, a moze dobrze posluchac tez krytyki.

Sama nie wiem, co myslec, byc moze macie racje, ale wczoraj widzialam ten dom na zywo, bo zaprosili mnie forumowicze. Oni na parterze maja jedna wielka przestrzen, a kuchnia jest od strony frontowej, kominek przy kominie juz istniejacym. Wejscie do pom. gosp za lazienka na dole, a lazienka zmniejszona tylko do WC i musze przyznac, ze jest to barzo funkcjonalne rozwiazanie, wielka przestrzen na dole (ponad 40m2) robi wrazanie. Co o tym sadzicie?

A czy doradzilibyscie jakis inny podobny projekt?

Pozdrawiam