Pearl 28.06.2005 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 stoję właśnie przed takim wyborem i chętnie wysłucham mądrzejszych ode mnie. Dodam, że nie mam zamiaru kupić piły w celach zarobkowych, tylko by mieć ją pod ręką - słowem prace w przydomowym... "pobliżu" Pozdrawiam Pearl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 28.06.2005 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 A czytałeś tu: http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=42660&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=pi%B3a+%B3a%F1cuchowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pearl 29.06.2005 06:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 dzięki, to b.ciekawy wątek. PozdrawiamPearl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 29.06.2005 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Jak będziesz ciął przy domu, do zdecydowanie elektryczna. Po co Ci smród spalin, hałas jak się przymierzasz lub przez parę sekund nie tniesz? Musisz pamiętać by starczyło paliwa. Mam od 4 lat elektryczną, pocięła sporo. Prowadnice można mieć różnej długości. Standardowo moja miała 30 cm. Ale dwie pozostałe wersje tej samej piły, różniące się tylko długością prowadnic i łańcuch a miały 35 i 40 cm. Dokupiłem 40 cm jak potrzebowałem ciąć grubsze kloce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roman1591 30.06.2005 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 Zależy czy cięcie będzie miało miejsce w pobliżu żródła zasilania, ewentualnie w zasięgu przedłużacza, czy też daleko od gniazda 230V. Koszt przedłużacza to najwyżej kilkadziesiąt zł.Po odpowiedzi na to pytanie możesz sprawdzić ile kosztuje spalinowa a ile elektryczna tej samej mocy i producenta. Dalej kieruj się zdrowym rozsądkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duch07 30.06.2005 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 Mimo hałasu wybrałbym piłe spalinową.Różnie bywa i może będzie potrzeba coś zrobić poza domem a ciąganie za sobą przedłużacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 30.06.2005 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 Ja mam elektryczną Makite 1800W. Ciąłem nią bez problemu pnie o duzej srednicy do kominka. Bez hałasu, bez problemu, bez konserwacji itp. Warunek - gniazdo w poblizu i brak koniecznosci chodzenia po duzym obszarze. Wazne jest to, że dla piły elektrycznej jej moc jest stałą mocą maksymalną, a dla piły spalinowej jej moc jest mierzona przy prawie maksymalnych obrotach, w praktyce moc wykorzystywana jest sporo niższa (ale ma jednak zapas mocy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 05.07.2005 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 Ja preferowałbyum elektryczną. Jest też mniejsza i lżejsza. A dla amatora to chyba istotne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 07.07.2005 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Ja wybrałem elektryczną, dlatego, że elektryczną z daleka słychać jak wiertarkę, a nie piłę, a spalinowa nie pozostawia żadnych wątpliwości! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts