elczak 28.06.2005 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Pierwszy polbruk czy elewacja? Słyszałam różne opinie. Napiszcie coś ze swojego doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 28.06.2005 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Tynkarze którzy bedą kładli tynk dokładnie zabrudzą masą tynkarską najbliższe otoczenie budynku. Zaschły tynk zarówno akrylowy jak i krzemianowy czy też silkonowy jest praktycznie nie do usunięcia bez uszkodzenia powierzchni na której zasechł. Oczywiście możesz rozłożyć wokół budynku płachty folii. W każdym bądź razie tynkarze byliby zadowoleni gdyby mogli ustawić rusztowania na twardym, równym i stabilnym podłożu. Twój wybór. Ps. Ja w pierwszej kolejności tynkowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 28.06.2005 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Jak wyżej. W staranność wykonawcy nie wierzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 28.06.2005 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Chłopaki mają rację-najpierw elewacja. Nie wierzyłabym pod żadnym pozorem tynkarzom, że nie ubrudzą kostki choćby obłożyli ją i trzema warstwami folii. Zawsze gdzieś coś przedziurawią rusztowaniem. U mnie też najpierw będzie tynk a potem kostka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 29.06.2005 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Jak mieszkasz to zasadnym wydaje sie w pierwszej kolejności polbruk aby chodzić po utwardzonym i czystym, jak nie mieszkasz najpierw tynk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 29.06.2005 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Mnie się wydaje że niezależnie od argumentu że tynkarze pobrudzą to:Zawsze najpierw dom a póżniej otoczenie. Najpierw zapewniamy mieszkanie.Jedyne co mogłoby być wcześniej to jakieś ogrodzenie (od frontu tymczasowe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 29.06.2005 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 u mnie zrobili najpierw polbruk (wejście i wjazd) - chciałam suchą stopą do domu i z racji, że to jest tylko komunikacja do wejść nie koliduje z pracami tynkarskimiopaski wokół domu planuję żwirowe i te faktycznie zrobię po tynkowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 29.06.2005 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Oczywiście mam na myśli znaczące wydatki.Drzewa, które kosztują niewiele, należy sadzić wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts