Snowdwarf 08.11.2002 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2002 czy ktoś z forumowiczów zajmuje się tym problemem? prosze o kontakt i wymianę uwag i spostrzeżeń - czeka mnie odnowienie starych drzwi wewnętrznych (lite drewno) oraz schodów drewnianych - mam nafdzieję że dyskusja będzie przynajmniej trochę burzliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.10.2003 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2003 Bardzo dobry pomysł. Również odnawiam starą stolarkę. Najlepiej mi idzie przystawką do wiertarki. Opalarki i lut lampy nie zdały egzaminu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zepp 29.10.2003 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 no niestety troche roboty z tym jest. szlifowanie szlifowanie i raz jeszcze szlifowanie. co idzie to najlepiej maszynami najlepsze sa te co od razu pyl odsysaja.problemy sie dopiero pojawiaja gdy sie zagiecia zaczynaja. mam tu na mysli wszystkie wyzlobienia i zaokraglenia itd. wtedy niestety trzeba przejsc na system reczny. pozostaja tez zdzieraki. jeszcze jedno najlepiej wzdluz slojow drzewa aha zaczynajcie grubym papierem pojdzie latwiej pozniej drobniejszy i do wygladzania to juz calkiem drobny. pozdrawiam i milej pracy zycze cierpliwosc rowniez bedzie mile widziana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaśka 30.10.2003 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2003 Ja z drzwiami postępuję w ten sposób: większe powierzchnie - opalarka, farba schodzi róznie, żależy od grubości starych powłok. Zagięcia, rowki itp - cyklina ręczna, szlifierka oscylacyjna typu delta.Namachać się trzeba i tak i tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam1719498979 19.11.2003 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2003 moje doswiadczenie w temacie renowacji stolarki wewnetrznej: opalanie jest meczace, opary palonej farby sa wszedzie - najlepiej robic na zewnatrz domu ...... poza tym pozostaja i tak nierownosci ktore trzeaba szlifowac .... szlifowanie = oscylacyjna + delta + klocki scierne najpierw grubym potem cienszym + szpachlowanie szpachla akrylowa + szlifowanie Pomalowalem emalią alkidowa Beckersa w polamcie EFEKT super Drzwi jak NOWE polecam szlifowanie szpachlowanie szlifowanie szpachlowanie szlifowanie ....................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts