Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna "Ferno" prosba o opinie...

Recommended Posts

Witam sereecznie.

Własnie zacząłem rozglądać się za oknami, żeby na wiosne wstawić i bardzo spodobały mi sie okan firmy Ferno z serii Soft Line. z tego co dotychczas obejrzałem, tylko oni potrafia wykonać takie ładniutkie okna drewniane. Problem w tym, że firma ta jest w moim rejonie w ogóle nie znana. Stąd moje wątpliwości co do ogólnej jakości ich wyrobów. Może ktos z Was posiada taką stolarkę i mógłby podzielic sie uwagami na jej temat?

Sebastian.

Osobiście, nie mam takiej stolarki, ale opinie jakie słyszałem od ludzi z branży stolarki okiennej są bardzo pochlebne. SoftLine robi dobre wrażenie zarówno dzięki zookrąglonym krawędziom, jak też niewidocznym zawiasom. Podczas pobieżnych oględzin nie zauważyłem w ich konstrukcji czegoś niepokojącego.

Ja zainstalowałem Ferno w moim garażu (docelowo decyzja dotyczy rownież domu, który na razie jest w planach).

Wrażenia jak najbardziej pozytywne - na pewno lepiej niż Urzędowski (lepsze okucia, lepsze uszczelki okna wykonane są staranniej).

Ciepłe szyby z pewnością też są ciepłe (wymieniałem jedno okno na Ferno w mieszkaniu - i jest to jedyne okno na którym nie wykrapla mi się para wodna).

Ferno robi poza tym ładne okiennice (jako jeden z nielicznych producentów) i warto to wziąć pod uwagę, jeśli ktoś je planuje - potem są kłopoty z doborem koloru.

Co do kolorów to wybrałem dąb lazur (lakiery Gori) - jest śliczny!!! - polecam z czystm sumieniem.

Poza tym serwis Ferno jest dośc przyjazny i "kompatybilny" (przynajmniej w Łodzi)- ja kupowałem okna w promocji i trzymali mi je w magazynie 3 miesiące, do momentu kiedy byłem gotów do ich montażu.

A poza tym to trzeba pilnować promocji - są częste i sięgaja 22%

Pozdrawiam - Alek

Aha - i jeszcze jedno - okna nietypowe wcale nie są dużo droższe od typowych - to warto wiedzieć.

• 7 years później...
Przymierzam się do zakupu okien FERNO, temat tej firmy ma na forum dużo wątków, a jak jest teraz? Długi termin realizacji mi nie przeszkadza, widziałam okna u znajomej, ale one były wstawione już parę lat temu.

haha,

Fernoplast.. no jest taka firma i produkuje plastik, ale z dawnym Ferno ma wspólny tylko region. Może to i dobrze?

Zadiwiające że niektórzy próbują jeszcze raaktywować tą markę.

:o

widze ze jest troche ludzi z oknonetu

Wychodzi ze operacja sie udała tylko pacjent .....

co masz na myśli? kto jest tym pacjentem?a na tym forum jestem tak samo długo jak na oknonecie.. - tylko ze tu jest zdecydowanie wyższy poziom użytkowników i lepiej się czuje..