ArtMedia 15.01.2002 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2002 Witam sereecznie. Własnie zacząłem rozglądać się za oknami, żeby na wiosne wstawić i bardzo spodobały mi sie okan firmy Ferno z serii Soft Line. z tego co dotychczas obejrzałem, tylko oni potrafia wykonać takie ładniutkie okna drewniane. Problem w tym, że firma ta jest w moim rejonie w ogóle nie znana. Stąd moje wątpliwości co do ogólnej jakości ich wyrobów. Może ktos z Was posiada taką stolarkę i mógłby podzielic sie uwagami na jej temat? Sebastian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pacul 15.01.2002 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2002 Osobiście, nie mam takiej stolarki, ale opinie jakie słyszałem od ludzi z branży stolarki okiennej są bardzo pochlebne. SoftLine robi dobre wrażenie zarówno dzięki zookrąglonym krawędziom, jak też niewidocznym zawiasom. Podczas pobieżnych oględzin nie zauważyłem w ich konstrukcji czegoś niepokojącego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.01.2002 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2002 Ja zainstalowałem Ferno w moim garażu (docelowo decyzja dotyczy rownież domu, który na razie jest w planach).Wrażenia jak najbardziej pozytywne - na pewno lepiej niż Urzędowski (lepsze okucia, lepsze uszczelki okna wykonane są staranniej).Ciepłe szyby z pewnością też są ciepłe (wymieniałem jedno okno na Ferno w mieszkaniu - i jest to jedyne okno na którym nie wykrapla mi się para wodna).Ferno robi poza tym ładne okiennice (jako jeden z nielicznych producentów) i warto to wziąć pod uwagę, jeśli ktoś je planuje - potem są kłopoty z doborem koloru.Co do kolorów to wybrałem dąb lazur (lakiery Gori) - jest śliczny!!! - polecam z czystm sumieniem.Poza tym serwis Ferno jest dośc przyjazny i "kompatybilny" (przynajmniej w Łodzi)- ja kupowałem okna w promocji i trzymali mi je w magazynie 3 miesiące, do momentu kiedy byłem gotów do ich montażu.A poza tym to trzeba pilnować promocji - są częste i sięgaja 22%Pozdrawiam - AlekAha - i jeszcze jedno - okna nietypowe wcale nie są dużo droższe od typowych - to warto wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
empi 16.01.2002 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2002 Jestem na etapie wyboru okien. Proszę o namiar na tę firmę. Z góry dzięki. Empi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.01.2002 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2002 Wejdź na stronę http://www.ferno.pl - tam wszystko napisali - alek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
empi 16.01.2002 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2002 Dzięki Alek.Dane na stronie trochę nieaktualne, ale już wiem wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ika_z 23.07.2009 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Przymierzam się do zakupu okien FERNO, temat tej firmy ma na forum dużo wątków, a jak jest teraz? Długi termin realizacji mi nie przeszkadza, widziałam okna u znajomej, ale one były wstawione już parę lat temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkady1978 24.07.2009 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Czy ktoś kto chciał Ci sprzedac te okna wspomniał, że firma Ferno zbankrutowała 2 lata temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturrex 24.07.2009 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 no ale powstał jakiś fernoplast czy cuś takiego, nie wiem dokładnie bo juz kilka razy zmieniali nazwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkady1978 24.07.2009 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 No własnie, - "cuś takiego" , bo Ferno to, to na pewno nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 29.07.2009 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 haha, Fernoplast.. no jest taka firma i produkuje plastik, ale z dawnym Ferno ma wspólny tylko region. Może to i dobrze?Zadiwiające że niektórzy próbują jeszcze raaktywować tą markę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturrex 29.07.2009 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 widze ze jest troche ludzi z oknonetu Wychodzi ze operacja sie udała tylko pacjent ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 29.07.2009 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 widze ze jest troche ludzi z oknonetu Wychodzi ze operacja sie udała tylko pacjent ..... co masz na myśli? kto jest tym pacjentem?a na tym forum jestem tak samo długo jak na oknonecie.. - tylko ze tu jest zdecydowanie wyższy poziom użytkowników i lepiej się czuje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts