Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Niech żyje piątkowa głupawka ;-)

dziuba

Recommended Posts

Majka, tak szybko chcesz się poddać?? Ja miałam do tej zagadki kilka podejść, ale za to jaki EFEKT!!!

Do Majki i pozostałych: rozwiązania nie podam wcześniej niż za tydzień.

Maco, czytałam już kiedyś podobną kosmatą zagadkę, trochę się pogłowiłam ale rozwiązałam, ale rozwiązania nie podam bo jest jeszcze bardziej kosmate :razz:.

A póki co, to na razie, muszę w końcu popracować.

Pozdr. B.

• Odpowiedzi 547
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wydaje mi się,że widzę te 8.Są dość widoczne.

Co do 9, to mam wątpliwości,bo widze połowę,ale nie wiem czy to kot czy twarz.

:lol:

I kolejny pyszczek-może być pekińczyk,albo jakiś wredny typ.!

A i tak sie pewno okaże,że widać tylko 7, a ta reszta to...coś tam.

:grin:

Pozdrawiam wszystkich. Babcię i dziadka rozwaliłam wczoraj trzema równaniami. Na obrazku udało się mi na spółę z bratem znaleźć coś około 20 albo i więcej osób ( przy pierwszych podejściach sama znalazłam 8 - a potem z braciakiem na zmianę znajdowaliśmy kolejnych :grin: ), a potem to tak jak opal widziałam tam już mnóstwo "ryjów" i czym prędzej zamknęłam :grin:. Ten starzec w kapturze i kobieta - to tylko przykłady. Co więcej, wczoraj Majka przysłała mi swoje rozwiąznie ( 10 osób )i byli w nim ludzie których ja nie widziałam, ale za to brakowało takich, których zobaczyłam w pierwszym podejściu ( Majko - jeśli chcesz - to mogę Ci szepnąć gdzie - ale nie chcę Ci psuć zabawy )

Co do maratonu, to w drugiej zagadce widzę jakąś sprzeczność :smile:, pierwsza albo jest banalnie prosta albo nie zauważyłam gdzie jest "hak" ( tak na sekundę po przeczytaniu ).

Wiecie co? Jestem w swoim żywiole! Już kiedyś pisałam że łamigłówki to moja pasja. Wczoraj do północy walczyłam z zadankiem "Kto choduje rybkę?" ( celowo nie patrzyłam na rozwiązanie ), rzeczywiście nie była łatwa. Zaraz zerknę na rozwiązanie i porównam z moim wynikiem.

Miałam kiedyś jeszcze jedną naprawdę superową zagadkę, której, muszę się przyznać, sama nie dałam rady ( ale rozwiązanie już znam ). Jak ją gdzieś znajdę to opublikuję.

Pozdr. B.