Becik 04.02.2003 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2003 Majka, tak szybko chcesz się poddać?? Ja miałam do tej zagadki kilka podejść, ale za to jaki EFEKT!!! Do Majki i pozostałych: rozwiązania nie podam wcześniej niż za tydzień. Maco, czytałam już kiedyś podobną kosmatą zagadkę, trochę się pogłowiłam ale rozwiązałam, ale rozwiązania nie podam bo jest jeszcze bardziej kosmate . A póki co, to na razie, muszę w końcu popracować. Pozdr. B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 04.02.2003 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2003 No dobra, nie poddaje się. W wolnej chwili będę się wpatrywać. Może pod koniec dnia, jak już ze zmęczęnia "latają mi mroczki" przed oczyma cos zobaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.02.2003 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2003 Wydaje mi się,że widzę te 8.Są dość widoczne. Co do 9, to mam wątpliwości,bo widze połowę,ale nie wiem czy to kot czy twarz. I kolejny pyszczek-może być pekińczyk,albo jakiś wredny typ.! A i tak sie pewno okaże,że widać tylko 7, a ta reszta to...coś tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.02.2003 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2003 Przepraszam Państwa,ale ja widzę same ryje (sorki ) Chyba nie bedę już na to patrzeć, bo one są wszędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becik 04.02.2003 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2003 Z przyczyn technicznych ode mnie niezależnych mam małą przerwę w pracy, więc powstrzymać się nie mogłam . Opal - brawo! A widzisz starca z laską ( tego w kapturze ) i nagą kobietę ??? [ Ta wiadomość była edytowana przez: Becik dnia 2003-02-04 15:36 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becik 04.02.2003 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2003 Dziuba - już wysłałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 04.02.2003 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2003 Becik, a babcię i dziadka rozwaliłaś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 04.02.2003 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2003 Dzięki. Naga kobieta???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 04.02.2003 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2003 Ta "w nogach psa" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 04.02.2003 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2003 Głodnemu chleb na myśli :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 04.02.2003 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2003 Umieściłem rysuneczek trochę bardziej "publicznie":http://www.szalega.com/Zagadki/9PEOPLE.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 04.02.2003 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2003 Widzę ewidentnie 9! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 04.02.2003 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2003 PS. Dodając do tego staruszka z laską i nagą dziewoję to będzie 11 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 04.02.2003 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2003 To ja mam teraz coś banalnego po całym dniu pracy : Biegniesz w maratonie, meta - coraz bliżej. Wyprzedzasz zawodnika na drugiej pozycji, który teraz jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 04.02.2003 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2003 Po rozgrzewce może coś takiego :grin: Analogiczna sytuacja, jako jeden z uczestników, biegniesz w maratonie. Wyprzedzasz ostatniego zawodnika, który teraz jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ketiso 04.02.2003 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2003 dziadek 80 babcia 60.C2 pisałeś zdaję się,że wymaga to 2 równań,ale ciekawiej jest to rozwiązać za pomocą jednegoHEJ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 04.02.2003 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2003 Ketiso, gratuluję! Ja to rozbiłem 4 równaniami ale lubię rozbierać zadania na czynniki pierwsze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 04.02.2003 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2003 ketiso,Jedno równanie !!! To musisz mieć super wyobraźnię !!!Gratulacje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ketiso 05.02.2003 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2003 Maco niestety nie ja .To zadanko rozwiązałem w 8 kl dwoma równaniami.Jedno równanie z jedną niewiadomą pokazał mi mój nauczyciel matmy.HEJ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becik 05.02.2003 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2003 Pozdrawiam wszystkich. Babcię i dziadka rozwaliłam wczoraj trzema równaniami. Na obrazku udało się mi na spółę z bratem znaleźć coś około 20 albo i więcej osób ( przy pierwszych podejściach sama znalazłam 8 - a potem z braciakiem na zmianę znajdowaliśmy kolejnych ), a potem to tak jak opal widziałam tam już mnóstwo "ryjów" i czym prędzej zamknęłam . Ten starzec w kapturze i kobieta - to tylko przykłady. Co więcej, wczoraj Majka przysłała mi swoje rozwiąznie ( 10 osób )i byli w nim ludzie których ja nie widziałam, ale za to brakowało takich, których zobaczyłam w pierwszym podejściu ( Majko - jeśli chcesz - to mogę Ci szepnąć gdzie - ale nie chcę Ci psuć zabawy ) Co do maratonu, to w drugiej zagadce widzę jakąś sprzeczność , pierwsza albo jest banalnie prosta albo nie zauważyłam gdzie jest "hak" ( tak na sekundę po przeczytaniu ). Wiecie co? Jestem w swoim żywiole! Już kiedyś pisałam że łamigłówki to moja pasja. Wczoraj do północy walczyłam z zadankiem "Kto choduje rybkę?" ( celowo nie patrzyłam na rozwiązanie ), rzeczywiście nie była łatwa. Zaraz zerknę na rozwiązanie i porównam z moim wynikiem. Miałam kiedyś jeszcze jedną naprawdę superową zagadkę, której, muszę się przyznać, sama nie dałam rady ( ale rozwiązanie już znam ). Jak ją gdzieś znajdę to opublikuję. Pozdr. B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts