Teska 13.02.2003 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2003 dobre:smile: :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 13.02.2003 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2003 http://www.smilies.nl/happy/xyxthumbs.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becik 13.02.2003 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2003 Tak jak obiecywałam, DRUGA PODPOWIEDŹ DO "ALICJI": Kontynuując tok rozumowania z pierwszej podpowiedzi wyobraź sobie, że siedzisz przy tym okrągłym stole i wśród uczestników widzisz jedną osobę z zieloną kropką...( cdn lub nie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 14.02.2003 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2003 George Bush dzwoni do Gerharda Schrödera* "Gerhard, musisz mi pomoc! Najwieksza fabryka prezerwatyw w USA spalila sie zeszlej nocy! Potrzebujemy predko 1.000.000 Kondomow, Moglbys nam pomoc?" * "Sicher!" - odpowiedzial Schröder - "Kein Problem..." * "Te Kondomy musza byc w amerykanskich barwach czerwono-niebiosko-bialych. Poza tym musza byc conajmniej 30 cm dlugie i miec conajmniej 6 cm srednicy!" - powiedzial Bush. * "Jezeli to juz wszystko.... Zajme sie tym!" - odpowiedzial Schröder.Zaraz po tym Schröder zadzwonil do szefa najwiekszej niemieckiej Fabryki Prezerwatyw: * "Musimy pomoc Amerykancom, potrzebuja predko 1.000.000 kondomow! Czyto jest do zrobienia?" * "Natürlich!" - odpowiada fabrykant Kondomow - "Sa jakies specjalne zyczenia?" * "Tak. Kondomy musza byc w amerykanskich barwach czerwono-niebiosko-bialych, poza tym conajmniej 30 cm dlugie i o srednicy min. 6cm." * "Alles klar. Cos jeszcze?"* "Ja" - odpowiada Schröder - "Niech mi pan zrobi przysluge i wysle te kondomy z napisem: << MADE IN GERMANY Size: SMALL>>" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 14.02.2003 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2003 Oj ty, ty, Ivonesca........ Chyba nie bez powodu poruszasz tematykę rozmiaru kondoma.....:grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 14.02.2003 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2003 Powiedzcie jak kobiety mają byc dobre z matematyki, jeśli całe życie się im wmawia że ......................... tyle to 20 cm?http://www.smilies.nl/love/1luvu.gifPozdrawiam Aga! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 14.02.2003 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2003 Phi! 20 cm! Nie phi, tylko fi!! :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 14.02.2003 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2003 kgadzina - no przecież dzis Walentynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 14.02.2003 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2003 Ja tam żadnych tynków nie walę :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 14.02.2003 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2003 Chciałam wkleić zdjęcie ilustrujące wypowiedź Kgadziny, ale....jak to się robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 17.02.2003 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2003 Majka czy to ma byc taki romantyczny pan z młotem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 17.02.2003 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2003 Miał być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 18.02.2003 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2003 Halo co tam słychać u Alicji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becik 18.02.2003 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2003 Alicja narzeka bardzo na spadek zainteresowania swoją osobą . P.S. Czy mam podać rozwiązanie zagadki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 18.02.2003 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2003 Ja proszę na priva. Ale nie tylko wynik, a także drogę dedukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 18.02.2003 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2003 Zdecydowanie NIE !!!Może jakaś kolejna podpowiedź - np. jutro?Pozdrawiam, am Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becik 18.02.2003 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2003 am - dla przypomnienia - podpowiedzi były już dwie, trzecia jutro może być Majka - wybacz, jadę już do domku, ale jutro możesz na coś liczyć P.S. Od Alicji: Fajnie że jeszcze ktoś o mnie myśli, od razu mi weselej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 18.02.2003 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2003 Ja też myślę o Alicji i coraz mi smutniej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.02.2003 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2003 Becik, nie mam czasu myśleć o Alicji,choć taka miła istota. Ale coś wymyśliłam. Skoro ustaliliśmy,że nie ma koloru niepowtarzalnego to znaczy,że za każdym razem wychodzą przynajmniej 2 osoby.W przypadku rodzeństwa wyszli ze swoimi grupami kolorów, czyli co najmniej 4. Mhm, no i co dalej? (Jak rozumiem nie ma sytuacji,że rodzeństwo jest jedynymi przedstawicielami swojego koloru) Czy każde zdanie jest istotne czy są zmyłki w tekscie? Np.Rodzeństwo nie było ostatnimi osobami (to znaczy w tym wyjściu jako jedyni, czy w ogóle?czy to jest sugestia że byli przedostatnimi?) Czy wspomnienie o intruzach ma wpływ na wynik? Dzwonił co minutę (dość szybkie tempo)więc czy logicy działali jednak wedle reguły czy czy ciągu (ale wtedy ci pierwsi pownni być najzdolniejsi,bo najszybciej odgadli) czy jednak odpowiedź jest bardziej prozaiczna ,a najzdolniejszy został później, bo...no właśnie czy on rozpoznał regułę i był szansą na jej uratowanie czy jest to bez znaczenia? Idę spać,choć pytanek jest w łepetynie bez liku,ale jak to zrozumiesz, to będzie super. Dobranoc,całuję nóżki Twoja śledcza A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becik 19.02.2003 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2003 Hallo opal! Dzień Dobry! Tak w skrócie wyjaśniam Twoje wątpliwości On 2003-02-19 01:07, opal wrote: ..Skoro ustaliliśmy,że nie ma koloru niepowtarzalnego to znaczy,że za każdym razem wychodzą przynajmniej 2 osoby. ok W przypadku rodzeństwa wyszli ze swoimi grupami kolorów, czyli co najmniej 4. Mhm, no i co dalej? nie ma znaczenia czy to rodzeństwo czy nie (Jak rozumiem nie ma sytuacji,że rodzeństwo jest jedynymi przedstawicielami swojego koloru) oczywiście Czy każde zdanie jest istotne czy są zmyłki w tekscie? Prawie każde zdanie jest istotne i są zmyłki w tekście Zmyłki są raczej niewinne i polegają na tym że informacji po którym dzwonku kto wyszedł nie są ułatwieniem w znalezieniu metody. Służą one do obliczenia ostatecznego wyniku. Np.Rodzeństwo nie było ostatnimi osobami (to znaczy w tym wyjściu jako jedyni, czy w ogóle?czy to jest sugestia że byli przedostatnimi?) W ogóle. Chociaż nie wyklucza to tego że również w tym wyjściu . Czy byli przedostatnimi czy przedprzed.... - nie wiadomo. Czy wspomnienie o intruzach ma wpływ na wynik? Mistrz nie wiedział czy intruz jest czy go nie ma, zaznaczył że zostaje wykluczony natychmiast po pomyłce. Jego obecność nie powinna mieć wpływu na wynik, więc załóżmy że go nie ma. Dzwonił co minutę (dość szybkie tempo)więc czy logicy działali jednak wedle reguły czy czy ciągu (ale wtedy ci pierwsi pownni być najzdolniejsi,bo najszybciej odgadli) czy jednak odpowiedź jest bardziej prozaiczna ,a najzdolniejszy został później, bo...no właśnie Jak już kiedyś pisałam najzdolniejszy wyszedł później dlatego że wcześniej nie miał wystarczająco danych i nie był w stanie jednoznacznie odpowiedzieć na pytanie jakiego koloru jest jego kropka. Minuta to był taki czas kiedy każdy z logików mógł zorientować się czy już wie czy nie czy on rozpoznał regułę i był szansą na jej uratowanie czy jest to bez znaczenia? Przepraszam, tego nie rozumiem. Pa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts