janus_z 29.06.2005 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Witamgdzie macie gniazdko elektryczne do podłaczenia piekarnika w zabudowie, czy zaraz za piekarnikiem czy gdzieś odusniete dalej. Bo ja bede miał taki układ mebli zlew 80cm, szuflady 40cm i póxniej piekarnik i nie wiem czy nie zrobic gniazdka pod zlewem gdzies tak zeby był do niego swobodny dostep. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 29.06.2005 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Witam gdzie macie gniazdko elektryczne do podłaczenia piekarnika w zabudowie, czy zaraz za piekarnikiem czy gdzieś odusniete dalej. Bo ja bede miał taki układ mebli zlew 80cm, szuflady 40cm i póxniej piekarnik i nie wiem czy nie zrobic gniazdka pod zlewem gdzies tak zeby był do niego swobodny dostep. Bardzo dobrym sposobem jest dać gdzieś za zabudową jedynie puszkę i z niej wyprowadzać swobodnie wiszące kable z gniazdkami natynkowymi na końcu. Taki kabel potem leży sobie pod szafkami zabudowy, nie widać go, bo jest zasłonięty cokołem a w razie konieczności nagłego wyłączenia piekarnika/zmywarki/lodówki nie musimy się martwić o to, jak się dostać do gniazdka, po prostu je wyciągamy spod szafki i tyle. Bardzo wygodne i jednocześnie proste rozwiązanie. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 29.06.2005 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Piekarnik można zasilić z osobnego gniazda, ale można też z zasilania trójfazowego przystosowanego po łyty ceramicznej (jeżeli jest).W oby przypadkach ten obwód powinien być zabezpieczony osobnym bezpiecznikiem, więc bezpośredni dostęp do gniazda nie jest wymagany, co nie znaczy możliwy.W Twoim przypadku to gniazdo może być pod zlewem jeżeli zależy Ci na dostępie bezpośrednim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts