Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Czytuje Was od dawna ale dzis jest moj pisany debiut. A debiutuje zapytaniem czy cos takiego wogole istnieje, czy mozna kupic garaz nie blaszak ale cos na zasadzie garazu budowanego metoda kanadyjska. Bez wiekszych fundamentow. Chodzi o to ze moze byc proble z wydaniem pozwolenia na budowe garażu metoda tradycyjna a blaszak nie wyglada za specjalnie. Jezeli spotkaliscie sie z czyms takiem prosze o linki, namiary. Jestem z krakowa.

Dziekuje i pozdrawiam.

Majucha

https://forum.murator.pl/topic/36019-gara%C5%BC-kanadyjczyk/

Ja tak sobie postawiłem garaż. Ale mam dla Ciebie niezbyt dobre informacje. Otórz wedle najnowszych przepisów nawet "budowa" blaszaka powinna być zgłoszona do nadzoru budowlanego. Inna sprawa jak żyjesz z sąsiadami jeśli nie doniosą to teoretycznie można budować.

Ja wykonałem to tak

- I etap to wylanie płyty podłogowej z betonu

- II stap postawienie konstrukcji drewnianej

- III Konstrukcja z zewnątrz obita została deskami a na deski siding

- IV Dach zgodny z pokryciem domu

- V Ocieplenie - od wewnątrz folia wełna mineralna 15 i płyta OSB 18mm

Co do wykonawców do konstrukcji dogadałem się z cieślami którzy robili więźbę dachową. Pokrycie dachu - firma która u mnie przykrywała dach. reszta we własnym zakresie.

https://forum.murator.pl/topic/36019-gara%C5%BC-kanadyjczyk/#findComment-717923