DorciaIQ 16.10.2008 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Moja jest bardzo cichutka,jesli otworze szuflade,to slychac szum wiatraka To płyta indukcyjna ma jakiś wiatrak??? (tak, tak - blondynka ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 16.10.2008 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 ano ma,jak kazde skomplikowane urzadzenie,zwlaszcza pracujace na elektronice i generujace lub pracujace z duzymi napieciami....wiatraczek chlodzi zasilacz,czy co tam jest w srodku,a nagrzewa sie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 16.10.2008 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Czegóż to się człowiek nie dowie na forum To ceramiczne płyty też mają wiatrak? Aż pójdę do mamusi i obaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szarak 25.10.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Co sądzicie o sprzęcie AGD z firmy Teka?Jakiej to jest produkcji/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 25.10.2008 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Co sądzicie o sprzęcie AGD z firmy Teka?J to: http://forum.muratordom.pl/prosze-o-opinie-na-temat-sprzetow-teka,t137214.htm i to: http://forum.muratordom.pl/teka-plyta-indukcyjna,t134547.htm i to: http://forum.muratordom.pl/jaki-sprzet-do-zabudowy-elektrolux-czy-teka-czy-inny,t121305.htm i to: http://forum.muratordom.pl/teka-vs-siemens-bosch-opinie,t115213.htm a także to:: http://forum.muratordom.pl/czy-ktos-posiada-plyte-indukcyjna-teka,t138866.htm i wiele wiele innych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szarak 29.10.2008 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Nikt nie uzytkuje tej marki?Czy to jest sprzęt niemiecki,czeski a moze jakis inny/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziewiatka 29.10.2008 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 ja miałam młynek do odpadów w zlewie tej firmy. zanim zaczał porządnie działać, dwa razy był u mnie serwis, żeby 'poprawić nieporawny montaż'. jak już wszystko było poprawione, to działał bez zarzutó, ale w nowobudowanym domu będę miała młynek Franke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filon123 30.10.2008 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 [...] - słychachać b.delikatne buczenie, mam garnki firm silit i ikea, te drugie są głośniejsze i bardziej to przypomnina bzyczenie [...] no właśnie, niektóre garnki bardziej bzyczą inne mniej. Mam płytę z B. Zauważyłem, że zwykłe garnki emaliowe są bardzo ciche, stalowe (np Tefal) są dużo głośniejsze. Czy użytkownicy płyty z B mają w posiadaniu stalowe garnki, które nie bzyczą? Bardzo proszę o konkretne modele (poniżej wyjaśnienie dlaczego pytam tylko użytkowników z B) Prawdopodobnie płyta bez B jest cichsza na niższych polach (niższe pola mniejszsza moc, wyższe większa.[ brak przełączeń, tzn ‘cykania’ ?]) niż płyta z B (grzanie pełną mocą z przerwami [cykaniem]). Jest prawdopodobnie tak, iż do pewnej mocy w płycie bez B, garnki nie bzyczą, np. do pola 7-8 (zależy od garnka), a na 9 bzyczą zawsze. W płycie z B bzyczenie występuje zawsze, bo tu zawsze grzane jest z pełną mocą. Czy użytkownicy płyty bez B mogą potwierdzić powyższe? Tzn, że płyta nie cyka i na niższych polach jest ciszej niż na 9’tce. Użytkowników płyt z B proszę o podanie modeli garnków, które są najcichsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 31.10.2008 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 mam garnki cosmo z berghoffa. na pełnej mocy bzyczą, na niższych coraz mniej, a na mocy 1-3 jest zupełnie cicho. ja już coraz mniej słyszę to bzyczenie, chyba się do tego przyzwyczaiłam, jak do przejeżdżających co 20 min w nocy niedaleko domu pociągów towarowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filon123 31.10.2008 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 mam garnki cosmo z berghoffa. na pełnej mocy bzyczą, na niższych coraz mniej, a na mocy 1-3 jest zupełnie cicho. ja już coraz mniej słyszę to bzyczenie, chyba się do tego przyzwyczaiłam, jak do przejeżdżających co 20 min w nocy niedaleko domu pociągów towarowych podaj proszę dokładnie model (z B czy bez B). czy na 1 -3 słychać przełączenia czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szarak 31.10.2008 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 A może jakis inny sprzęt ktoś ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 31.10.2008 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hela32 31.10.2008 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Nikt nie uzytkuje tej marki?Czy to jest sprzęt niemiecki,czeski a moze jakis inny/ Ja mam okap, jestem zadowolona, kupilam w sklepie wysyłkowym. Cenowo byl tańszy niż inne markowe o tych samych parametrach. Prześlij na priv sroj adres to wyślę zdjącie jak się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 31.10.2008 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 ja tez mam okap i w zyciu bym juz nie kupiła. nie dośc ze głosny, to jeszcze ba beznajdziejnie rozwiązane oświetlenie. 2 zarówki 40-tki a świeca jak dwie zapałki, bo są schowane do połowy za blachą :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 01.11.2008 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 W ogóle jakis bałagan z tymi płytami. Na stronie Teki są GKST 60 i4 o GKST 60 Fi4. GKST Fi4 ma większą moc 7200 W ( i tu też burdel bo w jednej i tej samej instrukcji podaja raz 7200 a za chwilę 7400) co prawdopodobnie oznacza że pola mogą pracowac z większą mocą jednocześnie(ale nie maksymalną która dla każdego pola jest podana jako 2800 W) . Pewnie jest to kwestia mocy modułu/zasilacza itp która na te działające pola musi być podzielona. W sklepach jest co innego niż na ich oficjalnej stronie (np ceramiczno indukcyjna 2+2)A w ogóle co sądzicie o kuchni ceramiczno-indukcyjnej (2 pola hilight i 2 indukcyjne)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 01.11.2008 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 Zgadzam się z przedmówczynią, że straszny burdel z tymi płytami TEKI i najgorsze jest to, że nigdzie nie można uzyskać porady od kompetentnej osoby - Pan z pomocy technicznej taki "pomocny", że szkoda gadać W końcu zdecydowaliśmy się na tą - GKST 80 i4 Profi ale nadal nie wiem czy to dobry wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 01.11.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 Przemówcą Szczerze mówiąc w podobnych cenach są Mastercooki i Amice i Jakiś Electrolux nawet a Teka jest dla mnie mało znana i zbyt szybko chyba zmienia asortyment. No chyba że tacy postępowi są- nie wiem. Tutaj parę komentarzy -jeden mało przychylny choc awarie się zdarzają http://www.skapiec.pl/site/cat/327/comp/254265_komentarze/ A tak przy okazji piekarnik z rożnem obrotowym to już w ogóle rzadkość znalazłem tylko Amicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stiff 05.11.2008 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Nie wiem co jest tego powodem ale podobno te z literą B są masowo wycofywane ze sklepów - czyżby jakiś feler ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 05.11.2008 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 szukam jakiś tanich garów w zestawie na indukcję.Jaką firmę polecacie?Macie może jakieś linki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 05.11.2008 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Nie wiem co jest tego powodem ale podobno te z literą B są masowo wycofywane ze sklepów - czyżby jakiś feler ? nam mówił sprzedawca, że generalnie wszystkie stare modele wycofują bo chcą je zastąpić nowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts