Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TEKA - Wątek zbiorczy o sprzęcie. Opinie, modele, zdjęcia

Gość bimp

Recommended Posts

NieKolejna ciekawostka - cena Amici ostatnio mocno spadła - w necie już od 1469 zł a Mastercook poniżej 1800 zł będzie dostępny dopiero w lutym. Teka z kolei (model "B") jest dostępna tylko z zapasów w nielicznych sklepach w necie od... 1830 zł.

Pozdrawiam.

niby widac taniej, ale rozumiem ze kontaktowales sie z nimi i jest wystawione na stronie a fizycznie nie maja na stanie?

http://www.ceneo.pl/1170088

ja kupowalem ten model w jednym ze sklepow internetowych pol roku temu, dalem 1490zl i generalnie jestem zadowolony.

ktos pytal o garnki do tej plyty - ja mialem ograniczony budzet i kupilem za 200 na allegro zestaw bergnera i jest bardzo ok. troszke bzycza, ale mi nie przeszkadza, a na pewno sa cichsze niz patelnia Ikea365+, któą też mam.

• Odpowiedzi 317
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A czy może podzielić się wrażeniami z użytkowania tej płyty Amica PI 6508 TF?

http://www.ceneo.pl/1923034

http://www.amica.com.pl/pl,produkty,produkty,3,0110-0902-....-1100.html#pro,3145,0110-0902-....-1100

Wg mnie ta płyta ma wszystko czego potrzeba, ale pozostaje jedno "ale" - "Amica".

Wciąż nie mam zbyt dużego zaufania do tej marki.

Może znajdzie się jakiś zwolennik tej polskiej firmy i spróbuje przekonać mnie, że Amica produkuje sprzęty godne zaufania.

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

Jutro muszę podjąć ostateczną decyzję odnośnie wyboru sprzętu AGD do kuchni. Właściwie wątpliwości mam ciągle w kwestii piekarnika. Zastanawiam się nad Teka HA 850, bo ma wiele fajnych funkcji, jak m.in. teleskopowe prowadnice. No i wygląd bardzo mi odpowiada.

Czy ktoś użytkuje ten piekarnik i może powiedzieć, jak sprawdza się w praktyce?

Interesują mnie też zdjęcia (real). GDzieś przeczytałam, ze w rzeczywistości nie wygląda tak dobrze jak na zdjęciach, które można znaleźć w sieci (podobno jakieś tandetne pokrętła?)

Liczę na jakikolwiek odzew :D

witam, ja mam piekarnik Teka HA850- jestem zadowolona, prowadnice teleskopowe- super sprawa, a tandetne pokrętła- nie zauważyłam w nich nic tandetnego, zresztą są chowane do środka, więc jak się komuś nie podobają to można je wcisnąć i już :wink:

tak wygląda mój piekarnik

http://img169.imageshack.us/img169/9717/37397142uy2.jpg

u nas w domu od ok pół roku jest HA-850, w sklepie internetowym kosztowała 1650pln. Małżonka bardzo zadowolona, ja (jako konsument :)) również. Kilka osób które nas odwiedziły i lubią pogotować również wyraziło się pozytywnie.

Moim zdaniem wygląda naprawdę ok i pokrętła są w porządku., nie mam niestety zdjęć, ale czemu nie wybierzesz się do jakiegoś sklepu żeby obejrzeć "na żywo" ten sprzęt?

• 2 weeks później...

mam inny model Teki, więc o tym konkretnym nic nie powiem, ale ogólnie z płyty, jak i innych sprzętów Teki które mam jestem zadowolony.

Co do pytania o średnice - garnek może być mniejszy od pola ale w rozsądnych granicach. z tego co pamiętam to w instrukcji jest podana średnica danego pola i minimalna średnica garnka jaki może być na nim używany.