luka_w 01.06.2009 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Witam wszystkich. Zarejestrowałem się specjalnie na tym forum, żeby wyrazić swoją opinię nt. płyty GKST 60 i4 ENTRY. Wszystkim ODRADZAM kupno tej płyty z jednego prostego powodu: 4 pola grzejne nigdy nie są używane JEDNOCZEŚNIE, równie dobrze mogłem kupić płytę z DWOMA polami !!! Dlaczego? Jeżeli się gotuje na trzech lub czterech polach to używane są jednocześnie tylko DWA POLA !!! Jest to związane z modułami, gdzie 2 pola grzejne przypadają na jeden moduł (POWERMANAGAMENT). Taki sposób działania nigdzie nie jest opisany, teka nazywa to "cyklicznym grzaniem". Jeżeli gotuje się na jednym module, następuje przełączanie pomiędzy polami co kilka sekund, tzn. jedno pole grzeje kilka sekund, następnie słychać przełączenie i drugie pole grzeje przez kilka sekund. Moim zdaniem jest to zwykłe oszukiwanie ludzi i będę to zgłaszał w UOKiK. Dzieje się tak, bez względu na poziom mocy grzania. Nie wspomnę już, że to cykanie jest dosyć głośne + wiatraki chłodzące pracują prawie bez przerwy... ... 1. GKST 60 I4 Entry - TEKA; ... W wątku o Tece można poczytać o tzw. pracy przerywanej czyli pełna moc przez klika sekund, potem przerwa, ponownie praca przy pełnej mocy itd. Wyczytałem że tylko droższe modele grzeją ciągłą, nieprzerywaną mocą przy niższych ustawieniach ... W skrócie, trzeba rozróżnić grzanie: 1.impulsowe(przerywane) 2.cyklicznnie(przemiennie) - GKST 60 i4 ENTRY, ... ? 1. Impulsowe prawdopodobnie posiada każda płyta (może w niektórych tego po prostu nie słychać)i dzieje się to przypadku grzania na niskich wartościach, czyli poniżej mocy nominalnej (w moim przypadku wartość 5) pola grzewczego 2. (opisane na początku tego postu) więcej nt. temat można poczytać tutaj: http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=6580458#6580458 gdzie toczy się mała dyskusja Moje pytanie brzmi, czy wszystkie płyty oparte na modułach działają w ten sam sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 01.06.2009 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 No to mnie nie pocieszyłeś Ja też nabyłam teke - jeszcze nie używana. W prawdzie inny model ale pewnie wszystkie teki podobnie działają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majalu 01.06.2009 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 i jak, sprawdza się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 02.06.2009 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Ostrożnie z tym "straszeniem" , ja też wybrałam tekę model GKST 60 Fi4 High i narazie jestem bardzo zadowolona. Gotuję od prawie dwóch miesiecy, dodam, że dużo (dla czteroosobowej rodzinki) i często używam jednocześnie czterech pól. Osobiście nie słyszę przełączania z jednego na drugie pole, a brzęczenie i wiatraki są dla nas nieuciążliwe. Moc płyty jest wystarczająca, ale faktycznie nie można na wszystkich polach jednocześnie włączyć funkcji POWER, ale przeciż nie jest NIGDY ta funkcja potrzebna w tym samym czasie (zagotowuje wodę w kilka sekund).aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luka_w 02.06.2009 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Ostrożnie z tym "straszeniem" straszeniem? w żadnym wypadku, tylko faktycznym opisaniem działania produktu, a nigdzie nie jest to opisane ... Moc płyty jest wystarczająca, ale faktycznie nie można na wszystkich polach jednocześnie włączyć funkcji POWER, ale przecież nie jest NIGDY ta funkcja potrzebna w tym samym czasie (zagotowuje wodę w kilka sekund). zgadzam się z tym i moje uwagi nie dotyczą używania funkcji "power", tylko używania pól nawet na najmniejszych mocach jednocześnie Osobiście nie słyszę przełączania z jednego na drugie pole oprócz tego charakterystycznego cykania, można to zaobserwować też po garnkach, z Twojej opinii wynika, że w tym droższym modelu HIGH to co opisałem nie występuje, a ta płyta też jest oparta na modułach ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewaks 02.06.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Tak, ma funkcje power dla kazdego pola, i timer tez dla kazdego osobno mozna ustawic (ponoc - tak wynika z instrukcji ;p) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markli29 18.06.2009 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Wiele tutaj pisze się o jakości sprzętu. Interesują mnie Wasze opinie na temat płyty TEKA model IR 641. Czy opisany wcześniej problem płyt z lit.B tutaj też ma zastosowanie? Do tej pory nie używałam jeszcze płyty indukcyjnej i szczerze mówiąc niewiele wiem na ten temat. Proszę o informacje i porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toreand 15.12.2009 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Witam,Jestem na etapie wyposażenia kuchni angielskiej do zabudowy i wybrałem taki sprzęt:1) płyta indukcyjna Teka IRX 6452) piekarnik Teka HX 7603) mikrofala Teka MWX 22 BIS4) zmywarka Siemens SN 64M001EU5) okap Siemens LB 54564 do zabudowy kominka ang6) lodówka Siemens KI 38SA50 TEKA spodobała mi się pod względem ceny i jakości wykonania.Jestem bardzo zainteresowany Waszymi opiniami, chciałbym wyważyć cenę do jakości a TEKA daje taką możliwość. Co sądzicie na tej firmy? Oczywiście pozostałe produkty, też opinii chętnie wysłucham. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wysoki połysk 15.12.2009 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Witaj,Ja mam w domu piekarnik i płytę gazową firmy Teka.Płyta działa bez zarzutu,zresztą cóż mogłoby nie działać w płycie gazowej?Natomiast odnośnie piekarnika mam kilka zastrzeżeń,wybrałam sobie nowy model i może stąd te niedopracowania?Ja mam ten model i go nie polecam,zresztą do kuchni angielskiej by nie pasował http://www.agdexpert.pl/piekarniki-bez-sterowania-do-plyt/teka-combo-hx-4515?gclid=CLy35ueR2J4CFSBk4wodf3SLrw. Nie miałam styczności z Twoim piekarnikiem,nikt z moich klientów go nie miał.Nie wolisz stylizowanego ?Często sprzedawcy polecają Tekę z/w na program lojalnościowy firmy który gwarantuje im po około 100 na konto za każdy sprzedany sprzęt. Płytę indukcyjną kupiłabym z chociaż jednym podwójnym polem indukcyjnym.Pozdrawiam i życzę radości w nowej kuchniI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 15.12.2009 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Ja mam płytę indukcyjną teka taką jaką wybrałaś. Działa bez zarzutu 5 miesiąc, piekarnik tez mam teki, i również ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pl.isiek 01.01.2010 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Witam, Przeczytalem cale forum i tak naprawdę nic konkretnego się nie dowiedzialem Zastanawiam się nad zakupem płyty indukcyjnej Teki, mam 2 modele do wyboru: 1) IR 641 2) GKST 60 i4.1Basic Slider, Cena obu ok. 1300 zl tylko jka jest róznica? Dziekuję za info, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pl.isiek 01.01.2010 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Witam, Mam pytanie jak prawuje się AGD Firmy Teka? Dziękuję za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 05.01.2010 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 A jakie masz zastrzeżenia co do tego piekarnika? Witaj, Ja mam w domu piekarnik i płytę gazową firmy Teka. Płyta działa bez zarzutu,zresztą cóż mogłoby nie działać w płycie gazowej? Natomiast odnośnie piekarnika mam kilka zastrzeżeń,wybrałam sobie nowy model i może stąd te niedopracowania?Ja mam ten model i go nie polecam,zresztą do kuchni angielskiej by nie pasował http://www.agdexpert.pl/piekarniki-bez-sterowania-do-plyt/teka-combo-hx-4515?gclid=CLy35ueR2J4CFSBk4wodf3SLrw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiakp 06.01.2010 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Ja jestem zainteresowana GKST 60 Fi4 High ale czy warta tej ceny?Czy pola podczas gotowania nie wylaczaja sie i nie wlaczaja bo tak mialam w ceramicznej i doprowadzalo mnie to do szalu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela_ap 06.01.2010 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Witam, Przeczytalem cale forum i tak naprawdę nic konkretnego się nie dowiedzialem Zastanawiam się nad zakupem płyty indukcyjnej Teki, mam 2 modele do wyboru: 1) IR 641 2) GKST 60 i4.1Basic Slider, Cena obu ok. 1300 zl tylko jka jest róznica? Dziekuję za info, mam IR 641, działa bez zarzutu i ze spokojem sumienia polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepi 24.01.2010 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Mineły dwa lat od urzytkowania i jest pierwszy problem, może ktoś jest wstanie mi pomuc. Na jednym z "palników" pojawia się napism migający napis E - 4 (przemiennie) Co to może byc, oczywiście nie działa ta częśc kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 14.02.2010 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Podnoszę, może ktoś jeszcze mógłby cos dodać. Jakieś uwagi ad. użytkowania lub jakości? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 14.02.2010 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Posiadam. Gotuję od grudnia 2009 więc dość krótko. Jak dla mnie ok. Zero uwag. Fajna jest - myje się szmatką zwilżona wodą i git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 15.02.2010 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 ja mam kupioną IR641, ale jeszcze leży w pudełku. U mnie również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinok 15.02.2010 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 ja mam kupioną IR641, ale jeszcze leży w pudełku. U mnie również To musi być jakaś wadliwa seria bo u mnie tez jeszcze w pudełku Ale już niedługo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts