Lookita 13.07.2008 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 mam patelnie z IKEA o sr. 21 cm,nie wiem czy Teka,ta bez B przyjmie ja,drozsza ma 21 cm.....pola grzewcze,nie moge sam podlaczyc tej Teki bo bym sprawdzil dzialanie,jest to wazne bo patelnie duze przydaja sie a one maja min 21 cm,problemem moze byc wtedy to,ze plyta nie przyjmie na polu o sr. 20 cm naczynia o sr. 21 cm,moze tak byc prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
huragan 13.07.2008 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 9 stopni ma Teka i to w zupełności wystarcza. Ja kupiłam patelnię indukcyjną w Biedronce za 29 złotych- i działa! Jest co prawda głośniejsza niż inne garnki dobrej firmy, ale mi to nie przeszkadza. A tak wogóle, to coraz bardziej lubię moją płytę, nie chciałabym już wrócić do gazowej. Zrezygnowałam też z czajnika elektrycznego, bo na płycie jest szybciej. No i ta płyta jest o wiele łatwiejsza do utrzymania w czystości. Jak sobie przypomnę czyszczenie "zakamarków" w kuchence gazowej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 14.07.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Mimo ze studiowałam długo temat kuchenek indukcyjnych przed zakupem to do końca nie wiem, czy wybierając te Teka bez B dobrze zrobiłam bo byc może ta z B jest lepsza, nie wiem. Kupiłam z mniejszym poborem mocy bo wydawało mi się ze nie ma to wpływu na moc grzania a tylko na pobór mocy. U mnie zainstalował płyte pan który robił wiele innych rzeczy ale zna się na elektryce. Tak się złożyło że rozprowadzał tv po domu elektryk z uprawnieniami, a że był uprzejmy to sam zaproponował i sprawdził zamontowanie kuchenki i podstemplował instalacyjny papier, w razie reklamacji no i dla bezpieczeństwa, że kuchenka nie kopnie. Co do wielkości garnków i patelni to wg opisu kuchenka ta ma system rozpoznawania wielkości garnka, co ja rozumiem że dostosowuje wielkość pola grzewczego i jeżeli postawię mniejszą patelnię to nie grzeje poza nią, natomiast jeśli garnek jest większy niż oznaczone pole to grzeje w obrębie oznaczonym ale nie poza nim, nie odmawia jednak gotowania w ogóle. Kupiłam patelnie za kilkadziesiąt zł w jakims supermarkecie, sprawdzałam magnesem i przylegał, smaży dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 14.07.2008 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 A ja mam obawy,bo mam turystyczna ,przenosna indukcje Zepptera i niestety patelnie o sr. 21 cm nie widzi-wypisuje Error,a plyta ma srednice 20 cm.Wiec tym sie przejalem...ale zobaczymy,mam nadzieje w tym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulka 14.07.2008 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Mimo ze studiowałam długo temat kuchenek indukcyjnych przed zakupem to do końca nie wiem, czy wybierając te Teka bez B dobrze zrobiłam bo byc może ta z B jest lepsza, nie wiem. Kupiłam z mniejszym poborem mocy bo wydawało mi się ze nie ma to wpływu na moc grzania a tylko na pobór mocy. a ja wciąż nie mogę się zdecydować czy ktoś może potwierdzić czy te róznice mocy to wielkość poboru mocy, czyli zużycie prądu czy coś innego np. moc z jaką płyta może działać? Co do wielkości garnków i patelni to wg opisu kuchenka ta ma system rozpoznawania wielkości garnka, co ja rozumiem że dostosowuje wielkość pola grzewczego i jeżeli postawię mniejszą patelnię to nie grzeje poza nią, natomiast jeśli garnek jest większy niż oznaczone pole to grzeje w obrębie oznaczonym ale nie poza nim, nie odmawia jednak gotowania w ogóle. Kupiłam patelnie za kilkadziesiąt zł w jakims supermarkecie, sprawdzałam magnesem i przylegał, smaży dobrze. mam nadzieję, a chciałbym mieć pewność ,że jest tak jak piszesz, czy inni użytkownicy tych płyt mogą to potwierdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tiga 14.07.2008 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Zrezygnowałam też z czajnika elektrycznego, bo na płycie jest szybciej. O dobrze wiedzieć A zastanawiałam się gdzie na blacie ustawić czajnik To jeszcze jaki czajnik polecacie- bo od kilku lat gotowałam w elektrycznym, więc nie wiem jaki zwykły kupić.(by pasował do indukcji) Aha- jeśli chodzi o temat głóny Ja mam płytę z literką B, ale jeszcze w kartonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stiff 14.07.2008 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 W tej bez B - czyli mniejszej mocy kuchenka jest podzielona na dwa moduły - prawy i lewy ( po dwa " paleniska").Jeśli w jednym z modułów jakieś palenisko pracuje z dużą mocą to moc innego modułu zostaje zmniejszona. Ta ze znacznikiem B ma pełną moc na każde palenisko. W tej bez B timer jest tylko na palenisku z tyłu po prawej stronie. Ta ze znacznikiem B ma na wszystkie. Ta bez znacznika B jest droższa ale nie wiem dlaczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulka 14.07.2008 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 W tej bez B - czyli mniejszej mocy kuchenka jest podzielona na dwa moduły - prawy i lewy ( po dwa " paleniska").Jeśli w jednym z modułów jakieś palenisko pracuje z dużą mocą to moc innego modułu zostaje zmniejszona. Ta ze znacznikiem B ma pełną moc na każde palenisko. W tej bez B timer jest tylko na palenisku z tyłu po prawej stronie. Ta ze znacznikiem B ma na wszystkie. Ta bez znacznika B jest droższa ale nie wiem dlaczego. stiff, dzięki, Twoje uwagi są bardzo cenne i przekonujące do płyty z "B", tylko ja też cholera wciąż dojść nie mogę z jakiego powodu droższa jest ta druga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 14.07.2008 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 a ja wciąż nie mogę się zdecydować czy ktoś może potwierdzić czy te róznice mocy to wielkość poboru mocy, czyli zużycie prądu czy coś innego np. moc z jaką płyta może działać? MOja rada - nie kupuj dopóki nie będziesz miec 100 % pewności co i za ile kupujesz. Ja musiałam decydowac dosć szybko i wiedzę czerpałam tylko z internetu a te wszystkie opisy są schematyczne i niewiele laikowi mówią, o dobra radę trudno. Po przeczytaniu tego wątku zaczynam żałować, że kupiłam droższą skoro tańsza jest lepsza / nie lubię niepotrzebnie przepłacać \. I tu czekam na mądry wpis kogos kto rozwieje nasze wszystkie wątpliowści. Swoja droga, obecnie jest tak wielka ilo sc sprzetu agd z różnymi funkcjami, parametrami że powinien byc edytowany jakis poradnik dla kupujących tego typu sprzęt, a może jest jakieś takie pismo o którym nie wiemy? Zeby zwykła gospodyni domowa lub mężczyzna którego zainteresowania są dalekie od sprzyętu kuchennego mogli się w tym połapać i dokonać właściwego zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomD 14.07.2008 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Ja zamówiłem bez literki B.Dzwoniłem do przedstawicielstwa firmy TEKA w Polsce i miły pan poinformował mnie, że typ bez literki B jest nowocześniejszy, ma większą sprawność i elektronicznie można sterowac wszystkimi polami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 14.07.2008 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 mnie trudno powiedziec,ale mialem Samsunga kupic,mial ciut wyzsza cene,ale bajerkow wiecej...na razie mam Teke bez B w pudle i nie wiem jak sie sprawuje...czy byl to dobry wybor?okaze sie niebawem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yacol 14.07.2008 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 W tej bez B - czyli mniejszej mocy kuchenka jest podzielona na dwa moduły - prawy i lewy ( po dwa " paleniska").Jeśli w jednym z modułów jakieś palenisko pracuje z dużą mocą to moc innego modułu zostaje zmniejszona. Ta ze znacznikiem B ma pełną moc na każde palenisko. W tej bez B timer jest tylko na palenisku z tyłu po prawej stronie. Ta ze znacznikiem B ma na wszystkie. Ta bez znacznika B jest droższa ale nie wiem dlaczego. Jestes pewien ?? Bo ja slyszalem ze jak podlaczysz pod sile to to niema znaczenia i ze nie ma problemu z ustawieniem na pelna moc. Ja wzialem ta tansza (jak u wielu jeszcze w kartonie) i ta druga niby ma jakies timery i wiecej bajerow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stiff 14.07.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 100 % pewności nie ma nigdy.Dane są odczytane z instrukcji obsługi i montażu.Ta ze znacznikiem B ma 7,4 kW mocy - ta druga 5,9 - coś w tym musi być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinnab 15.07.2008 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 a kupiłam patelnię indukcyjną w Biedronce za 29 złotych- i działa! to bardzo dobra wiadomosc bo ja tez przezornie zaopatrzylam sie w Biedronce w patelnie, chociaz moja Teka jeszcze w pudle Reszte garnkow chce kupic w Ikei, seria 365 nadaje sie do indukcyjnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 15.07.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Dzwoniłem do przedstawicielstwa firmy TEKA w Polsce i miły pan poinformował mnie, że typ bez literki B jest nowocześniejszy, ma większą sprawność i elektronicznie można sterowac wszystkimi polami Tak własnie odpowiadają mili panowie i panie, ta informacja nic nie mówi na czym polega nowocześniejszość, czy chodzi tylko o wygląd, na czym polega większa sprawnośc a sterować wszystkimi polami to chyba można w każdej kuchence, nawet elektrycznej starego typu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucasgg 17.07.2008 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Witam, Tak własnie odpowiadają mili panowie i panie, ta informacja nic nie mówi na czym polega nowocześniejszość, czy chodzi tylko o wygląd, na czym polega większa sprawnośc a sterować wszystkimi polami to chyba można w każdej kuchence, nawet elektrycznej starego typu. Mam od ponad pół roku GKST 60 I4 BASIC (to pewnie jest ta literka B) - nie wiem na czym mogłaby polegać nowocześniejszość i większa sprawność - ale podejrzewam, że jeżeli poprawili sprawność tej płyty to w takim stopniu, że zaoszczędzisz może kilka złotych przez cały okres jej używania W wersji którą wymieniłem można sterować wszystkimi polami... chyba że chodzi im o to, że można jednocześnie sterować, tj. jednym przyciskiem (jednym naciśnięciem) zmieniasz moc wszystkich aktywnych pól (choć nie wiem czy by mi się przydało). -- Pozdrawiam, Łukasz Gryka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 17.07.2008 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Odpalona-Teka bez B.Pierwsze wrazenie-slabo moimi palcami steruje sie,jakies mam gruboskorne opuszki,mojej Zony na pewno takie nie sa,ale tez po 2-3 probie czasem zwieksza sie moc.Troszke mnie to denerwuje.Plyta pracuje cicho,jak cos slychac to spod garnka dzwieki,poziom mocy wystarczajacy,w sumie....grzeje i steruje sie normalnie...poza dotykiem palcow.Zaluje,ze kupiona w IKEA patelnia pod indukcje niestety nie dziala....Zepptery slicznie gotuja i sie prezentuja...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinnab 17.07.2008 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Zaluje,ze kupiona w IKEA patelnia pod indukcje niestety nie dziala.... czy ta patelnia to wok czy cos z serii oznaczonych jako nadajace sie pod indukcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 17.07.2008 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 oczywiscie,myslalem,ze majac 21 cm nie dziala bo byla ustawiona na plyte turystyczna in dukcyjna Zepptera o sr. 20 cm.Niestety na Tece ta sama patelnia nie dziala,cyferka na plycie miga i potem pole najwieksze sie wylacza....patelnia niezbyt droga ale celowo pod indukcje wybieralem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulka 17.07.2008 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 .Zaluje,ze kupiona w IKEA patelnia pod indukcje niestety nie dziala....Zepptery slicznie gotuja i sie prezentuja...... napisz proszę która to dokładnie patelnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts