giga 29.06.2005 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Zasialiśmy ją tej wiosny wygląda pięknie , lecz zaczeły wyrastac też chwasty ,ja po przewertowaniu forum kupiłam STARANE250 i zaczeliśmy spryskiwać a ,że zabrakło na większą część podwórka podjechałam do innego ogrodniczego (niż kupiłam wcześniej) i chciałam kupić na resztę ,wtedy dowiedziałam się ,że ów środka nie stosuje się na młodą trawkę . I co teraz z nią będzie? http://www.mmonika1.photosite.com/~photos/tn/352_348.ts1118760685511.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przmslw 29.06.2005 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Nic nie będzie. Ja zrobiłem tak samo i chwasty zniknęły a trawka sobie rośnie. Nie przejmuj się i głowa do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbro 30.06.2005 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 Będzie O.K. Tylko stosuj osłonkę na dyszę spryskiwacza, można dawać trochę wyższe stężenie niż w instrkcji i opryskiwać w normalnych temperaturach a nie przy upale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giga 30.06.2005 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 Wielkie dzięki za słowa otuchy . Narazie nic się z nią niedzieje (z trawą oczywiście) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buba48 04.07.2005 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 Ładny trawnik. A mój żółknie. Dlaczego ? Co robić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giga 04.07.2005 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 Ładny trawnik. A mój żółknie. Dlaczego ? Co robić ? Mój też zaczyna żółknieć .Wydaje mi się ,że to przez nawóz i odchwaszczacz no i oczywiście przez słońce . Niewiem może też za mało podlewamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg5 07.07.2005 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Proponuję: http://www.ogrody.agrosan.pl/poradnik.htmlA tak swoją drogą , trawnik wymaga ,wbrew pozorom, więcej pracy niż każdy inny rejon ogrodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 07.07.2005 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 A tak swoją drogą , trawnik wymaga ,wbrew pozorom, więcej pracy niż każdy inny rejon ogrodu. Zdecydowanie tak. Choć można łatwiej stosować narzędzia mechaniczne do obróbki. W innych cześciach praca jest ręczna - ale za to zdecydowanie rzadziej. Ale trawa potrafi byc bardzo reprezentacyjna lub ... zepsuć cały ogród. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 07.07.2005 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Ładny trawnik. A mój żółknie. Dlaczego ? Co robić ? Mój też zaczyna żółknieć .Wydaje mi się ,że to przez nawóz i odchwaszczacz no i oczywiście przez słońce . Niewiem może też za mało podlewamy. Trawnik potrzebuje sporo wody (naprawdę dużo). Wiecej niż inne regiony ogrodu (najcześciej). Dodatkowo łatwo dać za dużo nawozu - lepiej sypać czesciej małe dawki. Odchwaszczacz nie powinien mieć dużego wpływu - przynajmniej nie słyszałem. Spróbuj przez 2-3 tygodnie podlewać tak conajmniej 5 l/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg5 07.07.2005 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Dodam , nie podlewajcie przy nasłonecznionym [nagrzanym] trawniku ! Albo wcześnie rano ,albo po zachodzie słońca . Częstą przyczyną "wypalania " trawy jest szok termiczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 02.08.2005 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 Dodam , nie podlewajcie przy nasłonecznionym [nagrzanym] trawniku ! Albo wcześnie rano ,albo po zachodzie słońca . Częstą przyczyną "wypalania " trawy jest szok termiczny. Nie zgadzam się. Sąsiad często podlewa w pełnym słońcu bo tylko wtedy jest odpowiednie ciśnienie wody. Trawę ma wspaniałą ( 2 rok) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbro 03.08.2005 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 NOTO według mnie ma rację. Trawa nie ma dużych liści, na których kropelki wody powodowałyby efeky soczewki w pełnym słońcu[/i][/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadly 03.08.2005 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 Zadałem takie samo pytanie w innym wątku.Przewijały się odpowiedzi o "szoku termicznym", wypalaniu trawy poprzez powstawanie soczewek z wody.Ale konkluzją i jedyną rzeczą przeciwko podlewaniu w gorące/słoneczne popołudnia był aspekt ekonomiczny - duża część wody wylana w gorący dzień odparuje nim dostanie sie do korzeni trawy, więc aby mieć zadowalający efekt wylewamy więcej wody, niż byśmy to uczynili wieczorem/rano. Arecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 03.08.2005 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 Ciekawy temat: "Co bedzie z moją trawką?" W pierwszym momencie pomyślałem że ktoś się zastanawia czy u nas też nie zalegalizują jak w Holandii Pozdrawiam (szczególnie tych co nie zrozumieli o co mi chodzi ;-) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 08.08.2005 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 A Ty znowu o "jedzeniu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts