invx 29.06.2005 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Mam troche keramzytu (zostalo go w wyniku niedokladnego obliczenia ) frakcji do 3 mm (moze nawet do 2) i aby sie nie zmarnowal, chce nim ocieplic strop. Tylko ze od dolu Chce go wdmuchnac pomiedzy strop, a cos w rodzaju sufity podwieszanego. No i tutaj zabardzo jeszce nie wiem jak to zrobic Wiec szukam pomocy u Was. Myslalem zeby zmodyfikowac jakos odkurzac, odwrucic mu ciag, i i cos zeby zasysal keramzyt, i go wdmuchiwal . Co wy na to ? moze macie jakies pomysly, moze ktos z Was juz takie cos robil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 29.06.2005 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 A czy warto? Izolacyjność keramzytu nie jest jakaś rewelacyjna. Może łatwiej będzie wywiercić w stropie od góry otworek o średnicy większej niż 3 średnice kulek keramzytu by się Ci nie zaklinowało w otworze i wsypywać od góry? Ponieważ sypiąc z góry usypiesz pod dziurką stożek, to co jakiś czas przez otwór włóż jakiś drut i przegarnij keramzyt na boki. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 29.06.2005 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Jeśli byś jednak chciał wdmuchiwać to odkurzacz bedzie zbyt słaby. Musiałbyś skonsruować coś na kształt pistoletu do piaskowania (kulkami keramzytu) i użyć sprężarki. I to o sporym wydatku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 29.06.2005 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 sprezarke mam tak ze jestem gotowy zmierzyc sie z keramzytem, na wszelkie sposoby. Wsypywanie od gory odpada, bo nie bede podlogi demolowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 29.06.2005 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Jest coś takiego i nazywa się chyba inżektor.W wersji odkurzacza byłoby tak;Podłączasz wąż na wylocie z odkurzacza a w rurce montujesz drugą cieńszą rurkę pod katem ok 30 stopni, pęd powietrza wytwarza podciśnienie i zabiera ze sobą "okruchy" keramzytu. Zasada podobna do tej jak w taki pistolecie do malowania odkurzaczem. Dopiszę jeszcze, że ta cieńsza rurka ma wystawać nieco w rurze odkurzacza aby występowało zjawisko takie jak w zwężce Venturiego Na razie nic w necie nie znalazłem ale jeszcze poszukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 29.06.2005 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Zgadza się talex, tylko odkurzacz nie da rady zassać keramzytu. Potrzebne wyższe cisnienie. Dlatego napisałem o sprężarce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 30.06.2005 04:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 Nie musiałby, możnaby tę skosną rurkę ustawić od góry i do niej wsypywać/dozować keramzyt. No ale jak daleko on doleci to druga sprawa dlatego zgadzam się z tomkiem 1950, że kompresor bedzie lepszy od odkurzacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 30.06.2005 07:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 OK, to ogo(u?)lny zarys jak to ma wygladac mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osek 06.07.2005 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 *ogólny ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts