rafal9 30.06.2005 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 Dlaczego ??? Jakieś problemy z mediami??? Pośrednik gorąco zapewniał, że wszystko jest git. Wszystko teoretycznie ma być git. Ale na razie nie ma nic. Jeżeli zrealizują tak, jak zapewnia agent to będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxymov 30.06.2005 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 W takim razie trzymam kciuki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankazik 01.07.2005 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 Teraz to jest dziennik jak się patrzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 01.07.2005 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 Teraz to jest dziennik jak się patrzy Dzięki, ale jest jeszcze dużo do opisania, na razie staram się umieszczać najpierw zdjęcia a potem dodawać opisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 05.07.2005 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 Rafal9, widzę, że robota wre!!! Niedługo jak przyjade to nie poznam okolic swojej działki... Gratuluję tempa i czujności w tematyce hydrauliki. Ja uważam, że nalezy robić zgodnie z projektem i nie słuchać uwag wykonawców, ze coś można lepiej, tanie.. Tak trzymaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 06.07.2005 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Musze przyznac, że ten stan zero całkiem fajnie wygląda. (nie mogę się doczekac kiedy ja taki bede miał.. ) A ten piasek wokół fundamentów to daje efekt taki jakby dom był budowany ... na plaży... Pewnie mój będzie wygladał podobnie. W końcu bedzie oddalony od Twojego o ok.8-10m... A powiedz (jesli to nie tajemnica) ile kasy wyniosło Cie doprowadzenie do stanu zero? Jak oglądaęłm Twoja budowę na etapie ław i budowy ścian fundamentowych to ciekawiło mnie co zrobisz z tymi górami piachu, który był zgromadzony wokół przyszłego budynku. Ale widze, że wszystko zostało wykorzystane do zasypania ścian fundamentowych. A dużo wywrotek z piaskiem weszło pod stan zero? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 06.07.2005 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Musze przyznac, że ten stan zero całkiem fajnie wygląda. (nie mogę się doczekac kiedy ja taki bede miał.. ) A ten piasek wokół fundamentów to daje efekt taki jakby dom był budowany ... na plaży... Pewnie mój będzie wygladał podobnie. W końcu bedzie oddalony od Twojego o ok.8-10m... A powiedz (jesli to nie tajemnica) ile kasy wyniosło Cie doprowadzenie do stanu zero? Jak oglądaęłm Twoja budowę na etapie ław i budowy ścian fundamentowych to ciekawiło mnie co zrobisz z tymi górami piachu, który był zgromadzony wokół przyszłego budynku. Ale widze, że wszystko zostało wykorzystane do zasypania ścian fundamentowych. A dużo wywrotek z piaskiem weszło pod stan zero? Ten piasek to jest efekt działania kiepskiego kopacza, tego który zdenerwował nas na samym początku spóźniając się o 2 godziny. Jest to przykład, że czasami warto zapłacić więcej i wziąć sprawdzoną i pewną ekipę/towar, ale ogólnie pracę swoją wykonał tylko nie wszystko uprzątnął. Dodatkowo poszło 2 wywrotki piasku - myślałem, że będzie więcej. Co do kosztów to jak się porozliczam, ze wszystkimi to będę wiedział dokładnie, ale szacuję tak na 22 tys za fundamenty wliczając w to geodetę, prace ziemne, materiały, robociznę ekipy, opłaty kierownika, media (czyli paliwo do agregatu - tutaj miła niespodzianka, bo poszło paliwa za tylko 100 zł) no i okazjonalne piwo dla ekipy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 06.07.2005 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Tak, tak ... mury to nie tylko najsympatyczniejszy etap budowy, ale przy tym dosyć tani POWODZENIA !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 06.07.2005 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Musze przyznac, że ten stan zero całkiem fajnie wygląda. (nie mogę się doczekac kiedy ja taki bede miał.. ) A ten piasek wokół fundamentów to daje efekt taki jakby dom był budowany ... na plaży... Pewnie mój będzie wygladał podobnie. W końcu bedzie oddalony od Twojego o ok.8-10m... A powiedz (jesli to nie tajemnica) ile kasy wyniosło Cie doprowadzenie do stanu zero? Jak oglądaęłm Twoja budowę na etapie ław i budowy ścian fundamentowych to ciekawiło mnie co zrobisz z tymi górami piachu, który był zgromadzony wokół przyszłego budynku. Ale widze, że wszystko zostało wykorzystane do zasypania ścian fundamentowych. A dużo wywrotek z piaskiem weszło pod stan zero? Ten piasek to jest efekt działania kiepskiego kopacza, tego który zdenerwował nas na samym początku spóźniając się o 2 godziny. Jest to przykład, że czasami warto zapłacić więcej i wziąć sprawdzoną i pewną ekipę/towar, ale ogólnie pracę swoją wykonał tylko nie wszystko uprzątnął. Dodatkowo poszło 2 wywrotki piasku - myślałem, że będzie więcej. Co do kosztów to jak się porozliczam, ze wszystkimi to będę wiedział dokładnie, ale szacuję tak na 22 tys za fundamenty wliczając w to geodetę, prace ziemne, materiały, robociznę ekipy, opłaty kierownika, media (czyli paliwo do agregatu - tutaj miła niespodzianka, bo poszło paliwa za tylko 100 zł) no i okazjonalne piwo dla ekipy. 100 - za prąd? No to faktycznie niedużo... Okaże się, że budowa na agregacie jest tańsza od budowy na pradzie budowlanym... Czyli wykorzystałeś piasek z wykopów do zagęszczania pod stanem zero? Rozumiem, że mamy oszczędności poprzez to, że nasze działki są wzasadzie w terenie piaszczystym... A robiąc prace ziemne nie spotkałeś wody? Bo jeśli nie spotkałes to rzeczywiscie mamy prawdopodobnie działki w bardzo suchej okolicy... Zapamietałem: stan zero ok.22tyś, pana koparkowego innego wziąć. A do 22tyś doliczyłeś cene agregatu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 06.07.2005 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Musze przyznac, że ten stan zero całkiem fajnie wygląda. (nie mogę się doczekac kiedy ja taki bede miał.. ) A ten piasek wokół fundamentów to daje efekt taki jakby dom był budowany ... na plaży... Pewnie mój będzie wygladał podobnie. W końcu bedzie oddalony od Twojego o ok.8-10m... A powiedz (jesli to nie tajemnica) ile kasy wyniosło Cie doprowadzenie do stanu zero? Jak oglądaęłm Twoja budowę na etapie ław i budowy ścian fundamentowych to ciekawiło mnie co zrobisz z tymi górami piachu, który był zgromadzony wokół przyszłego budynku. Ale widze, że wszystko zostało wykorzystane do zasypania ścian fundamentowych. A dużo wywrotek z piaskiem weszło pod stan zero? Ten piasek to jest efekt działania kiepskiego kopacza, tego który zdenerwował nas na samym początku spóźniając się o 2 godziny. Jest to przykład, że czasami warto zapłacić więcej i wziąć sprawdzoną i pewną ekipę/towar, ale ogólnie pracę swoją wykonał tylko nie wszystko uprzątnął. Dodatkowo poszło 2 wywrotki piasku - myślałem, że będzie więcej. Co do kosztów to jak się porozliczam, ze wszystkimi to będę wiedział dokładnie, ale szacuję tak na 22 tys za fundamenty wliczając w to geodetę, prace ziemne, materiały, robociznę ekipy, opłaty kierownika, media (czyli paliwo do agregatu - tutaj miła niespodzianka, bo poszło paliwa za tylko 100 zł) no i okazjonalne piwo dla ekipy. 100 - za prąd? No to faktycznie niedużo... Okaże się, że budowa na agregacie jest tańsza od budowy na pradzie budowlanym... Czyli wykorzystałeś piasek z wykopów do zagęszczania pod stanem zero? Rozumiem, że mamy oszczędności poprzez to, że nasze działki są wzasadzie w terenie piaszczystym... A robiąc prace ziemne nie spotkałeś wody? Bo jeśli nie spotkałes to rzeczywiscie mamy prawdopodobnie działki w bardzo suchej okolicy... Zapamietałem: stan zero ok.22tyś, pana koparkowego innego wziąć. A do 22tyś doliczyłeś cene agregatu? Piasek nadaje się do zasypywania, wody nie było, teren jest faktycznie suchy. W tej kwocie nie uwzględniałem kosztów przygotowawczych, czyli agregatu, studni, ogrodzenia i innych takich tam, które jak się zsumowało to nie są małe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 06.07.2005 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Zajrzalam znowu do Twojego i dziennika i powiem,ze bardzo mi sie podoba.Nie moge sie doczekac kiedy juz bedzie ta Wasza "petunia",mam slabosc do projektow z Archonu bo sama tez zakupilam z ich biura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jane 07.07.2005 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Styropian kładłeś i od zewnątrz i od wewnątrz?Nie widzę dokładnie. I gratuluję stanu zero! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 07.07.2005 15:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Styropian kładłeś i od zewnątrz i od wewnątrz? Nie widzę dokładnie. I gratuluję stanu zero! Dzięki, styropian tylko od zewnątrz był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 07.07.2005 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Jakim cudem udało Ci się załatwić transport na jutro???? Ja zamawiam kilka dni wcześniej, a i tak przyjeżdżają zawsze spóźnieni...Mówią, że straszny ruch w hurowniach i nie wyrabiają.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 08.07.2005 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Jakim cudem udało Ci się załatwić transport na jutro???? Ja zamawiam kilka dni wcześniej, a i tak przyjeżdżają zawsze spóźnieni...Mówią, że straszny ruch w hurowniach i nie wyrabiają.. Pozdrawiam Do tej pory brałem towar i beton tylko z jednej hurtowni. Zawsze byli na czas (no może poza jednym 2 godzinnym opóźnieniem), z reguły z dnia na dzień można zamawiać. Przy betonie może być jakiś dzień zajęty jak mają duże betonowanie nocno-dzienne. Porotherm wziąłem z innej, ale 2 dni wcześniej sygnalizowałem, że na sobotę będzie potrzebny, więc byli przygotowanie aby ściągnąć z cegielni. Akurat udało się, że ściągnęli w czwartek więc na piątek mogli podrzucić na budowę. PS: dzisiaj z rana jak ekipa w liczbie 3 murarzy, 3 pomocników i majster wzięła się do roboty to w ciągu dwóch godzin wymurowali niezły kawał ścian. Na razie jestem w szoku, zobaczymy co będzie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 08.07.2005 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Super, że udao się rozpocząć wszybciej!! Tylko niech przy pierwszej warstwie za bardzo nie spieszą się, bo jest najważniejsza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 08.07.2005 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Super, że udao się rozpocząć wszybciej!! Tylko niech przy pierwszej warstwie za bardzo nie spieszą się, bo jest najważniejsza... Przy pierwszej warstwie był dzisiaj kierownik i ja też. Patrzyłem im na ręce czy odpowiednio ustawiają na pustaki na fundamentach. Może nie będzie źle. Ciekawe ile wymurują na koniec dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 10.07.2005 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 Widzę Rafal9, że "mury pną się do góry".. Ładnie wyglada Twoja budowa. Najważniejsze, ze pierwsze warstwy są ułożone dobrze. Bardzo jestem ciekaw jak będzie Ci udawały się dostawy "just on time"... Jak będę budował, to tez będe skłaniał się ku takiej organizacji. Widzę, że mimo wszystko należy poganiać hurtownie i kożystać z więcej niż jednej hurtowni.. Ciekawi mnie, a gdzie nocują robotnicy? Wziąłeś ekipę z okolic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 11.07.2005 16:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Widzę Rafal9, że "mury pną się do góry".. Ładnie wyglada Twoja budowa. Najważniejsze, ze pierwsze warstwy są ułożone dobrze. Bardzo jestem ciekaw jak będzie Ci udawały się dostawy "just on time"... Jak będę budował, to tez będe skłaniał się ku takiej organizacji. Widzę, że mimo wszystko należy poganiać hurtownie i kożystać z więcej niż jednej hurtowni.. Ciekawi mnie, a gdzie nocują robotnicy? Wziąłeś ekipę z okolic? Ekipa jest z okolic więc nie nocują na działce. Cały niezbędny sprzęt wożą ze sobą. Teraz planują część pozostawiać, jak będzie można schować za murami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 12.07.2005 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Widzę Rafal9, że "mury pną się do góry".. Ładnie wyglada Twoja budowa. Najważniejsze, ze pierwsze warstwy są ułożone dobrze. Bardzo jestem ciekaw jak będzie Ci udawały się dostawy "just on time"... Jak będę budował, to tez będe skłaniał się ku takiej organizacji. Widzę, że mimo wszystko należy poganiać hurtownie i kożystać z więcej niż jednej hurtowni.. Ciekawi mnie, a gdzie nocują robotnicy? Wziąłeś ekipę z okolic? Ekipa jest z okolic więc nie nocują na działce. Cały niezbędny sprzęt wożą ze sobą. Teraz planują część pozostawiać, jak będzie można schować za murami. To nie będzie lepiej zrobić ogrodzenie? Myslisz, że za murami narzedzia bedą bezpieczne? W sumie jestem ciekaw jak na naszej łące jest ze złodziejami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts