rafal9 12.07.2005 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Widzę Rafal9, że "mury pną się do góry".. Ładnie wyglada Twoja budowa. Najważniejsze, ze pierwsze warstwy są ułożone dobrze. Bardzo jestem ciekaw jak będzie Ci udawały się dostawy "just on time"... Jak będę budował, to tez będe skłaniał się ku takiej organizacji. Widzę, że mimo wszystko należy poganiać hurtownie i kożystać z więcej niż jednej hurtowni.. Ciekawi mnie, a gdzie nocują robotnicy? Wziąłeś ekipę z okolic? Ekipa jest z okolic więc nie nocują na działce. Cały niezbędny sprzęt wożą ze sobą. Teraz planują część pozostawiać, jak będzie można schować za murami. To nie będzie lepiej zrobić ogrodzenie? Myslisz, że za murami narzedzia bedą bezpieczne? W sumie jestem ciekaw jak na naszej łące jest ze złodziejami... Ja też jestem bardzo ciekawy jak to będzie z bezpieczeństem. Na razie, odpukać, nic nie zginęło. Siatka i tak przed niczym nie ochroni a w razie kradzieży mogą ją także zwinąć. Ale planuję założyć jak wyleją strop - będzie łatniej wyglądał plac budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 12.07.2005 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 To cieszę się, że nic nie zgineło. Oby tak dalej! A w temacie naciagania siatki to też zastanawiam się w którym momencie ją naciagnąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 14.07.2005 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 Widzę, że robota wre aż miło! Cały czas kibicuję Twojej budowie i z zapartym tchem ogladam postęp robót. Dobrze, że udaje Ci się zgrać dostawy w czasie. Gratuluję dokładnej ekipy i tego, ze wszywstko udaje się zrobić zgodnie z projektrm. Tak więc wychodzi, że lepiej mieć prostrzy projekt, bo wtedy jest mniej do dopilnowania? To kiedy będzie lany strop? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 14.07.2005 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 Widzę, że robota wre aż miło! Cały czas kibicuję Twojej budowie i z zapartym tchem ogladam postęp robót. Dobrze, że udaje Ci się zgrać dostawy w czasie. Gratuluję dokładnej ekipy i tego, ze wszywstko udaje się zrobić zgodnie z projektrm. Tak więc wychodzi, że lepiej mieć prostrzy projekt, bo wtedy jest mniej do dopilnowania? To kiedy będzie lany strop? Dzięki za doping. Oj tak - prosty projekt to podstawa. Ale z drugiej strony to coś za coś - lepsze zagospodarowanie miejsca i ładniejszy wygląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 14.07.2005 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 Co do stropu to na razie nie wiadomo.Na początku tygodnia plany były na piątek.Teraz zostały przesunięte bo jest dużo pracy z szalunkami i zbrojeniem.Poza tym ta różnica poziomów w stropie pomiędzy częścią nad garażem i częścią pozostałą komplikuje sprawę. Mam nadzieję, że połowa przyszłego tygodnia i strop będzie zalany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 14.07.2005 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 Widzę, że robota wre aż miło! Cały czas kibicuję Twojej budowie i z zapartym tchem ogladam postęp robót. Dobrze, że udaje Ci się zgrać dostawy w czasie. Gratuluję dokładnej ekipy i tego, ze wszywstko udaje się zrobić zgodnie z projektrm. Tak więc wychodzi, że lepiej mieć prostrzy projekt, bo wtedy jest mniej do dopilnowania? To kiedy będzie lany strop? Dzięki za doping. Oj tak - prosty projekt to podstawa. Ale z drugiej strony to coś za coś - lepsze zagospodarowanie miejsca i ładniejszy wygląd. Ja własnie zamierzam mieć projekt nie za skomplikowany, by było jak najmniej miejsc w którym mozna coś zepsuć... Jak przyjadę na naszą łączkę to niedługo nie poznam okolicy... W każdym wypadku czekam na wylanie stropu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.dworek 18.07.2005 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 bardzo mi sie podoba dzienniknie moge sie doczekac na jakies zdjecia tego zbrojenia stropu (fajnie jakbys poklikal wiecej szczegolow) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 18.07.2005 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Rafal9, tak jak napisał Ci w sms'sie, oglądałem w piatek Twoją budowę. Na prawde robi wrażenie. Ekipa też. Uwijają się jak mróweczki... A jaki masz plan na ten rok? W sumie ekipa spodonbała mi się, tak więc mam pytanie: do kiedy ich bedziesz wynajmował? I przede wszystkim masz do nich jakieś zastrzeżenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 18.07.2005 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Rafal9, tak jak napisał Ci w sms'sie, oglądałem w piatek Twoją budowę. Na prawde robi wrażenie. Ekipa też. Uwijają się jak mróweczki... A jaki masz plan na ten rok? W sumie ekipa spodonbała mi się, tak więc mam pytanie: do kiedy ich bedziesz wynajmował? I przede wszystkim masz do nich jakieś zastrzeżenia? Po zalaniu stropu wymurują tylko niezbędne elementy poddasza i są "wolni". A tak naprawdę to nie ma znaczenia, czy mają jakąś budowę czy nie, oni i tak równolegle prowadzą przynajmniej 2 czy 3 budowy. Jest ich w sumie z 8 czy nawet do 10 ludzi (w zależności od potrzeb), że mogą obsłużyć kilka budów równolegle. Jak gdzieś jest jakaś przerwa (np. po jakimś etapie) to przeskakują na inną budowę, jak są jakieś prostsze elementy to równolegle siedzą na kilku. Podobno w tamtym roku postawili 16 budynków (tylko prace murarskie). Co do jakości pracy to poczekaj jeszcze kilka dni, aż podsumuję ich pracę. Ogólnie starają się, majster myśli, stara się żeby wyszło jak najlepiej, ale jak to z robotnikami jest nie zawsze wymyślą dobrze, nie zawsze coś zauważą w projekcie. Dlatego też na bieżąco trzeba sprawdzać, czy wszystko jest tak, jak być powinno. Niewątpliwą zaletą jest, że jak wytknie im się błąd to się przy nim nie upierają tylko szybko poprawiają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 18.07.2005 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Rafal9, tak jak napisał Ci w sms'sie, oglądałem w piatek Twoją budowę. Na prawde robi wrażenie. Ekipa też. Uwijają się jak mróweczki... A jaki masz plan na ten rok? W sumie ekipa spodonbała mi się, tak więc mam pytanie: do kiedy ich bedziesz wynajmował? I przede wszystkim masz do nich jakieś zastrzeżenia? Po zalaniu stropu wymurują tylko niezbędne elementy poddasza i są "wolni". A tak naprawdę to nie ma znaczenia, czy mają jakąś budowę czy nie, oni i tak równolegle prowadzą przynajmniej 2 czy 3 budowy. Jest ich w sumie z 8 czy nawet do 10 ludzi (w zależności od potrzeb), że mogą obsłużyć kilka budów równolegle. Jak gdzieś jest jakaś przerwa (np. po jakimś etapie) to przeskakują na inną budowę, jak są jakieś prostsze elementy to równolegle siedzą na kilku. Podobno w tamtym roku postawili 16 budynków (tylko prace murarskie). Co do jakości pracy to poczekaj jeszcze kilka dni, aż podsumuję ich pracę. Ogólnie starają się, majster myśli, stara się żeby wyszło jak najlepiej, ale jak to z robotnikami jest nie zawsze wymyślą dobrze, nie zawsze coś zauważą w projekcie. Dlatego też na bieżąco trzeba sprawdzać, czy wszystko jest tak, jak być powinno. Niewątpliwą zaletą jest, że jak wytknie im się błąd to się przy nim nie upierają tylko szybko poprawiają. To super! Czy fundamenty też Ci wylewali? Bo ja mam plan by wylać je w tym roku, a resztę od wiosny 2006. Tak więc jak skończysz z nimi to czekam na opinię. Wiadomo, że niektóre osoby poznaje się po tym nie jak zaczynają, lecz jak kończa. A w dodatku poradzili sobie bez kibelka i baraczku na działce. Co jest bardzo duzym plusem na naszych olbrzymich działkach... A potem bieżesz dekarzy, czy jakąś inną ekipę murarską? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 19.07.2005 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Rafal9 - nie zapominaj o zdjęciach!! Nie zawsze (powiem dosadnie - rzadko) mam okazję ogladać postę Twoich prac. Chyba musze pójśc do Ciebie na lekcję zarządzania dostawami just-in-time... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 19.07.2005 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Z zainteresowaniem czytałam Twój dziennik. Jestem na etapie załatwiania stali. Czy mógłbys mi napisać, ile płaciłeś za stal? chodzi mi o fi 12 i HE-A200. I jeżeli możesz, ile zapłaciłes za stal na strop Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.07.2005 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Ale fajny ten Twój domek, a jak szybko rośnie. Niedawno laliście fundamenty a teraz już stropik. Oby tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 20.07.2005 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Cieszę się, że się podoba dziennik. Co do stali to płaciłem ok. 1540 zł/tonę netto.Na strop poszło prawie 3 tony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 20.07.2005 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 rafal9 - jestem pod wrażeniem do tej pory widziałem tylko swoją "Petunię", 3mam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 20.07.2005 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 napisz jeszcze jakie masz plany kiedy przeprowadzka?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 22.07.2005 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Strop nad głową to już deszcze nie takie straszne i w razie czego możesz się wykańczać a moze i w akcie desperacji zamieszkać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 24.07.2005 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 rafał9 -noto idziesz jak burza strop piękny - teraz ciąg dalszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 25.07.2005 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Gratuluję stropu!! Widzę, że już balangi na naszej łączce odchodzą.. To dobrze. W końcu nie mozna mieć smutnych sąsiadów i trzeba rozruszać całe to toważystwo... Coraz bardziej pieknieje nam okolica... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 08.08.2005 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 gratulacje z okazji stropu teraz do góry i zamknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts